Wednesday, July 10, 2013

2013 Meet Up - KL Miri Gath

Assalamualaikum sayangs semua... Okeeee time to story mory KL-Miri Gath pulak oke... Semalam beauty dah janji kan... And opkos my lovely sista waiting for this story mory too... hik hik hik ;-)

Last week kakak angkat beauty from Miri datang KL... Dia ada kat sini dalam seminggu tu pun 2 hari dia ada kat Singapore pergi USS with her cousins... beauty sangat jeles... Kalau bukan sebab jadual yang pack memang beauty redah gak follow diorang ke USS tu... huk huk huk... Diorang sampai KL 2 Julai, touch down KLIA je diorang terus ke One U, so beauty pun bergegas balik keje awal sikit tuk jumpa ngan diorang.... Ya ampunnnnnnnnnn punye lah rindu... Tapi hari tu jumpa tak lama just pusing kejap je dalam One U sebab Kak Lisa & Kak Mas nak rest jap... Sebab Kak Mas baru sampai from Krabi... Malam pulak ingat nak jumpa tapi beauty ada hal nak amik barang then diorang-diorang pi karok sendiri kat The Curve.. Okay fine!! Jeles again :-p

Esoknya 3hb nekad beauty amik cuti tuk bawak diorang jenjalan kat KL sebab 4hb diorang dah nak gerak ke Singapore.... So memang seharian we spent time together gether shopping sampai pitam! Hik hik hik... Pagi lagi beauty dah pickup diorang kat kondo diorang duduk, pastu our 1st destination ke Bukit Bintang... Sebab permintaan tetamu nak ke Times Square, driver follow the flow jek... hihiihiii... Sebelum kami start memborong, penuhkan perut dengan lunch dulu sebab we ols breakfast pun belum... hew hew hew...;-)

Beauty bawak diorang lunch dekat Nasi Ayam Chee Meng BB... Femes in town ecehhh ;-) Glad they like it too.. Sedap katanya cuma pedas sampai merah merah muka diorang makan pedas... hik hik hik ;-)

Makan sampai kembung! Hik hik hik (pict credit to sis lisa)

Pastu jalan punya jalan shopping punya shopping kat Times Square kami berpindah ke Pavi pulak... Dah rasa nak patah kaki kami lepak minum jap kat Republic Foodcourt... :-)


Dan beauty dapat niiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!! Yummeh.... (Sabor je le update time bulan puasa ni kan... taip sambil tutup mata... hahahaha)

Pastu sedar-sedar dah lewat petang jugak and cousins kak lisa yang lain dah sampai BB jugak so Kak Mas follow yang lain while Kak Lisa follow beauty kitorang pi dinner meatballs kat Ikea pulak, kali ni suami beauty ada sama... Dan dah janji ngan Adi tuk jumpa kat sana gak.... :-D

So yeah, that is Kak Lisa's 1st time eating meatballs... Next time mok datang lagi... Weeeee ;-)

Muke suami yang selenges... :-p

Beauty dah habis makan, si suami tak siap-siap kunyah lagi so solat maghrib dulu... Punyalah ramai siap beratur... Surau nye kan kecik aje, nasib beauty bawak telekung sendiri... Kalau tak harus menunggu giliran kan... Dah siap semua kami sambung jalan-jalan dalam Ikea suami nak cari frame tuk letak gambar client dia... Dan menanti si Adi jugak... Tu lah dia boleh gerak lewat dari kampung dia, sudahnya sampai lewat... Pfffftttt!!! :-p

Bam Bam sistas :-p

24 hours with her phone :-p.. En Suami dah dapat apa yang dia nak... :-p

Sebab lama sangat tunggu adi sampai kami sambung shopping kat The Curve... Hik hik hik :-p

Akhirnya semua ada... Finally they have meet each other... KL-Miri gath ;-)

