Wednesday, September 04, 2013

Open House Lagi dan Lagi...

Assalam sayangs semua... Hah after 3 days baru berjaya upload gambar masuk dalam ni. Nape tah 2 hari line cam siput sedut. Adessss. Kali ni nak masukkan gambar-gambar sebagai kenangan dalam blog jek sebab pergi semua rumah-rumah yang jemput beauty samada kenduri atau open house merdeka raya last week... Maklumlah kali semua rumah pun 1st time beauty pergi kecuali ex bos beauty sebab tetiap tahun alhamdulillah dapat hadirkan diri... Dan beauty minta maaf sangat-sangat buat yang beauty tak sempat datang sebab kekangan masa dan kekangan perut... Alhamdulillah balik kenyang tinggal tido jek... hik hik hik :-p Jom layan pict ;-)

Nih budget pict ootd la kan.. Hik hik hik.. Ni dress up tuk hari Sabtu siang ;-)

Rumah 1st sekali beauty pergi adalah rumah Khai... Kawan club skuter SRF Motorsports.. Dia buat majlis sambut menantu dan seterusnya open house... Mekasih Khai jemput Az datang... Semoga bahagia hingga ke syurga ya... ;-)

Ni driver beauty yang setia on that day... Sebab abang ipar nya ada job so macam biasa dia tukang teman kakak dia... Mekasih adik sayang muahhh muahhh :-*

Rumah kedua adalah Ex Officemate Kak Midah... Anak kesayangannya kawen.. Meriah gila khemah lebih dari 12 buah if tak silap beauty... Tak tau siapa yang glemer anak nya atau mak nya... Rasa mak nye yang glemer sebab satu upm kenal... Hihihiii... Mekasih kak midah jemput kita... Rindu bihun sup kak midah buat masa kerja di Fak. Kejuruteraan dulu :') Sempat jumpa ex bos jugak dan kawan-kawan lain... Rindunyaaaaaaaaa opis lamaaaaaaaaaaaaaaaaa... huk huk huk :')

Perempuan tu anak kak midah.. Sweet je muka macam mak dia.. Cantik berseri-seri di hari persandingan :-)

Seterusnya rumah ex bos opis sekarang... Sebab hari tu upm buat rombakan pegawai so En. Jo kene transfer follow TNC... Dan anak dara kesanyangan ni follow sama.. Kemain nak ootd jugak :-p

Kamben tergolek 2 ekor, dengan cendol bagai... Mekasih En. Jo ingat kat kami lagi jemput datang open house.. Kamben sedap gila oke!!! ;-)

Dah 3 rumah... Tak banyak mana pun makan sebab hari panas sangat banyak minum air jek... So kami pun pulang ke rumah sebab malam ada lagi open house.. Mak cik kat belakang nun masuk kete terus sleep... :-D

Malam ootd kasual.. Sebab rumah member-member sempoi jek... :-p

 2 anak dara kesayangan ni jadi peneman setia ;-)


Malam tu beraya ke rumah Nurul Adhwa kat Pulapol. Make up artist Emma Maembong yang dikatakan tak tau cakap bahasa Malaysia kat you tube yang di upload oleh Media Hiburan. Pejadah la korang ni kan... Ada je yang nak di isukan dalam dunia retis ni kan.. Korang kalau hebahkan benda baik je tak boleh ke? Dalam video tu she just said HELLO pun korang boleh kata gitu... Sengal nak mampos oke! Tolong lah jangan tunjukkan kebebalan korang... Adeh! Sabar ye Nurul... Duduk kat belakang tabir pun jadi mangsa.. :')

  Ni pun kengkawan skuter gak... Asura Scoot Clan... Tapi tinggal bape kerat je yang still aktif ngan skuter... hik hik hik :-p

Hari Ahad hari beraya bersama family in law... Kene follow mak ngan abah hantar orang bertunang... Pastu beraya rumah kawan suami kat Putrajaya... Tu pun sempat bawak mak & abah pergi jalan-jalan kat Alamanda... Tapi tak puas sebab tak dapat lama-lama... Next time culik lagi mak kita shopping kat sana oke ;-)

 Amik pict ni sebab ada Mak & Abah... Yg baju hijau tu la Wak Am... YB taman medan... hik hik hik... Kitorang selalu buli abah kata dia YB... :-p Sebelahnya isteri kesayangan yang habis color block on that day... (sakit jiwa suami lupa bawak camera dia nak amik gambar kitorang dah cantik-cantik... grrrrrr)

 Hantaran normal price... tak de diskaun even now tengah Sale! Hahahaha :-p


Keboringan melanda so cam whoring muka sendiri :-p

 Dari jauh je dapat amik pict orang bertunang... Sebab tak boleh moving... :-)

 Ni kat rumah videographer En. Remy... Dia buat open house beserta birthday anak dara kesayangan dia :-)

 Husband & Remy

Alah comel belon :-D

Balik dari putrajaya sempat singgah rumah anak jiran Mak kat Puchong... Boleh lelap sekali kat sana dalam setengah jam sebab kepala dah berpusing-pusing berat menahan cuaca panas.. Huhuhu... Pastu malam suami ajak kuar lagi dia nak banje mamam Chilis yeyyyy!!! Suka suka suka :-p Kitorang lepak One Utama ngan Ray & Nurul after nurul habis meeting untuk job drama terbaru nanti... Tahniah dear, murah rezeki Nurul even ada orang dengki... :-)

 Color block la konon :-p

Husband & Wife in Red & Green ;-)

 Ray & Nurul.... Tak puas rasa lepak malam tu... Nasiblah kami keje on Monday... Kalau tak mau sambung tengok movie gak ngan diorang :')

Our dinner for that nite... :-)

Alhamdulillah settle untuk entry last week... Minggu ni ada kenduri kat kampung suami... Haaaaaaaa rosak la lagi diet saya asal hujung minggu tiba... Kenduri family suami beauty ni lain macam sikit... Maklumlah orang jawa makanan kemain banyak disediakan start dari nikah siang sampai malam, tengah malam sambung esok tuk nikah... Hah pitam! Kene bawak teh orang kampung ni untuk cuci semua balik... Hahahaha :-p Oke sayangs semua tunggu next entry pas habis kenduri nanti oke... Bebiuuuuu :-*

3 comments:

Ady Umar said...

ko tak hajak aku pon jumpa ray... hati ko sampai kat sini..

Dzil Khadeeja said...

alololo....cantek beauty pakai shawl, tutup dada..nape kalau akak try buat nmpak comot dan selebet kahkahhh....

misz beauty said...

Adi - Kitorg last min plan. Nurul yang call ajak jumpa after dia meeting. Hehehehe. Eh bukan ko pegi ikea ke beli brg? :-)

Sis Khadeeja - aaaaa senang je nak jadikan tutup dada.. kene beli shawl yang bidang dia lebar... kompom tak comot ;-)