Friday, September 27, 2013

Throwback Post : Dungun Terengganu

Bismillah....

Assalamualaikum sayangs semua... Beauty riiiiiiiiiiiinnnnnnnnnndddddddduuuuuuuuuuuuuuuuu sangat kat blog yang dah bersawang ni... Dari sehari ke sehari nak buat entry tapi busy ya hamat oke... Nak-nak sekarang ni dah memangku jawatan s/u kat office ni... Bos je dah berapa orang kene jaga, dengan kerja sendiri lagi... Balik pun sekarang ni selalu lewat, hujung minggu lagi kerja... Jangan tak tau sampai last monday MC sebab tekanan darah rendah tak cukup rest... Hahahhahahaa bijak puan beauty kan kerja sampai tak cukup rest... Bukan sengaja tapi nak wat cane, kerja makan gaji, pastu jadi isteri dan suri rumah lagi, jadi PA suami kerja luar shooting lagi... Penat tapi beauty puas hati... Hari ni semua kerja beauty dah selesaikan awal pagi dan bos pun ada meeting start kul 11 so beauty boleh tarikh nafas jap... Buat entry sebanyak mana boleh yang throwback throwback... Hik hik hik :-)

Oke stop bebel about that jom balik pada entry yang sebenar... Seminggu lepas kenduri kendara kat kampung husband beauty we ols kene ke Dungun, Terengganu untuk Fizzy Ilham Photography punya job... Client ni dah booking husband beauty lama gila since kakak dia kawen lagi if tak silap beauty 2 tahun lepas... Dah jadi family photog dah dari kakak sulung sampai lah yang no 3 ni... InsyaAllah kalau diberikan kepercayaan masih menggunakan khidmat husband beauty tuk adik diorang yang seterusnya... Aminnnn :-)

Macam biasa kalau job jauh-jauh husband memang akan bawak beauty sekali.... Mana boleh tinggal isteri katanya nanti boring... Eleeeehhhh padehal dia pi buat keje kita yang keboringan tunggu... Hak hak hak... Nasiblah family client husband kat Dungun ni SANGAT BAIK! Baik ramah tamah semua dari Ma diorang sampai adik beradik.. Rasa macam family sendiri and beauty start to love them like my own family... Aaaa dah mula rindu kat semua :') Kami gerak dari KL khamis malam sebab balik kerja tu rest dulu packing baju semua... Tu pun jangan tak tau sempat singgah birthday party Ray kat Ampang... Hik hik hik... Jom layan sekali ngan gambar.. hope jangan penat la eh sebab entry ni panjang kasi habis one shot... hak hak ;-)

 Kemain bersungguh depa duk karok... :-p
 Tema hitam putih... Majoriti pakai hitam including us... hihihi ;-)
 Somi busyuk masyam pepagi :-p
 Tuan rumah pakai putih... hehehee.. Happy belated birthday Ray! Tq Nurul inviting us ;-)
 Kemain ramai lagi malam tu kan... Jenuh nak tunggu giliran nyanyi... Hik hik hik :-p

Diorang habis karok beauty tak sure kul bape, rasanya dalam 2am plus masa tu kami dah selamat bergerak menuju ke destinasi... Sharp 12am kami kuar dari tempat tu dan bawak kete slow and steady berdua bergelak bergurau 2 orang dalam kete sepanjang jalan... Tiba time ngantuk sorg senyap tido sorg bawak kete dengar lagu kuat-kuat sambil nyanyi... Pastu penat tukar driver... Pastu dua-dua ngantuk stop kat R & R dua-dua tido... Pastu after 2 hour tido gerak balik bawak kete... Gitu lah gayanya sampai lah kami ke Dungun around 7.00am.. Alhamdulillah selamat jugak sampai :-) Sampai je sana dah pepagi buta kan both dah kebuluq so misi mencari breakfast la... So pagi tu dijamu dengan nasi dagang lauk ayam... dap dap dap! :-)

 Nasi dagang ni serius sedap cuma tak bekenan sistem dia amik order... Slamber je kita duk beratur orang lain potong que then dapat order dulu... pffttt!!!
 Habis makan rupanya client cakap paling awal check in pukul 12pm... hah sudah mana mau lepak... So kami pegi sana cuba nasib Alhamdulillah dapat masul awal... So kul 8.30am cam tu kot kami check in.... Bestttttt!!!!!!!!
 Kene pulak time tu mula hujan... Tak sabar-sabar nak masuk bilik tido... Paling best kitorang duk kat water villa kot ada 6 katil... boleh bayang tak 6 katil tapi kami berdua? Sudahnya turunkan 2 tilam dua-dua laki vini tido bawah... Heaven! Mana boleh tido asing-asing wehhhh tak best! keh keh keh keh :-p