So seterusnya kak lisa pergi bersuka ria di Singapore while beauty outstation kat PD... Penat huiiiiiiiii.... Balik je dari PD, suami amik kat office kami terus meet up kak lisa again... Dia nak mamam Dip & Dip.... Dan pergi House of Doll ;-) Jangan tak tau kami pakai baju sama on that day... Padehal tak de janji pape pun... Nak wat cane, same taste.. hik hik hik ;-p Dip & Dip sangat full house hari tu... Siap kene beratur ikut giliran nak makan coklat... Adalah dekat setengah jam tunggu... Nasib lah kak lisa dah nak balik esoknya, kalau tak kitorang dah blah dah dari situ... erkkkk...

Dah dapat tempat duduk punya lah banyak kak lisa order... Semua on house kata kak lisa... Orang nak tokok duit pun dia dah jeling.... Sabor je la... Hik hik hik... Sebab banyak sangat order nak pitam kami nak menghabiskan semua coklat tu... Beauty bukan boleh makan banyak rasa muak... So semua kak lisa kene habiskan tapi tak dapat habis jugak... hihihiii...

We ols depan House of Dolls, tak dapat jumpa pun Fazura sebab dia pergi Bangkok... Huk huk

Dan ni survenir dari House Of Dolls beauty hadiahkan buat Kak Lisa... Tu pun pi bayar laju-laju, bukan boleh caye kak lisa tu... Kalau boleh semua dia nak bayar... padehal dia yang tetamu... hew hew hew

Serius tak puas jumpa kali ni sebab kekangan masa... Teringin sangat nak ke Miri cuma belum sampai rezeki... InsyaAllah kak lisa kata akan datang KL lagi... Kalau dia mai bulan pose kompom keje dia shopping... Hahahahaa... Kalau datang after raya beauty nak bawak jalan jauh sikit... Hehehehee.... Tu saje pertemuan kami kali ni... Diam tak diam dah dekat 10 tahun kami kenal... Kejap nya masa berlalu... Jarak tidak memisahkan kami walau dipisahkan dengan lautan yang luas... Ecehhh... :-) Lebiu kak lisa, thanks for being my super duper lovely sista.. Already miss you rite now :')....

So sape nak layan beauty shopping lak pasni? Suami? Memang dia duduk kt luar kedai la tunggu jawabnye... Nak bayar baru panggil dia... Hik hik hik :-p

8 comments:

Dzil Khadeeja said...

pack nya jadual dia, best2..janji jalan kan.. =')

misz beauty said...

pack sgt. ni bulan pose belum tentu free sgt. hihihi. :-D

Sis Lisa said...

Assalamualaikum.... senyum sampai telinga baca entry yg so sweet gitu.... sekarang MAS ada offer tix murah... nak kene tunggu minggu depan kot nak beli... hew hew shopping! :P lebiu & miss u more babap sister. thank u for ur time masa mek kat sia. <3

misz beauty said...

Sis Lisa - Waalaikumsalam... weee cepat2 beli tiket kita shopping raya sampai pengsan pulak... hhihihi

mek miss u 2 3 4 ever ;-)

Sis Lisa said...

aok...kelak boleh ktk teman kmk shopping... klu kmk pergi kali nie kmk pergi dgn my family kot. insyaAllah. klu mek g sorang...mek stay umah ktk boleh? :P

misz beauty said...

Sis Lisa - Boleeeeeeeeeeeehhhhhhh!!!! My pleasure ;-)

cha said...

lamanya u kenal. guess what sis lisa ni sepupu kawan husband i yang duduk puchong huhu. hari yang sama anniversary u and husband kan :)

misz beauty said...

cha - lama u, since dunia mespes.. hehehe.. oh ye ke u, kecik nya dunia. hehehe. tp yg puchong tu i x tau, i tau dia ada cousin duk bandar kinrara sbb 1st meet kitorg jemput dia kat sana. :-)

aah u same day, tu yg kelam kabut sikit tunda sambut anni.. hehehe