Wednesday, June 05, 2013

Ghetto Scoot Clan Reunion 2013

Assalam sayangs semua... Eh macam rutin lak kan... Hari Rabu baru nak update story mory lepas-lepas... huhuhuu.. Tak tau lah kemalasan melanda diri ditambah dengan kebusyan lagi.... huiiii

Oke now nak update story pasal Reunion my beloved Scoot Clan yakni Ghetto Scoot Clan Semalaya... Kali ni semua otai-otai dan ahli-ahli 1st batch banyak yang turun... Memang sonok gile nox!! After 10 years baru dapat berkumpul macam ni balik... :-D Thank sangat kat penganjur kali ni Syuk & Family yang sudi menyusahkan diri sendiri mengatur segalanya... Almaklumlah kami yang lain dah penat nak handle gath2 nih... Dah nak pencen... Hak hak hak...

So tempat yang dipilih Port Dickson... Tak tau lah kenapa tapi asal gath dengan scooterist mesti kat PD... Maybe sebab dekat kan... Tapi tak de lah dekat mana pun sebab ahli GSC dari Penang pun turut serta... Bawak anak bini lagi naik bas sebab takkan nak hangkut baby kecik nek moto kan... Yang ride dari Penang 2 balls jek... hik hik hik... Dari selatan cik Bai & family turut serta.... Dari KL macam biasa lah peserta mesti paling ramai... Kalau tak ramai memalukan la :-p Port kami di Lavandula Resort... Serius beauty nak cakap, bukan nak memburukkan resort tu tapi memang worst sangat!!! Tak jaga kebersihan, langsir roboh, lampu tak menyala, aircond -4 baru sejuk... Sian hoi member kami dari Penang jauh-jauh mai kene hadap semua tu... Swimming pool? Kojap jo den berendam sebab dah nampak dinding swimming pool ada lumut... Haihhhhh..... Nasib lah kami yang datang sana tu semua sebab nak jumpa kawan-kawan lama, bersatu bergabung meletop!! Kalau pergi tuk honeymoon dapat bilik gitu mau aku punya hangin dalam badan keluar semua sekali... huiiii!!! Beauty tak tido sana pun sebab suami kat KL tak dapat join... Dia shooting wedding siang malam start dari hari Jumaat sampai Ahad... So tak sampai hati lak dia balik tido sorang-sorang after kene tinggal 3 hari, hari tu kan :-p

Siang tu sampai ikut diorang check in, pastu jalan-jalan teluk kemang mamam cendol mamam kuih semua after penat meredah panas balik resort tukaq baju nak terjun pool... Hampa bila dah terjun pool tak dapat berenang lelama air dah makin keruh... Huk huk huk... So kengkawan ajak pergi tepi pantai budget Bay Watch!! Pastu dah nak senja haruslah balik ke pangkal jalan kan... Mandi-mandi siap-siap pakai baju reunion then turun bawah start membakor bakor.... BBQ sampai pitam katanya!! hik hik hik.... Memang best sangat that night... Sampai lupa kat laki sendiri budget single mingle... Sape suh dia tak ikut...  Bahahahhaaaa :-p Hujung tahun ni kata diorang nak gath sekali lagi, maklum lah hari tu tak puas jumpa.. Kali ni nak ke Thailand katanya... We ols follow the flow jek janji bukan we ols handle sebab tukang handle penat dia lebih.... hik hik hik :-p

Beauty ada kidnap sikit gambar dari yang diorang dah up... Gambar lain semua beauty masih menanti sebab ada masalah teknikal katanya... Beauty punya camera kasi mummy pakai holiday kat Sabah... Tepon pulak habis bateri sob sob sob :'( So janji ada je lah gambar eh... Next time beauty tambah lagi gambar kat sini if dapat dari diorang...

