Monday, October 19, 2015

Perkahwinan Si Tukang Gunting @ Hairstylish

 Assalamualaikum....

Back dated story but with fresh look pictures kan.... Biasa la pakai hero kesayangan beauty... Hik hik hik


Last 2 weeks pernikahan kawan baik kepada adik & adik ipar beauty iaitu En Halid merangkap Wak Piji hair stylish.... Memang kengkawan kitorang pun semua gunting rambut dengan dia ni... Sebab guntingannya kemas dan dah tentu lah spport bisnes kengkawan kan ;-)

Pada 11 Oktober 2015 termeterailah ijab dan kabul antara Halid dan Amalina... Actually kitorang tak panggil pun nama dia Halid... Kami panggil Gigi je... Sebabnya masa kenal mula-mula dulu dia pakai braces so melekat nama Gigi tu sampai sekarang... Hik hik hik... Tema sepatutnya untuk kengkawan hari tu Putih tapi biasa lah manakan semua nak folo tema-tema ni nak-nak dak lelaki kan... Siap pakai merah lagi ada la... Kih koh kih koh


Beauty dan Wak Piji pepagi sepi'e dah sampai Masjid IPG Bangi tu maklumlah Wak Piji photographer of da day. Beauty macam biasa driver tak berbayar dia. >___< Pukul 9 lebih jugak lah semua ahli keluarga dan pengantin sampai. Gedebuk gedebak tunggu saksi lambat (biasa tok kadi lambat ni saksi lambat huhuhu) pukul 10 lebih jugak si Gigi dinikahkan. Alhamdulillah sekali lafaz je. Kompom la si Gigi dah training lama kan sebab dia excited sangat nak nikah. beberapa minggu sebelum nikah lagi dia dah weng gilo masuk air. Bahahahahhaa :-p

Semua kengkawan terdekat dan juga ahli keluarga belah Gigi ada bersama menyaksikan hari bersejarah dia. Family Gigi ni memang sporting ya hamat especially Mak, Ayah dan adik-adik dia. Dari dulu sampai sekarang semua brutal layan kami sama-sama yu ya... Hik hik hik

  Well... Kami memang shomel! Hahahahahhaa

:-)

Ha ni pakwe ni nama fuad... Baik dan sopan orangnya... Tapi beauty tak tau dia single or available... So sape nak jd calon mohon isi borang cepat! Hahahahaha

Ni memang geng-geng tulang belakang Gigi :-D

 Kami lagi... Hahahahah

 Masa ni tengah bersabar menanti saksi

 Dan muka kami lagi. Ngeh ngeh ngeh

Yang nikah punya gambar tak dapat amik sebab Puan Wawa tak ke depan so amik yg batal air sembahyang je. Hehehee

 Pengantin with the bff

US :-)

Dah masuk dewan kami lepak2 dulu satu meja..

 Masa reception my mum & auntie ada mai jugak... So lepas geram kat budak boolat nih.... Ayayaiiii :-p

 Artis kata koooo :-p

 Mir & Moji The Backpacker :-)

Ketibaan fenantin... :-)

 Oke ni kompius... Sape yang kawen sebenarnya?? Dah la masa nikah orang pun kompius... Hahahhahaa

 Beauty & Wak Piji with the Moji... Hello Wak! Jangan nak menyorok perut sangat... Hahahhaa

 My adik-adik with moji... Anggap je jambatan KLCC... Hahahhaha

 Moji kan artis! So semua pun nak amik gambar... Hahahha

 Againnn. Moji memang tak tau duk diam... :-p

So now siapa punya big day ni? Moji ke Gigi? Hahahahahah

Dan 2 gambar di bawah outdoor hasil bedikan Wak Piji.... Tu pun ai repost je... Hik hik hik...



Buat Halid a.k.a Gigi & Amalina... Selamat menempuh alam rumahtangga yang penuh suka duka... Teguhkan iman... Masih panjang perjalanan perlu ditempuh... Cuba untuk saling memahami... Jadilah suami yang boleh dibanggakan oleh isteri untuk membimbing dunia akhirat... Kawan-kawan susah senang juga usah dilupa... Semoga hubungan kalian hingga ke syurga... Amiin :-)

Sekian sahaja coretan lunch time beauty.... Sehingga bertemu lagi ;-)

No comments: