Wednesday, June 19, 2013

Short Getaway : Gold Coast Resort Morib

Yeyyyyy dah masuk entry sebenar... Yesh yesh!!!!! :-p

Okay ni beauty buat after entry sebelum ni sebenarnya tapi beauty publis esok (hari ni lah tu sebab dah kuar kan masa ni :-p) Waktu ni maybe beauty dah selamat sampai PD pulak ada site visit... Hah busy tak busy tak?? :-p

Back to the topic.... Oleh kerana kami suami isteri sangat busy even hujung minggu maka kami berdua telah decide tuk pergi percutian pendek dan dekat... Jadi kami telah memilih Gold Coast Resort Morib... Hah tak pernah terfikir tau nak ke situ sebab kampung beauty pun dekat je ngan GCRM tu... Tapi konon nak bercuti nye pasal kan hadap je la... Lagipun kami dapat promo price so sangat lah berbaloi baloi... hik hik hik ;-) So pagi Isnin kami bangun siap-siap packing baju dan seterusnya meneruskan perjalanan ke Morib.... Tu pun dah dekat kul 12pm gak, so husband kata kita terus brunch la... Pikir punya pikir sambil bawak kete kami decide tuk makan kat Saba Restaurant... Yesss!!!! Dah lama tak makan, setuju terus terbayang-bayang lamb kabsah... Hik hik hik :-D

Tak pasal je dia terlibat sama cam whore depan cermin ikut isteri dia.. hik hik hik... :-p

Pastu cam whore lagi dalam kete... Hahahahah :-p

 Tunggu suami isi minyak kete pun menggediks lagi depan camera... Keh keh keh :-p

 Dah sampai restaurant... Bersabar menanti lamb kabsah yang dap dap :-D

 Ni pesen tudung paling malas dan serabai... Hik hik hik :-p

 :-)

Uwaaaa tengok ni skang ni terliur lagi.... Menggoda betul! :-p


Pas makan kami meneruskan perjalanan.... Sampai resort around 2pm dan bilik tak de kosong lagi... Belum siap kemas katanya... Maklumlah demand nak nampak laut lah, nampak theme park la, so tunggu je lah bilik siap... hik hik... Dan alhamdulillah ngam pukul 3pm kami dapat check in... :-)

 Urusan check in ni memang orang pempuan yang selalu handle kan... Laki tau tunggu je :-p

 Beauty mati2 ingat both lelaki tu orang sabah @ sarawak... Sleng memang kene dengar 2 3 kali baru faham... Rupanya orang Indonedia... Erkkkk!!!

 Pastu kitorang punya travel mate pun sampai... Bawak anak kesayangan bercuti berseronok.. Umar Arjuna yang tak pernah terpisah dengan bantal musuknya :-p

 Ada orang dah rasmi hadiah besday dia... Pitam!!! :-p

 Dah dapat masuk bilik... Kecewa sikit bila dalam gambar kemain siap ada tiang-tiang kan.. Rupanya nan adooooo.... Pfffttt!!!! Sabar je la... Nasib tetap sedap ditido :-D

 Yang ni la paling best! Jacuziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. Beauty berendam sambil tengok tiwi, best oke! :-D

Tengok tu suami... Ngadap enpon :-p

 Bilik kitorang mengadap ni :-)

 Pastu turun pergi follow Adi & Umar makan kat Pantai Morib :-)

 Siapa beli baju Umar? Papa beli. Beli dekat mana? Kat kedai buku hari tu (BBW) ... Such a clever boy :-)

 Anak & Bapak :-D

 Beauty macam biasa lah hadap ni kat Pantai Morib tu... Dan tak pernah habis! Hik hik hik :-D

 Muka toyeeeeeee...

 Muka happy! :-p

 2 orang pujuk memujuk... Sorang lagi kusyuk hadap mee sedap! :-D

Balik je hotel dan cuaca pun dah redup masing-masing tak sabar nak pergi theme park.. Bukan budak yang excited... Tapi bapak budak! Hahahahhaa :-D

 Tengok tu Umar laju je ajak uncle naik slide...

 Letak semua barang nak start terjun :-D

 Kan da kata.... Bapak budak yang excited :-p

 Happy family :-)

 Umar & Papa... :-D

 Lagi beliau??? Hahaha.. suami suami... :-p

 Oke jom main slide biru pulak kata mereka...

