Monday, April 06, 2015

Super 1500 maximum attack 4.0 @ Sepang Circuit

Assalamualaikum holla.


Hope semua sihat tak de Monday Blues oke. Beauty hari ni semangat je nak pi keje tak de Monday Blues even beauty & Wak Piji both pakai baju color biru pi keje today. Hehehehe ;-)

Beauty nak story mory semalam 5 April 2015 bersamaan Ahad beauty follow Wak Piji pergi Sepang untuk shoot event Super 1500 maximum attack 4.0. Lama tak follow dia shoot dekat track so bila dia ajak ape lagi on je la kan. Mula-mula dia cakap nak ajar beauty dslr sebenarnya. Sebab next next next time bila dah pandai nak suh beauty jadi assist dia so tak de la beauty duk jaga beg dia je macam selalu kan. Hahahahahaa. Ade ai kisah lagi bagus jaga beg dari penat amik gambar. Lagipun kalau outstation beauty bole lepak hotel. hik hik hik :-p


Actually semalam sebenarnya terlajak gak la bangun padehal pukul 6.30 dah bangun awalnya. Pastu both tido balik. So sendiri mau ingat la kan. Sudahnya sampai Sepang dekat pukul 9pagi. Alah masa tu event baru warming up. Macam tak biasa je buat keje-keje kat track. Dah boleh agak start race pukul berapa. (ayat nak sedap hati namanya tu hik hik hik). Lagipun Wak Piji dia dah khatam selok belok shoot kat circuit so tak menjadi masalah bagi dia untuk dia laksanakan tugasan dia. Beauty pulak kejenya ke hulu ke hilir pegang go pro amik gambar ikut suka hati mak enon je. Pastu bila time Wak Piji duk shoot kat starter beauty duduk melepak dekat tepi pit lane. Ngeh ngeh ngeh.

Bila mana dah jadi kebiasaan mendengar ngauman kereta @ moto berlumba beauty jadi lali dan seronok. Pastu gian if dalam setahun tak dengar lumba-lumba kat track merengek kat Wak Piji tak de ke event kat Sepang nak pegi. Hik hik hik. Untuk Super 1500 maximum attack 4.0 ni, kebanyakan kereta adalah dari kelab-kelab kereta Honda. Ada Honda City, Honda CRZ, Honda Jazz, Honda Freed (kereta family pun bole buat race. heheheh), Honda EK, Honda EG dan lain-lain banyak sangat. Ada jugak la Proton Wira, Satria & BLM yang terselit beberapa biji. Suzuki Swift pun ada sebijik, dan paling best Perodua Kancil & Kelisa masing-masing seketul menunjukkan aksi. Boleh tahan laju gak kereta diorang ni. Jangan pandang pada rupa. Mih mih mih. Dan ada jugak acara Auto Show kecil-kecilan yang berlangsung jugak sebagai side event on that day.


Bahang panas kat track usah dicerita nasib beauty dah biasa dengan keadaan tu. Pastu bila dapat melepet kat tepi aircond mata kecik ni rasa nak tertutup je melelap kan. Hik hik hik. Kesian jugak dekat Photog-photog lain yang datang sebenarnya sebab team yang hire Wak Piji ni 1st time shoot dekat track. So depa tak tau dan tak dapat bayang attire yang sepatutnya. Dah pegi pakai kemeja hitam memang berlengaih la abang oiiiii. Kesian diorang. Tak pe next time you all dah tau la kan cane nak shoot track. Tu pun bila Wak Piji kata baru suku je dari shoot track sebenarnya diorang dah kata boleh pitam. Sabor je la. Mana nak sama shoot track ngan shoot indoor @ wedding bang. Luar dalam lagi kene double triple kental. Hihihihih :-)

So jom layan sedikit pict yang beauty dah pun upload kat insta & fb. So mana yang tak de insta dan fb beauty tu tengok sini je la kan ;-)


Masa ni kereta tengah keluar masuk warming up panas enjin. Kiri tu opkos la Wak Piji ;-) (picture using Go Pro Hero4)

 Nih Honda CRZ. Enjis dah panas ditambah dengan cuaca panas. So ni cara paling cepat tuk diorang sejukkan enjin. :-) Memang marbeles leleh ayaq liuq sebenarnya tengok CRZ ni tapi memandangkan beauty da penat pakai kereta 2 pintu so tak pernah masuk dalam list belian masa akan datang. Hehehehe  (picture using Go Pro Hero4)




Nih my Official Private Photog... Kih koh kih koh :-p  (picture using Go Pro Hero4)

 Satria memang legend. ;-)  (picture using iPhone 5)



Nih Honda Freed. Tak sangka betul MPV gini boleh layan track jugak. Heheheheh. Si Wak Piji asik panggil Freedo :-p  (picture using Go Pro Hero4)


Wife sape la bam bam ni? :-p  (picture using iPhone 5)

Autoshow acara sampingan  (picture using Go Pro Hero4)

Event habis dekat pukul 3 lebih jugak la. Pastu tolak tambah Wak Piji transfer gambar semua dekat pukul 4 jugak kami gerak balik rumah. Tu pun tak terus balik rumah dia merengek nak minum extra jaws. Penat gila perlukan recharge tenaga. Baiklah sedia isteri sedia memandu ke arah yang diminta. :-p Konon balik nak rehat kejap pun tak jadi rehat. Mandi siap keluar balik Wak Piji ajak teman hantar DVD kat client dan terus gi jalan-jalan kat one utama. So pendek kata sampai rumah before ABPBH start. Hik hik hik

Sekian aktiviti hujung minggu beauty. Daaaaa ;-)

Edited with Fizzy Ilham job on track :-)








No comments: