Wednesday, June 12, 2013

Johor Lagi?

Salam sayangs semua.... Beauty baru free tak bape nak free hari ni... Huk huk huk.... Monday busy nak pengsan sebab uruskan hal-hal tuk event semalam... Semalam seharian mengadap event sampai sakit pinggang... Hari nak rest sikit cuci mata... nasib dapat bos memahami... Ecehhhh :-D As long as keje siap tak bertangguh so we ols boleh yuya sikit-sikit... Hik hik hik ;-)

Oke back to the topic... Last week beauty follow husband untuk job dia... yeahhhh again ke Johor... Mentang-menjang JDT masuk final asik ke Johor je kite kan... Keh keh keh... :-p But this time just kami berdua jek... So begaduh ke, bergurau ke, romantik ke semua berdua duk dalam kete... Hak hak hak... Kami memulakan perjalanan selepas maghrib hari jumaat lepas... Kat KL hujan masa tu dan seterusnya sampai ke destinasi duk hujan... Seyes nak bagi tau, beauty bukan lah seorang yang penyabar bila memandu dalam keadaan jem... Husband bawak kete sampai Seremban jek pastu dia kene tido rest untuk buat job seawal pagi sabtu... Makanya hadap lah beauty jem kat seremban tu... Perjalanan ke JB yang boleh dapat 4-5 jam jadi 6 jam lebih... Boleh bayang tak penat macam mana?? Tu pun beauty memang dah tak boleh tahan drive sebab penat sangat so we stop kejap kat Machap tido dalam 15-20 min... Perghhhh nak pengsan rasanya malam tu... So dari Machap ke JB husband yang drive beauty nak sleep... Tu pun tak boleh nak sleep sangat sebab risau husband pun ngantuk... Sampai je kat JB adik pengantin kot duk jemput kat mana tah terus bawak kami ke hotel... Alhamdulillah... Kami selamat gak sampai hotelb tu pun dekat 2.00am... Masuk hotel tukar baju terus tido dan seawal 6 pagi husband dah bangun sebab majlis nikah start awal pagi... Dia tak sampai hati nak suh beauty bangun so dia suh beauty tido je nanti tengah hari dia datang jemput tuk makan... :') So beauty sambung tido lepas dia dah gerak ke rumah pengantin..


Tecik je hotel dia... Cukup tuk kami berdua dan yang penting selesa... Husband kalau client check in kan hotel dia tak kisah berapa bintang... Yang penting selesa dan client mampu... Tu pun diorang berbaik hati check in kan 2 hari tuk kami sebab husband habis job pun dah maghrib... :-)

Nama Hotel : Hotel Sentimental
Harga bilik : Dari RM68 sehingga RM135 tak silap beauty
Lokasi : Taman Perling, JB

So sesiapa yang dapat job atau ada sedara mara kawen area Perling tu boleh check in sini... Dijamin selesa.. Nak ke town JB pun dalam 15 min jek :-)

Dah sambung tido pastu bangun-bangun perut lapar... rupanya dah dekat kul 11... patut lah lapar!! Nasib ada baki bekal roti yang beauty bawak tuk makan dalam kete... dan nescafe susu beauty bawak bekal ;-)

Tengah hari husband balik hotel pickup beauty pi makan kat kenduri pastu beauty balik hotel balik... Sambung lah rest tengok tiwi siaran Singapore dan main internet... Wifi laju!! Jimat data plan hp beauty... Hik hik hik :-D Dah maghrib baru dia sampai hotel balik client hantar... Pastu dia suh siap-siap kawan kitorang nak bawak pi jenjalan makan kat JB & pi Pasar Karat... Yeyyyy!!!!

Dah siap... tunggu kawan sampai... :-)

 Mirul, Lan & Yuyun... Kitorang dinner kat Stulang Laut... Restoran Nasi Goreng Seafood... Femes katanya :-)

 Muka lebam! Cian suami :')

 Orang nak amik gambar masa tu la nak lap hidung :-p

 Kedai ni memang jual nasi goreng seafood jek untuk nasi. Yang lain semua seafood bakar... Memang dap dap!! :-)

 Seterusnya ke Pasar Karat... Parking kat jalan ni... RM3 je sekali masuk... Tak yah pening nak berebut park free tepi-tepi jalan bahaya :-)



Lets get started!!! :-)


 Sini banyak barang unik... Lebih kurang Pasar Karat Ipoh :-)

 Aiskrim Goyang ni memang menarik perhatian beauty... Tak pernah jumpa sebelum ni... Tapi beauty tak beli pun.. hik hik hik :-D

 Bundle memang besepah tak payah cakap la... Pakwe tu memang suka tengok-tengok bundle ni... TENGOK je la! Hahahaha :-p


 Pastu masuk street ala-ala China Street... Tekak haus kebetulan kawan kata nak tunjuk tempat sedap!

