Tuesday, August 27, 2013

Rumah Terbuka...

Salam semua... Today kita story mory pasal open house... Ye open house rumah orang dan rumah beauty sendiri... Hihihi :-D 

Hari Sabtu lepas beauty full booked tuk open house... Dah lah majuk ngan suami sebab dia lupa masukkan tarikh open house bos beauty pastu gi amik job... Nasib lah adik beauty berbaik hati nak teman beauty ke hulu ke hilir... So start pagi kami open breakfast kat rumah bos beauty nombor 2 kat Kajang Impian... Sedap betul macam makan kat warung dengan nasi lemak bungkus, pulut makan ngan serunding & sambal, roti canai... Sayangnya roti canai beauty tak dapat makan sebab makan sebungkus nasi lemak ngan pulut je dah full!! Adehhhhh.... Tq kat En Nazri sebab jemput saya datang rumah... Memang best!! Seterusnya ke rumah sahabat beauty Flip tapi bukan open house, beauty pi tengok baby omel omel dia and kasi hadiah... Maklumlah masa diorang kawen beauty tak sempat pi cari hadiah tangan kosong je... So dapat baby ni lah ganti hadiah... Untung kat baby lah... Hik hik hik :-p Seterusnya last house for that day pi rumah big bos P. M. Dr. Abdul Rasid... Pun makan besttttttttt!!! Soto ada, kuih jala ada, nasi lemak ada, laksa johor ada, karipap semua ada. Tapi beauty & si adik jamah soto ngan kuih jala jek pastu kenyang... Adeh spoil kan pergi rumah sana sini makan sikit... Nak kata diet tak de lah diet pun.. Hik hik hik :-p Abis je beraya beauty ngan adik terus menuju ke pasar borong selangor tuk beli barang-barang nak masak tuk open house rumah beauty pulak... Mak aihhhh siyes penat gile! Balik rumah tak dan nak rest terus siapkan barang-barang nak masak pulak... Sampai tengah malam lah masak-masak tu pun continue esoknya sekali sebab spagethi tak boleh nak masak awal-awal kan... Jangan tak tau, beauty ngan si adik sempat tengok The Conjuring midnite movie.... Mata penat ngantuk terus buntang sebab cite suspender betul! Hak hak hak :-p So lets tengok pict oke apa yang ada je lah sebab malas nak edit.. Dah la pakai henpon je sebab beauty cari camera beauty tak jumpa... hahahaha :-p

 ootd si adik... kemain suh orang amik pict gitu :-p

 ha ni ootd kakaknye... amik pict gini sebab nak tag si pembuat tudung beauty yang cantik ni... MINE by Maya Abdul boleh search hashtag tu kat instag nanti kompom jumpa.. Tudung best sangat sebab labuh dah tutup semua... Suami pun suka ;-)

Pict kat rumah En. Nazri nan hado sebab busy makan terlupa nak amik gambor... Hik hik hik :-p

 Ni lah anak kesayangan sahabat beauty... Hardy Qaiser bin Nazhir ... Bam bam pipi labuh!! ;-)

beauty sempat beli ni je kat alamanda sebab rushing sangat. stress tak jumpa kasut baby below 1 year yang mabeles sebab berangan nak belikan quicksilver or converse last-last jumpa kat clarks je nasib comel habis! Hihihi (pict kredit to bapak hardy sebab aunty tak sompek do nak amik pict tasut tecik ni.. hihii)

 Ni juadah kat rumah bos... Sedap ya ampunnnnn!!! :-D

Cantik rumah bos... :-)

So seterusnya adalah gambar-gambar masa open house rumah beauty... Rumah beauty & suami tecik je apa yang ada... Alhamdulillah buat berteduh kami berdua dan hasil kerja keras kami suami isteri selama ni... ;-)

 Juadah yang ada kelmarin.. Laksa, spagethi, rendang daging, kuah kacang dan kuih muih... Semua home made!! Tak mampu nak catering-catering... huhuhu... TQ kat mummy & adik beauty sudi tolong beauty masak if not confirm beauty pengsan sorang-sorang nak masak tuk most 40 orang... dan alhamdulillah semua suka makanan-makanan yang ada dan kata sedap! Hihihi ;-)

 Tetamu yang 1st sampai dah tentu Family In Law beauty...  ;-)

 Hubby dengan Abah... Tudung turqoise MIL beauty yang lagi 2 orang jiran sahabat baik Mak ;-)

