Tuesday, October 29, 2013

Majlis Merisik Sepupu Beauty & Kahwin Sepupu Hubby


Assalamualaikum sayangs semua.... Aaaaaaaa lama gila tak update entry nih... Eh lama ke?? Awal bulan ada update kan?? Hik hik hik... Beauty busy... Busy sangat sangat sangat... Ni pun kerja-kerja lain diselesaikan dulu... Curik masa update 1 entry ni dulu... Hew hew hew ;-)


Back to the topic, sebenarnya entry nih patut dibuat lepas selesai je entry Nana & Sean Wedding tu... Tapi oleh kerana kekangan masa dan beauty pun terkangkang kangkang busy makanya asik lah tertangguh... So sebelum melalut entry kemudian-kemudian baik settlekan ni dulu untuk dibuat selak-selak baca entry sendiri time boring kan... Maklumlah beauty bukan femes mana pun so selak blog sendiri je la kan... kikikiiii ;-) Dan beauty gabungkan 2 story sekali la ye ye ye :-p

Majlis merisik sepupu beauty nih berlangsung keesokan hari lepas beauty balik dari Perak... Sepatutnya petang tapi last min pihak perempuan mintak diawalkan ke pagi... Hamik kau tekujat-kujat beauty bangun pagi tak cukup rest kene siap-siap nak ikut rombongan cik kiah ke Cheras pulak... Haaaaa nasiblah dekat je kan, turun highway rumah beauty dalam 10 min dah sampai... Eh 10min? Laju pulak... Oke oke, up sikit jadi 15 min... Kekkekeee ;-) Alhamdulillah majlis merisik berjalan lancar dan wakil berucap adalah daddy beauty sendiri... ye, uncle beauty tu memang peramah tapi bab bab protokol nih dia kelaut sikit, hahahaaa... Dan setelah berbincang dan menetapkan tarikh pertunangan semua daddy akhiri dengan doa penutup... Yeyyyy!!! Tak sabar tunggu majlis seterusnya... Dah besar-besar rupanya cousin cousin beauty... Rasa macam semuanya still sekolah lagi... Huk huk huk ;-) Jom layan gambar masa merisik tu... Semua pakai ipong beauty jek sebab abg sepupunya ada job lain... Ha tu las sape suh tekejut2 kan da tak de photog :-p

Yang tinggi golap tu adik sepupu den. Apo kono eh jang pakai suar pendek. Habis kitorang bebel. Seb baik dia tak masuk sekali umah pompuan. Adehhh!!! Hik hik hik

Tu diaaa rombongan cik kiah :-p

 Mummy made red velvet cheese cake tuk buah tangan. Dap dap! Sila contact untuk tempahan. ;-)

 Bapak pengantin lelaki yang bersongkok tu :-)

 Mummy, daddy & Pak Long

  Yang duduk paling ujung Mak pengantin laki, Mak Long, Atok, WawaDaVeronica & Adik Pengantin. Hihihii

Bincang-bincang gelak-gelak. :-)

 Sape yang hover ni? :-p

 Habis bincang nak makan pulok.

 Lauk on that day TIP TOP! Fewwwwwww

 Daddy baca doa. :-)



 Time sarung cincin yeyyyyyyy!


 Ni la anak dara yang disunting. Ayu comel lote. Kami pun 1st time jumpa dia ;-)

 Tahniah tuk dua-dua omak & bakal menantu. hik hik hik ;-)

Advance welcome to you dear... ;-)

*pict di atas tak sempat nak edit-edit... masuk je apa yanga ada.. hehehe*

Alhamdulillah selesai semua, majlis akan datang bulan 12 nanti... Ikutkan sepupu kitorang dia kata tak yah tunang-tunang terus nikah je bulan 5 tahun depan... Tapi ilek ilek cool cool... Jangan gelojoh sangat ye dik... Hahahahhaaa... Tahniah Azim... Diam-diam ubi berisi awak tu tau tau suh hantar rombongan je... Hik hik hik ;-)

So next weeknya event belah husband pulak... Rombongan menghantar pengantin lelaki ke Johor... Yes yes yes, penat tapi nak buek camno... Family 1st... :-) Kami gerak dari PJ dalam 8.30am... Yang follow hari tu 2 orang adik ipar beauty, mak mentua beauty dan husband la... Jumpa dengan peserta rombongan yang lain kat Pagoh... Seterusnya ke homestay before start akad nikah... Homestay best dan MIL pilih bilik best jugak tuk kitorang... Mana tak nya rumah tu ada 7 bilik tuk 7 keluarga... hik hik hik... lets see the piccas ;-)

Dalam kete duduk ngan adik-adik ipar beauty riuh sebab mak mentua asik kene buli ngan anak-anaknya.. hik hik hik 

Dah masuk tol benti tepi jalan jap tunggu yang lain.. From left, Acik Jem (uncle) , Adik Amar, Abg Chik, Acik Asi (uncle)

 Kat rumah before pegi masjid sempat husband suap makan nasi impit... Best! Hik hik hik :-p

Masa dah time... jom gerak :-)


 Beauty with MIL yang comel lagi da vasssss ;-)

   Rombongan cik kiah AGAIN... hik hik hik

 The Groom :-)

 The Bride :-)

Sarjan Misai.. hehehehe

Tanya dulu setuju ke tak.. hik hik hik

 Aku terima nikah.....

 Lafaz taklik..

Alhamdulillah :-)


 Batal air sembahyang

:-)

Alhamdulillah... Yeyyyyy dah boleh duduk rapat-rapat ;-p

 Groom side ;-)

 Kakak ipar syg adik ipar... hik hikh ik :-p

*gambar di atas semua snap by husband with my ipong & edited by me via VSCO :-p*

Kami semua tido semalam kat Kluang... Pas habis majlis siap makan kat rumah pengantin pempuan kami balik homestay tukar baju terus menuju ke JB... Saje bawak MIL and adik-adik ipar pi jenjalan ke JPO & Pasar Karat JB... Puas la tawaf dan paling penting dapat makan nasi goreng seafood dap dap kat JB... next time bawak mummy & daddy beauty lak pi makan kat sana ;-) Tengah malam gak kami balik dan jalan dari JB ke Kluang tak yah cite golap ya amat... Seram oke... Alhamdulillah semua selamat sampai ke homestay.. Tido lena gila sebab penat tau-tau dah pagi and dengar mak cik mak cik husband riuh rendah gelak ketawa kat hall :-)


 Siap-siap untuk resepsi pulak... Beauty cam biasa pakai baju purple sama ngan MIL... MIL beauty suka pakat bedua ngan beauty kalau pi kenduri hehehehe ;-)
 Ni adik beradik MIL... Semua ada kecuali yang sulung dia terus ke dewan tak stay kat homestay ngan kitorang :-D

 depan tengah berdua adik badik, yang lain semua ipar duai MIL ;-)

 Pict dengan budak gobu comel :-D

Last but not least dengan husband terchenta ewahhhh :-p

Masa resepsi beauty tak amik pict pengantin sebab sibuk amik video... Apa-apa pun tahniah buat Aman dan Siti atas ijab kabul kalian berdua... Semoga berbahagia hingga ke syurga Kak Az ucapkan... Entry kenduri kat rumah Aman lewat sikit la kakak update ye ikut turn... hehehehe ;-)

Sekian tuk entry yang ni.... Jom buat karangan entry seterusnya... Sorry la panjang lebor entry nye eh... hik hik hik...

No comments: