Sunday, May 12, 2013

Photographers Packers?

Assalam ellewww... Beauty baru sampai dari Melaka... Fewwwww penat mengantuk semua ada... Tapi kene singgah opis sat ingat nak tolong kawan setel kan semua kerja esok ada audit sirim.... Sekali sampai opis dia kata dah siap semua, hampes akak sorang tu tak inform beauty dah siap semua... Adedehhhh... Papepun alhamdulillah semua kerja dah setel tinggal hadap auditor jek esok... Muehehehe... So sementara tunggu suami pikap beauty update jap la blog ni kan... Esok dah payah nak curi tulang temulang... hik hik hik...

Beauty balik dari Melaka bukan bercuti sebenarnya tapi dari hari Jumaat beauty kene follow suami pergi Pontian, Johor untuk shoot wedding... Dia kalau tempat jauh-jauh tak pernah pergi memang dia suka hangkut beauty... Ngeh ngeh ngeh... Beauty pun tak pernah pi Pontian tu, dari dulu dengar nama jek since 2004 sebab ehem ehem... (dirahsiakan untuk menjaga hati semua pihak... hahahha) :-p Alahai suami beauty sempoi dia ilek jek ;-) So tengah hari suami pikap beauty kat opis terus pikap mummy & daddy pulak sebab kene hantar depa pi KLIA nak pi Jakarta ada golf meeting katanya... Buweeekkkk!!! Jeles tau :-p Pastu dah hantar mummy & daddy kami terus memulakan perjalanan ke Johor... Macam biasa asal ke Johor je rasa lamaaaaaaa sangat perjalanan... Tak tau lah kenapa... Kalau pi utara tu, 4 @ 5 jam perjalanan pun tak rasa apa... Hik hik hik...Kami sampai di Pontian menggunakan Waze GPS, nasib lah ada Waze kalau tak tah mana-mana lah masuk kan... Pastu terus cari dewan untuk majlis resepsi dan jumpa ngan pengantin dulu... After that dah senang hati jumpa semua baru pi check in hotel... Apa yang ada je lah hotel kat Pontian tu lagipun semua under company kan... Kami stay kat Kow Loon Hotel... Selesa lah bilik dia tak de lah kotor ke hape ke dan design bilik yang simple berasaskan barangan ikea memang selalunya comel ;-) Harga pun tak mahal untuk twin sharing dalam RM130.. So sesiapa yang suka mancing boleh lah pergi Pontian Kechil tu check in hotel ni sebab dekat je ngan laut... Hotel dia berhadapan Terminal Bas Pontian... Malam tu kami dinner kat Aroma Ikan Bakar sebab masa sampai area Pontian awal-awal kami dah nampak restoran tu plus suami & Adi teringin nak makan seafood... Beauty pun sama gak... Hahahaha... Yes kali ni Adi follow shoot ngan suami... Makan seafood kat situ boleh tahan jugak rasa dia tak de lah korok sangat dan dan murahhhhhhhhhh!!!!! kami makan bertiga, order sotong goreng butter (ni paling sedap), kerang blackpaper, ikan pari bakar, siakap stim lemon, sayur kailan nasi & air baru RM92 berapa sen tah macam tu... So boleh lah repeat lagi nanti if ada rezeki pi sana lagi :-)

Kat Pontian cuaca tak payah cerita memang panas berdengung huiiii!!! Beauty boleh tahan lama duk dalam dewan tu dalam 2 jam gitu pastu terus masuk kete tunggu dalam kete bukak aircond.... Maybe sebab dekat ngan laut kan so panas dia tak boleh tahan sampai sakit kepala... Macam nak hujan pun ada tapi hujan petang tu turun main-main... Kejap-kejap rebas kejap-kejap ilang... Dah siap abis shoot outdoor semua kami pun terus gerak ke Johor Premium Outlet sebab beauty teringin sangat nak pergi... Serius lah, barang sana memang murah especially NIKE sports wear... Kami akan ulang semula ke sana sebab semalam masa singgah just survey survey dulu menunaikan hajat dihati nak jejakkan kaki.... Hehehheee... :-p Yang penting dah aim Timberland & Nike shoes yang harga dia separuh dari kat KL.. Huahahahaha suke!! suke!!! :-p Pastu plan nak lajak ke JB stay rumah member kami cancelkan sebab mengenangkan beauty kene gerak sampai KL awalkan nak tolong kawan opis... Kalau beauty tau dah siap semua beauty duduk diam-diam kat JB pastu masuk Singapore... (macam bawak passport jek :-p)

So perjalanan dari JPO after maghrib dan masing-masing kepenatan sebenarnya... Penat sebab cuaca panas sangat berpeluh-peluh menyebabkan badan letih jadi kami decide tuk bermalam di Melaka... Memang check in rest house je memandangkan kami masuk pun dah nak tengah malam pastu nanti pepagi dah check out... nanti rugi bayar mahal-mahal... Nasib kami bertiga jenis tak kisah nak check in tempat murah-murah asal selesa dan dapat tido... Harga untuk bilik besar pun tak mahal semalam dalam RM70... Kalau kene salah sorang yang jenis WAJIB check in 5 start hotel maka pitam lah!!! Hahahaha :-p Kami Stay kat So check in mandi tukar baju jap terus pi makan Asam Pedas Claypot sebab semua dah kebulur dah kul 10 malam tak dinner lagi... After makan terus balik tido tak singgah mana-mana sebab hujan... If tak hujan dapat gak jenjalan kat Jonker Walk kan :')

Dan pagi tadi betul-betul kul 8 semua siap-siap breakfast roti canai sebelah rest house then terus gerak ke Bandar Hilir nak makan Asam Pedas Selera Kampung pulak... Tapi kami salah time datang awal sangat kul 9.45am sudahnye kene tunggu dekat pukul 11.00am baru siap asam pedasnya... Tu pun dapat ikan tenggiri jek, ikan pari belum siap... Pasrah je lah janji dapat tunaikan keinginan pakcik sorang tu... Biasalah dia tu, kalau pergi Sarawak 4 hari, 4 hari dia akan hadap laksa sarawak ngan mee kolok so dah pergi Melaka 1 malam stay pun dia akan make sure dua2 hari tu makan asam pedas... Alahai suami suami :-p Pas dah kenyang kami pusing-pusing pakai kete ke area Jonker Walk sebab nak dapatkan nombor-nombor tepon Hotel-hotel style Baba Nyonya kat area jalanan tu... Suami kata dia masuk area reception pun teruja plus kalau stay situ depan mata je Jonker Walk, pastu keliling town.. Memang best tuk buat photoshoot sekali ;-) Bagpackers memang best especially kalau dengan ramai-ramai kawan ;-) Keluar dari Melaka betul-betul pukul 12.30pm kot tadi dan 1.45pm dah sampai UPM... Heheheheeee ;-)

Jadilah dapat mengekor suami pergi buat job kan... Nak pergi holiday betul-betul kene tunggu sikit masa lagi... Kumpul duit banyak-banyak baru best cuti... Cuti pun banyak lagi ni.. Hik hik hik ;-) So jom layan pict sikit-sikit nih oke ;-)

Makan malam di Pontian : Tema Seafood :-p

 Suami saya... Dan Adi :-D
 Isteri & Suami :-p
 Suami mucuk!!!!
 Ikan pari bakar!!! best!!
 Kerang blackpaper... But i prefer bakar kot... :-)
 Sotong goreng butter... Teringat-ingat :-D
 Siakap stim lemon
 Depan hotel...
 Nampak jugak la laut :-)
 Besepah-sepah dalam bilik :-D
 Simple deco jek :-)

JPO Time!!!!!

 Beauty :-p






In Melaka : Tema Asam Pedas
 Asam pedas claypot


 manja tak? hahahhahaaaa :-p
 Gedik lagi :-p
 Asam pedas ikan tenggiri :-)


Nak tengok kawan kitorang buang tebiat????
*
*
*
*
Hahahahaha Adi gilo!!! :-p



Sekian story beauty.... Jumpa lagi lain kali... Suami dah sampai opis beauty nak balik dah.. Tataaaa ;-)

2 comments:

cha said...

i dh settle audit last week fuh nasib baik haha

wah sedapnya ikan pari bakar tu u. haahla kerang i lg suka bakar dr masak cemgitu.

bestnya dh lama tak jalan2 rasanya

misz beauty said...

kitorg hari ni audit u. hope semua oke. hehehehe

ikan bakar ni memang sedap u. hik hik hik. org kat restoran tu yg suggest rasa kerang blackpaper. kalau tau x best baik suh buat bakar jek hihihi.

i ni pun follow husband keje u. if not melepets je la kat kl ni :')