Dapat melepas penat lelah sedar-sedar dah dekat 2pm... both of us bangun sebab perut dah berbunyik... hik hik hik... So siap-siap husband cakap kita pi rumah pengantin dulu tengok apa yang patut pastu baru kita gi cari makanan... Baik bos! :-) Siap-siap pi rumah pengantin semua dah start pasang masa tu lah kenal ngan bonda pengantin yang comel lagi ramahhhh sangat... ;-) Sembang punya sembang dibagi alas perut sikit pastu kami mintak diri nak pi carik celop tepong! Hehehehee... Sampai Kelulut kami merayau semata-mata nak makan celop tepong... Sedap! Sebab nak ke KT jauh lagi plus beauty lagi suka celop tepong kelulut lagi rangup dan mabeles! Hehehehe ;-) Pengantin lelaki call tanya kami kat mana dia risau kami merempat... Dun worry kami dah besar pandai survive bro! Hehehehee... Tekejut dia kami merayap kemain jauh... Hikh ik hik hik ;-)
 Detim & makan sambil menikmati udara tepi pantai memang fewwwww ;-)
 Tangan si gebu dan si kering... Hehehehe :-)
 Oh My Sutun! Kemain sedap lagi dikau ye... Teringat-ingat daku akan dirimu... Hhihihiii
 Ikang! Repeat again next time! Promise! :-D

Pas da makan kami balik hotel mengadap muka masing-masing balik, guling-guling rest pastu malam kuar dinner balik awal sebab esoknya awal pagi dah kene buat keje... :-) 

Seawal 7.00am kami dah check out dari resort... Sebab kami tak stay sana lagi terus balik je... Hajat nak berehat di area Cherating tak kesampaian sebab semua hotel, resort, chalet semua fully booked... Gara-gara husband lah ni suka last min punya keje... Pfffftttt...

 Make up artist datang pukul 8.00am, incik Fizzy Ilham memang punctual bab-bab kerja ni, 7.30am dah tercongok amik gambar lain mana patut dulu hantaran sebagainya... So tak de buat kerja kelam kabut :-)
 Beauty suka semua kasut pengantin ni... Nanti nak beli jugak tapi pakai untuk jalan-jalan bukan tuk kawen... Hehehehehehee
Pukul 9.00am dah dekat masjid an-naim dungun menanti kehadiran pengantin, tok kadi semua :-)
 Saya kawen ngan penembak tepat... Tapi bukan tentera, dia photographer :-p
 Pengantin & kakak nya Seila... Comel-comel belakeee :-)
 Beautiful bride :-)
 Amboi ramainya photog.. Macam retis kawen :-D
 Baring bang jangan tak baring :-D
 Ni anak dara kesayangan semua orang.... :-*
 Beauty suka pelamin dia simple tapi cantek sangat!
 Bunga tangan masa nikah... kemain berat kalau lempar kat hanjeng mampus ni... Kekekkeke :-p
 Cantikkkkkk!! Wimie ni orang nye simple... baju kawen dia semua simple tapi cantik :-)
 Beautiful & lovely family eva! :-)
 Lavivini moncong! :-p
 Boleh tak si husband beauty ajak duduk atas pelamin beria2... Segan tapi best! Hahahah :-p

Dah habis majlis semua kami pi shoot outdoor... masa tu macam nak hujan tapi alhamdulillah tak hujan sampai lah husband habis shoot masuk dalam kete hujan pun turun... Fewwwwww ;-)
 Cantik Subhanallah ciptaan Allah :-)
Pengantin kene dera panjat memanjat :-p


Bawah adalah hasil tangkapan Fizzy Ilham... Nak tengok yang lain sila ke fb beliau oke ;-)




Habis siap semua kami lepas penat kat rumah pengantin jap dan seterusnya lepas maghrib kami memulakan perjalanan pulang ke KL... Malam tu hujan lebat sungguh sampai kami terpaksa stop kat kedai makan minum sambil tunggu hujan reda sebab memang tak nampak jalan... Pas dah reda sikit kami jalan slow-slow sampai KL dalam 4.00am... Alhamdulillah semua selamat dan lega... :-)

Tak puas sebenarnya berjalan sebab apa yang dirancang tak kesampaian tapi husband beauty kata insyaAllah nanti kita repeat pegi lagi tapi for holiday pulak... Yeyyyy!!! Sayang ami aye angat!!!! :-* So tu je kisah throwback beauty yang pertama... Ada lagi nanti so tungguuuuu :-p Tataaaaa ;-)

2 comments:

Norseila Nawi said...

Az, kalo dtg tganu lagi, tinggal je kat umah Ma, kan Ma da ajak :)

misz beauty said...

Insyaallah dear.. Sian nanti susahkan ma tapi kami tetap akan singgah kalau ada kat sana jenguk ma... We miss her ;-)