Thursday, July 18, 2013

Mak Senduk Yang Kecundang

Assalam... Ah ingat tak semalam berkobar-kobar beauty update balik dah tau menu apa nak masak kan? Hujung-hujung nan hado! Jangan tak tau beauty balik keje semalam flat lain macam... Call suami tak pickup dia atas motor sudahnya beauty tertidur kat sofa... Terkejut dia call balik then bagi tau dia tak larat sangat terus dia suruh beauty siap-siap kita berbuka kat luar je... Ya Allah senangnya dapat suami gini kan.. Tak banyak tanya pun nape tak larat ke hape... Alhamdulillah :-) So bila dia sampai rumah cam biasa gurau senda merapu meraban dulu pastu gerak ke kedai makan... Alhamdulillah semalam kenyang dapat grill lamb... Sampai sendawa rasa kamben... Kekekekeke... :-p Suami makan nasi sebab kalau makan kat tempat tu dia suka makan ikan bakar.. Semalam dia amik ikan keli.. Air dua-dua tamak amik kemain gelas besau... Bukan pe malas nak order air 2 3 kali if habis.. :-D

Kitorang selalu port sini bila tak masak if puasa.. Sebabnya dekat ngan rumah so naik motor je dan macam-macam ada :-)

Beauty tengok menu mata dah bling bling... Muehehehee... Bukan pe tak nak makan nasi sebab kat rumah hari-hari makan nasi kan... Dah dapat makan grill lamb, nanti berbuka reramai ngan kengkawan pulak kat sini nak order carbonara lak... Adeh dah teringat :-p Oke lah, hari ni mungkin mak senduk beraksi kembali  tapi tengok keadaan... Huahahahaa :-p Tataaaa ;-)

* tak masak berbuka pun, sahur tetap kene masak gak... aptb! hihihihii

2 comments:

cha said...

i plak kazaa yang selalu ajak mkn luar klau i tak larat tp i nak jugak masak. sesekali bolehla makan kt luar huhu

misz beauty said...

cha : selalu x larat pun redah masak gak.. tapi satu ketika macam semalam tu xboleh kata apa... husband i suka makan yg i masak kat rumah... semalam kalau boleh tapau makan kat umah je tapi dia kata makan luar terus... :-)