Wednesday, July 17, 2013

Ramadhan 3,4,5,6,7 - 1434H

Assalamualaikum... Jom sambung story mory bulan puasa... Amik kau 1 shot! Hihihihi... As semua orang tahu hari khamis lepas bersamaan 4 ramadhan beauty balik rumah mummy beauty.... Berhempas pulas bawak kete tetap sampai waktu dah azan kat Bangi.... Park kete terus laki bini lari laju-laju (sebenarnye tak lari mana pun.. sebab beg bosar... hihihi) naik rumah mummy & adik dah siap-siap standby tuangkan air dan sendukkan nasi... Alhamdulillah berselera habis makan masakan mummy... Lauk sambal ikan je pun... Dan beberapa lauk lain tambahan lagi kan... Maklumlah mummy masak simple cane pun sedap di tekak... Hik hik hik.. :-) Pas buka sama-sama pi terawih dan dengar tazkirah yang teramatlah laju si tok imam sampaikan.. hew hew hew :-D

Esoknya duk melepet kat rumah je... Pas subuh sedap gila tido balik dengan aircond selibung bawah comforter... Hahahahaha.... Tengah hari baru bangun... Nasib umah mak sendiri kan... maklumlah tak keje, memang heaven melepas lelah... Nak kuar semua malas, so layan cite industan... Mummy pulak asik melayan youtube lagu Jepun dia... Naik pening kepala beauty dengar lagu Jepun... Hahahahaaa... Hari tu baru juadah berbuka mummy pulun habis... Sebab daddy pun sampai dari Johor hari tu dia pi teman kawan dia tengok rumah yg disewakan kat JB... Mummy masak ikan bakar la, ayam masak lemak cili padi la, pucuk paku la, sambal tempe la, kuih Jennifer Lopez la EH! Tu adik beauty yang panggil... Pastu dengan pengat pisang bagai... Sampai kembung la anak beranak makan hari tu... Hihihi.. Beauty tolong kacau mummy je, biasalah time nak manja-manja kan.. Bukan selalu dapat duk bawah ketiak acem mummy guling-guling... Sampai jiran mummy pun cakap anak-anak mummy dua-dua manja kemain even dah besau gajah!! hik hik hik :-D Dah kenyang semua makan kami laki bini dah packing tuk balik umah mentua pulak... Uwaaa part tu memang sedih... Sedih sebab belum puas lagi tido umah mummy... Huk huk huk :'( Suami cam biasa lah sengih-sengih tengok beauty punya muncung panjang... Salam peluk mummy lagi lah rasa sedih tak nak balik... Haihhhhh... Ikutkan hati nak angkut mummy duk umah beauty je sampai bila-bila... Nasib mummy kene jaga daddy :-p Sampai umah mentua dah nak start terawih... Berkocoh lak pi semejid... Pastu sembang-sembang ngan MIL sampai ngantuk... :-D

Ni semua kepunyaan adik beauty... Dah macam Zoo kat atas katil... Hik hik hik (mengata orang padehal dulu diri sendiri pun macam gitu gak sebelum ada bantal hidup... hahahaha)

Ni lah kuih Jennifer Lopez... Mueheheee... Beauty tolong gaul ngan kelapa je... Lain semua mummy buat.. hihihi

 Dah siap semua si adik ajak pi cari roti john... Kebetulan je pakai baju kunen sebab beauty memang bawak selai tu je baju if nak kuar umah... hik hik hik...

Hari Ahad keje memasak serah pada beauty balik... Ye lah, ngan mak sendiri boleh mengada-ngada... Ngan mak mentua sila segan sikit... Memang lah menantu kesayangan tapi jangan naik tocang pesan mummy... Duduk rumah orang kene pandai bawak diri tu pesan mummy yang akan diingat sampai bila-bila.. So hari tu suami request beauty buat tomyam campur lagi... Seperiuk besar buat tomyam maklumlah umat kat rumah mentua ramai... Adik-adik ipar beauty ramai... :-) Mak mentua beauty siap rendam bihun nak makan bihun tomyam katanya... Baik lah... Dan karipap feveret beauty pun dia ada buat... Thank you Mak! ;-) So selesai berbuka semua kami pun packing-packing balik tuk ke terawih seterusnya balik ke rumah kami... Haaaaaa, last week kami jadi orang nomad... Berpindah randah... Hihihi... Memang tu amalan kami laki bini, 1st week ramadhan kene make sure hari bersama family... Alhamdulillah both side dapat bersama... :-)

Hari Isnin beauty cuti ada urusan nak diselesaikan, dah settle semua beauty start masak cam biasa lah... Menu that day tuk berbuka mee kari, semalam pulak nasi lemak sambal sutun... Yeahhhhh!!! Paling senang paling kacang... Sebab menu kat kepala dah blank! Hik hik hik... So hari ni rasanya dah tau nak masak apa... Ada orang tu tadi siap call isteri dia tanya menu berbuka hari ni apa... Jawapan dia memang tak tau lah kan malas nak jawab... Hahahaha :-p

Ni bahan mee kari... lain2 beauty tak snap pape.. maleh... hahahahhaha

Oke sayangs semua... Berjumpa lagi di lain entry ok... Tataaaa ;-)

*****undangan ke majlis berbuka dah bersusun dah ni.... alhamdulillah rezeki dari Allah ;-)*****

4 comments:

Jojoe said...

Nyummm...kuih jennifer lopez..hehe... Apapun..selamat berpuasa beauty..kejap jer kan..dah seminggu dah...

misz beauty said...

Jojoe - jangan ngidam skang tau mummy to be... cian kat bb kene tunggu lama nak dpt nnt... hihihi... aah kejap je dah seminggu.. selamat berpuasa dear ;-)

Dzil Khadeeja said...

sedap nya kuih J.lo tu..feberet jugak.. =')

misz beauty said...

Sis DK - waaaa ramai rupanya suka kuih JLo tu... hehehehee