 Hah tempat ni pun unik... Beauty beli esblended kat sini... Chaiwalla & Co. Honest Tea. Antara yang femes gak kat situ :-)

 Paling best sebab ada tahap kemanisan.. Start 0%, 50% dan 100%... Memang kene ngan tekak beauty yang tak bape boleh minum manis sangat nanti pening nak muntah... hik hik hik

 With Yuyun... Kitorang ni semua main skuter... Ni dalam club lain pulak... SRF Motorsports JB's Crew... ;-)

Jalan punya jalan pusing punya pusing tak sedar dah dekat kul 2am... Patut lah si Yuyun muka ngantuk je... Dah paham dah dak sorang tu kalau lewat tido muka gitu... kalau dilayan kitorang ni memang gini... Hik hik hik... So after salam-salam kami gerak balik... Mirul tumpang kitorang sebab motor dia park kat hotel... Dalam perjalanan balik ada roadblock, stuck dekat setengah jam jugak hampes betul... Sabor je le... :-)

Ahad pagi bangun je husband dah suruh siap-siap nak gerak balik katanya... Sebab supposed kene pergi Muar dia nak shoot Cub Prix... beauty lak nak shopping gak sikit pun jadilah kat JPO memandangkan JPO tak jauh dari hotel kami... Dalam 13km jek... So dia kata oke kalau nak shopping siap cepat kita breakfast kat JPO... Sudahnya sampai JPO dia yang shopping lebih COIIII!!!! :-p

 Bukan bekpes dah tapi terus makan nasi... Mata masih lebam!! Hik hik hik

 Ai segar bugar la dah cukup rest :-p

Sampai paling awal kat JPO... Kete baru ada beberapa bijik jek... Syokkkkk belum ramai orang :-D

 Ni hasil borongan suami...

Ni isteri.. Biasalah dah sampai sana tetiba blank tak tau nak beli apa... Padehal awal-awal kemain itu ini :-p

Pas dah habis memborong kami pun gerak la nak ke Muar dan akhirnya husband kata tak payah pergi Muar terus balik KL YESSSSS!!! Beauty memang kalau boleh nak sampai awal nak pergi kenduri kawan kat KL... Punya lah beauty speeding nak sampai KL awal... Dah cantik dah masa yang dapat sekali sampai Seremban JEMMMMMMMMMMMMM!!!! panas hati mak noxxxx!!! Jem punya pasal pukul 5 baru sampai area bangi... Kenduri mesti lah dah habis!!! SPoilllllll!!!! :'( So untuk menyedapkan hati yang lara ajak husband pi mamam meatballs sudahnye.... Sebab nak cari hadiah sekali... Alhamdulillah semua selamat sampai ke rumah dan dah siap hantar pun hadiahnya... Harap diorang suka... :-)

So rumusan beauty boleh buat kat sini, memang boleh sampai ke JB dalam 4 jam tu kalau speeding 120kmh ke atas... Kalau setakat 90-100 nan hadooooo :-p Oke sayangs.... Masa dah tamat... Mau sambung kerja... Tak boleh curi tulang lelama.. Tataaa ;-)

2 comments:

Norseila Nawi said...

Hi Az, i miss u. Hehe. Bila nak dtg main2 ngan Sofea? Dia dh besar skg, blh curik dia bwk balik umah Az dhni. I miscarriage baru2 ni, now recovering. I fall in love with Johor esp JPO. Haha, mmg kene pegi lagi, sbb first time pegi mmg blur taktau nk beli ape. Xoxo

misz beauty said...

Hi Seila... innalillah... no wonder lah senyap je u lately... aaa rindu la ngan sofea... insyaAllah tak de aral nnt i dtg ziarah ye... sekarang ni fizzy busy with his job... takziah kat u dear... :')

Yup kene pegi lagi lainkali... hik hik hik