 Lepas tu family Daddy beauty sampai... Baru 2 family datang dah riuh rendah rumah beauty... ;-)

 Dah selesai makan rest jap... :-D

 Sambil tengok Bikers Kental... hihihi

 Dan kawan yang 1st sampai Khai & Isteri... Tq korang datang rumah Az ;-)

 Pastu Ayie, Ika (betul rasanya nama anak dara tu... hik hik) , Adi & Mia :-)

 Oh masa ni Wak & wife, dan kawan-kawan sekolah menengah suami pun dah sampai... ;-)

 Aslan X & Maya pun ada yeyyyy!!!!! Maya lah yang buat tudung cantik MINE tu ;-)

 Dah makan duduk rest tepi kasi turn yang lain... Maklumlah rumah kami tecik je.. hiihihi 

 Ain & Adik Ain pun sampai... Mekasih sayang datang rumah kak iza... Bebiuuuuu :-*

 Fendi, Kawan Fendi, Amyrul... Duduk ceruk-ceruk pun boleh janji dapat makan... Hik hik hik :-p

 Mazwan (kawan photog suami jugak), Fendi tunang si adikk, Adi & Mia :-)

 Makan, borak, rehat Hihihi

 Suami ngan kawan-kawan sekolahnya... Dekat berbelas tahun tak jumpa... Ni 1st time gather balik... Tapi kesian diorang tak dapat sembang lama ngan suami sebab suami beauty busy shuttle amik orang kat guard... Management baru so kitorang tak tau pun kene buat surat if nak buat open house tuk bagi semua kete lepas masuk dalam sebab diorang tak de kasi notis pape pun... Jenuh la duk angkut orang kan... Last year just bagi tau guard house je... Adoi la... Last-last masa diorang yang nak balik dulu kesian kat suami ada some of them yang nak jalan kaki je keluar ke depan... I'm so sorry guyz... Next time insyaAllah tak jadi cam ni lagi... Haih la managementttt managementttt!!! :'(

 Tah hape la beauty bercerita tu sampai dua anak dara tu kusyuk dengar :-p

 Ha dua orang ni lagi best! DUk kat tepi sliding door tepi plastik sampah, tepi meja makan.. Senang keje katanya... Hik hik hik

 Si bujang-bujang :-p

 Gilo! :-p

 :-)

 Meeza & Maya.. TQ sayangs datang rumah kak az... Muahhh muaaahhh :-)

 Lis, Ali & Aaron... Mekasih tau datang... Sian korang jalan kaki kuar pi kat kete... Dah lah Lis peknen... Suh tunggu shuttle dia kata tak payah... Sorry again k :'(

 TQ kak rose datang rumah iza... Sampai jugak akhirnya tanpa sesat even sorang-sorang... Dah pandai guna GPS skang ni.. hihihi... Kak rose ni opismate beauty :-)

Pict ni je lah yang official tu pun guna camera Aslan... Tq moji tolong snap, tq aslan tolong edit... Hihhihi

 Moji antara yang datang ujung-ujung time.... Balik pun ujung-ujung gak... Siap tengok movie... hihihi

 Sekali la ngan anak dara 2 orang ni... Sian wanie penat-penat pun sampai gak... Dah lah esoknya kerja kul 5am... Tq sayangs berdua... Sayang korang ketat-ketat! :-*

Alhamdulillah dalam kul 9.30pm semua tetamu dah kembali ke rumah masing-masing tinggal kami kemas rumah mandi & rest... Penat gila sampai sakit kaki tapi puas hati!! Seronok kawan-kawan ramai datang rumah dan paling tak jangka kawan-kawan sekolah suami yang datang padahal suami kata yang respon 2 orang je tiba-tiba berderu ramai yang datang... huhuhu.. Anyway terima kasih sangat-sangat datang :-D

 Masa ni dah siap mandi dan kemas... Fuhhhhhh dapat landing lurus pinggang sodap!! :-D

Alhamdulillah open house unexpected!! Terima kasih lagi sekali buat semua yang sudi hadir ke pondok buruk kami... Maafkan kami andai ada terkurang layanan atau makanan... InsyaAllah murah rezeki nanti kita makan-makan lagi kat rumah beauty oke... Thanks again ;-)

So sampai di sini dulu, next entry ada kisah best... Tungguuuuuuuuuuu oke... Cup cup :-*

No comments: