Tuesday, July 09, 2013

Baju Renang Muslimah

Salam sayangs semua... Sebelum story mory beauty nak ucapkan selamat berpuasa esok hari... Semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan banyak amal ibadat juga... InsyaAllah amin :-)

Oke back to the topic... Last week kan beauty punya anniversary... We had a simple celebration jek sebab memasing busy kan... Plus 3 Julai tu akak angkat beauty datang KL from Miri with her cousin so we have to attend them... Ye la kan bila kami datang Kuching tempoh hari diorang siap amik cuti sama jugak tuk jalan-jalan dengan kami... So beauty pun amik cuti bawak diorang berdua jenjalan pusing KL.. Yang tu nanti kita buat entry lain k...

So bila tak sambut on 3rd July tuh, esoknya beauty dapat message dari suami after work sila terus ke Mid Valley... Tak tau lah dia nak buat apa kan, dia bawak beauty gi makan Portugis Grill feveret kami but tak tau lah kenapa that day diorang punya cili ya ampun pedas tak hengat oke!! Sampai suami beauty yang kaki pedas makan cili buat ulam tu pun berair2 mata dia makan... Beauty dah siap stop makan dah sulam nasi kosong je tak amik sambal dia... Lain semua suami habiskan... Ada dia kisah, dia balun je even pedas janji dia suka... Pastu kata perut dia nak meletup... Hahahahha :-p

Lepas dah siap makan dia ajak beauty pusing-pusing mid valley, pastu beli lah sikit barang keperluan beauty yang suami perlu sediakan kan... hihihi... Tiba-tiba after bayar barang dia ajak beauty pergi area jual baju renang... Then dia suh pilih... Beauty ingat dia tipu main-main... Kah kah kah... Ye lah tak pernah dibuat orang hadiah anni baju renang... Hik hik hik... Dan akhirnya beauty capai gak setelah dipaksa amik dan pergi test... Dah siap test dia yg pilih design, bentuk semua terus bayar... Sampai kat kaunter beauty still ask him betul ke dia nak hadiahkan baju tu... Dia kaya "YES"... Belasah je la labu janji rawk!!! Hihihihi....

Dia kata tujuan utama dia belikan baju renang tu sebab kesian kat isteri dia each time nak swimming asik tercari2 baju nak sarung... Bila pakai tshirt kang asiklah tertarik-tarik baju nak tutup montot bila keluar dari air... Takkan nak pakai swimming suit beauty yang masa free hair dulu kan... Habis semua nampak kang... hik hik hik :-p Pastu kebetulan last week beauty nak gi outstation dan dia tau hotel ada pool so tak boleh tangguh lengah lagi kene belikan jugak sebab isteri dia memang kaki swimming.... hew hew hew :-p

So ni lah baju renang muslimah dia... Yang terus sambung ngan tutup kepala... Labuh sampai paras lutut, seluar panjang longgar sikit... Tak de bunga-bunga sebab suami tak suka... :-)

Comel tak kak ton? Bahahahahhaaaa..... Merah mata beauty swimming pool klorin banyak sangat.. Abaikan bunga yang dah terkelepet tu oke... Hik hik hik... :-D

Terima kasih suamiku kerana menjaga maruah isterimu :') Bukan berapa mahal hadiah darimu yang ku idamkan tapi keprihatinanmu menjaga keselamatan dan maruahku yang menjadikan kau suami yang mulia. InsyaAllah :-) Suami yang hebat adalah suami yang menjaga maruah keluarganya. ;-)

2 comments:

Dzil Khadeeja said...

auwww...cantek cantek cantek swimming suit tu..nak beli jgak nnt lg sepasang..akak asyik lenjan yg sama je..harapan betol haha...betol kata beauty, klu pakai swiming suit zaman jahiliyah dulu mau pitam laki mihmih...dah jd binik org nie kena la carik yg muslimah sikit..

tp cap dia tu bila kita menyelam air berkumpul je kat tinga, x selesa gak kadang..pastu asyik tersungkup je..ada x beauty rasa cmtu bila pakai???

misz beauty said...

hahahaa kan.. kalau pakai time zaman jahiliah pitam! keh keh keh...

yang ni cap dia tak rasa cam tu pun kak.. selesa sangat ;-)