View memang lawa... Swimming pool betul-betul tepi pantai namun apakan daya indah kabar dari rupa... huk huk (eh diorang kata hotel sebelah resort lavandula tu ada tuttttttt... takottttt!!! :-/)

Kami-kami je pi pantai, yang lain berkubang kat pool je... hik hik hik

Percaya atau tak dah 10 tahun kami mengenali antara satu sama lain... Tak pernah terfikir akan kenal, akan rapat, malahan 1 sekolah juga bukan... :-)

Tapi kerana 1 minat kami semua bergabung.... Tidak kira kaya @ sederhana... Skuter tetap dihati!!!! ;-)

Dan akan kekal bersahabat sampai bila-bila... Brother & Sister!!! :-)

 Sisterssssss ;-)

With my sayang... Dah habis berkubang jom balik bilik... :-D

Malam tu BBQ beef pati, udang, ikan cencaru, sosej, ayam, dan makanan lain ada steamboat, nasi & coklat fountain... bapak budak yang lebih.... hik hik hik

Bakar sama-sama makan sama-sama begambar sama-sama yuya yuya sama-sama... hik hik 

Beauty dengan antara crew dari Penang... Cumi & Chik... Kental naik gilera dari penang sampai PD... ;-)

Kek tak pernah tinggal la kan... Ngeh ngeh ngeh....

Semua pict di atas dikreditkan kepada Wanie Butterfly, Ira Shafeera & Kakeng... ;-) Wanie sayang!!! Beauty nak pict lain pleaseeee ;-)

Beauty balik dalam 12.00am... betul-betul tak sedar waktu berjalan... Sembang gelak kutuk mengutuk gosip... Haihhhh rasa macam zaman bujang.... TQ kat suami sebab tak pernah halang beauty berkawan-kawan dan tak pernah sekat aktiviti beauty... Kalau dia tak dapat join sama boleh je pergi tanpa dia dengan syarat ada teman yang follow... Plus kawan-kawan beauty adalah kawan-kawan dia jugak... Sayu jugak bila semua orang tanya mana dia tak follow kan... InsyaAllah next gath dia akan ada... Dah siap booking date dia tuk kita semua... hik hik hik ;-) Sampai Bangi around 1.00am hantar member & wife dia balik rumah diorang dan beauty terus shoot balik Sunway... Suami dah siap sedia tunggu kepulangan beauty :-)

So thats all corat coret dari beauty... Sampai sini dulu... Kita sambung lagi kisah lain di lain entry oke... Muah muah :-* ;-)

6 comments:

cha said...

laa u boleh ye takde suami u haha kalau i jgn harap nak join bend agini kalau dia takde huhu maybe sebab u dh rapat kot dgn dorg

eh knp dgn hotel tu? ada apa yg u ckp takut tu?

misz beauty said...

cha - i kenal diorang dulu before kenal husband i, and because of them i kenal husband i. and 1st thing before kawen husband i bg tau salah satu sebab dia nak jdkan i isteri dia sebab i org yg tak bergantung ngan org lain. :-) lagipun PD tu dekat i pi balik hari je. Kalau tido sana sure kene ada husband i. Hehehehee

Hotel tu berhantu katanya. Cuba u google MayangSari huhuhu

Jehan Najib said...

lama btol tk bereunion dgn geng2. asik dgn family jek. huhuhuh... happening abis la korang. best ek ada geng 1 kepala :D

misz beauty said...

Sis Jehan - memang best ramai kawan sekepala... minat pun sama... dah macam adik beradik ;-)

Dzil Khadeeja said...

la ruginya salah pilih tempat..kesian utk yg dtg dr jauh lah kan, takpe next time kena survey dulu betol2 tempat nak pergi tu, rugi lah keluar duit then dpt tempat yg tak memuaskan hati..tak kira la murah atau mahal, duit tetap duit... =')

misz beauty said...

Sis Khadeeja - tu la tu.... biasa beauty handle event memang beauty pi survey tempat dulu.. ni org lain handle, pasrah je la... hihihi