 Tapi Umar nak main slide kuning laaaaa.... hihihihi



 Yeyyyyyyyy :-D

 Sorry lah Umar, aunty memang tak main slide-slide tu sebab penakut... So berenang ditepian je lah oke :-D

 Oke lah aunty duduk swimming kat sini tunggu Umar oke... Baik sayang... Hehehehe :-D

 Nak ke pool yang dalam kang sorang-sorang so duk je la tempat cetek ni... hihihi :-D

 Budak lain semua ada parent hold nak turun slide... Tapi Umar kami rilek je turun slide sendiri, proud of you :-D

 Aunty melting oke Umar smile gini.. :-D

 Ha tengok tu bila dugong yang turun slide... Bergegar semua... Habis air kering.. Hahahhahaa

Dah kul 6.30pm kami lepak tepi pantai... Kebetulan air surut.... Pantai kat situ pasir putih dia cantik dan gebu :-)

 Husband & Wife ;-)

 Budget romantik la ni :-p

 Paling comel la ni kan? Hak hak hak :-p

 Umar sayang Papa :-)

 Baru nak amik pict romantik tetiba ada budak nak enter prem, punya la kami gelak... Hahahhahaaa

 Oke budak comel dah pergi kat papa dia... Jom romantik2 balik... keh keh keh

 Pastu uncle gilo ajak lari2 gitu.... Hik hik hik

 Bapak budak ajak anak jogging tepi pantai katanya.. Hampess... :-p

 Ditunjuk kulit kerang tapi dia panggil ketam... alahai Umar... hik hik hik

 Umar suruh tanam dia... Papa tak nak... Uncle gelak... Hehehhe

 Malam kami makan malam kat Pantai Morib lagi... Keciwa ikan bakar situ tak best langsung! Rentung hangit rasa arang... Nak ke Bagan Lalang masing-masing dah tak larat, hadap je la...

Hari ke dua kami start breakfast kul 8am gitu kat hotel... Pas da siap makan semua masuk bilik balik dan beauty dipaksa oleh pak cik sorang tu tuk turun mandi lagi... Beauty malasssss... Boleh dia kata kalau tak de isteri tak best nak main kat bawah.... Siot je kan... Sabor je la... Diturutkan aje lah... Tapi beauty naik awal kul 11am... Sebab hari dah mula panas... hehehehe :-p

 breakfast just oke la... Nasi dagang je out sikit kari kurang pekat... huhuhu

 Jangan tanya nape beauty tak pakai tudung lain selain tudung ni... Sebab iron diorang tak hantar ke bilik... Kene gi bilik lain... MEMANG MALAS! :-p

 Tengok anak teruna tu, memang suka betul ngan slide kuning tu... Sampai Papa & Uncle dia penat nak folo naik... Hahahaha

 :-)

 Husband & Wife! Eh! Ada selipar tecik jugak.... Aah anak angkat ;-)

 Aunty main air kat sini sorang-sorang.... :-p

 Rasa macam ada orang urut kepala duduk bawah air tu... hihihih

 Umar suh papa naikkan dia nak ke slide kucing balik... Hik hik hik

 Oke ni uncle amik pict dia buat style masa slide... hihhii

Kul 1 we ols check out... We really had fun even duk ceruk kat situ kan... Release gak segala stress dan penat hadap keje... Kitorang ada nak plan sekali lagi trip short getaway before puasa.... InsyaAllah if tak de aral melintang :-) So tu saje kisah bercuti beauty.... Ni dah mula busy balik... Kerja dan kerja.... :-) Mudah-mudahan murah rezeki tuk pergi holiday panjang sikit... Amin :-) Kami ni kalau bercuti memang suka if ada kawan follow, baru la ada orang nak amik pict kitorang berdua... Hak hak hak... :-p Oke guyz, jumpa lagi di lain entry... Beauty nak Zzzzzz dah waktu taip entry ni... Husband kat sebelah dah kroooh kroooh dah.... Tq for blog walking here oke, Tataaaa ;-)


Footnote Untuk Resort Ni :

* Iron tidak dihantar ke bilik... Kene pergi bilik iron... Ni zaman bila punya sistem tak tau la... Leceh! Adesss
* Tempat makan best jauh yakni Bagan Lalang... Pantai Morib seafood SANGAT OUT!
* Keadaan katil tidak seperti dalam gambar... Tipu! Erkkkk...
* Telepon line tak ok sepanjang kami kat sana so if nak room servis kene turun ke front desk...

So beauty rasa kalau pergi sini dengan harga normal price memang tak berbaloi la kan... Apa yang disediakan tak layak dengan harga yang dia letak... Starting RM400 ++ suppose bilik, servis dan makan 4 star ke atas oke... Sekian.. :-) 

4 comments:

Saya Punye said...

alololo.. bestnya bercutii.. smpai akhirnya ke gold coast.. weee..

misz beauty said...

Tiny - bercuti memang la best syg... hehehee... aah sampai gak tapi 1st & last la kot... Abg fizzy pun tak mo pi situ dah... hihihihi

cha said...

okla dekat pun takpe asalkan bercuti. eh i tgk kt groupon harga dia rm1++ je u. asal katil tak dapat yang queen?

misz beauty said...

i guna groupon harga yg tu lah you. rm168 tapi diorang punya queen ntah hape2 queen.. ade ke ketil cantum gitu dia panggil queen... pffftt!!