Tuesday, May 28, 2013

Kursus - Lumut, Perak

Assalam semua... Hah baru berkesempatan nak coret coret kat sini... Last week busy gila tak de masa pastu sambung kursus sampai Khamis pastu cuti pi sana sini ngan mummy dan akhirnya hari ni waktu tu baru lengang sikit... So lets cepat-cepat story mory... :-p

Last week beauty pi kursus kat Lumut, kali ni tak hangkut suami sebab kursus on weekdays... Takkan lah dia nak amik cuti 3 hari 2 malam semata-mata nak folo beauty kursus kan... Dah lah weeksday kat lumut lak tu mati kutu lak dia nanti... hik hik hik... Beauty pi kursus berempat, bawak kete sendiri jek kengkawan semua tumpang beauty... Gerak dari opis dalam kul 9.30am gitu terus shoot ke Lumut... Perjalanan rasa panjang dan lama sangat sebab cuaca sangat panas... Beauty pun bawak slow slow jek malas nak bawak laju-laju sebab ramai nyawa dalam kete nak kena jaga... :-) Sampai Lumut dalam pukul 2.00pm gak sebab ada tersalah masuk jalan hahahahahaa.... Ni gara-gara akak sorang tu kata masuk sana sini last-last ikut jalan jauh, kalau ikut jalan beauty selalu guna 3 jam tu dah sampai dah... So terus check in kat Orient Start Resort hantar beg semua dan kami pi KFC nak lunch... Masing-masing dah kebulur, kul 3.30pm dah ada class.... Hari pertama class sampai malam siap ada presentation... Kami berempat terpisah masuk group lain dan biasa lah kalau beauty ni selalu jadi mangsa wat presentation... Hik hik hik ;-p

Ni pict dari kawan beauty masa malam tu ada presentation... Penuh confident :-p

Class habis agak lewat gak dalam kul 11.30pm and sangat sleeeeeeepy dan penat.... Masuk je bilik terus cari katil.... Beauty macam biasa hari pertama tido tempat asing confirm tak lena and sakit badan plus suami tak de kat sebelah jadi resah gelisah... Pulak tu kene ceri beri... Adessss :') Bila tido tak cukup bangun pagi sakit gila badan kejang semua urat-urat.... :'(

Kejang-kejang urat nak jugak posing tepi pantai kan.. :-p

Sebelum masuk class pagi hari ke dua posing kat tepi pool.. Maklumlah keciwa tak dapat nak berenang bendera jepun berkibar :'p

Muka budak lepas bosan duk dalam class... Sebab pagi tu penceramah boring..

Hari kedua tu sesi pagi je boring sebab penceramah asik meninggikan diri sendiri... Masuk sesi ke dua dan seterusnya penceramah dari Jabatan Integriti memang best... Terang benderang mata jadinya... Penceramah sempoi bersemangat dan lucu... Pastu ada banyak video slide... Baru tak ngantuk... hihihihi.... InsyaAllah segala pesanan akan diingati untuk menjadi seorang penjawat awam yang berintegriti... Ecehhhhh :-) Petang hari ke dua kami ada kembara ilmu... Kami di bawa ke Pulau Pangkor... Habis semua tempat sejarah kami pergi, beauty turun kat setempat jek kota ape tah nama dia... Yang lain tak turun sebab tak tahan panas sakit kepala... huhuhuhu

 Santai untuk kembara ilmu...

Makwes makwes... :-D

Ape lah kak roszi bercerita tu... beauty dongar jo lah... hik hik


 Dah sampai yeyyyy!!!

 Posing-posing....

Ni work partner beauty yang paling best si dak Aein... Sebab kami 1 seksyen...

  Erkkk :-p

  kami lah group paling awal naik feri balik ke lumut sebab tak de nak membeli belah pape kan... plus panas tak tahan...

Malam tu after dinner we ols jalan kaki ke pekan lumut tu cuci-cuci mata.... Nasib lah hotel sebelah pekan je tak de lah jauh nak jalan kaki... hik hik hik... Balik dari bejalan lepak kat kerusi malas tepi pool tengok bintang... Malam tu bintang banyak cantik-cantik mesti best kalau masa tu suami ada sama... Huk huk huk... Eh malam tu kan beauty ada nampak orang tebar pukat ramai-ramai kat pantai... Semua bawak lampu suluh jadi boleh tengok cam lampu kelip-kelip kat laut... Mesti best kan.. :-) Hari ke dua baru dapat tido tenang sikit plus ceri beri dah reda... Terima kasih kat sekretariat belikan ubat tuk beauty.... Jasa anda amat dihargai.. :-)


 Hari ke dua... Kami selalu jadi orang awal... So pas bekpas lepak tepi pool.. :-)

Macam janji je kan semua pakai purple pink... Hik hik hik...

Gerak balik KL dalam kul 2.45pm sampai Serdang pukul 7.30pm... Punya lah lama sebab masuk KL je jem ya ampunnnnnn... Sebab orang berpusu-pusu nak balik rumah and nak balik kampung agaknya sebab Jumaat cuti kan.... Sakit kaki beauty main clutch.... Cepat lah dapat kete auto dah tak tahan dah kaki ni... huiii :-p Beauty sampai umah beauty kul 8.30pm pas hantar semua kengkawan... Sampai rumah je suami ajak pi makan kat Murni SS2, perghhhhh pucuk dicita ulam mendatang... Sebab makanan kat hotel tak memenuhi citarasa langsung... Habis sepinggan mee raja beauty bedal sorang-sorang padehal selalu makan sharing... Hahahahhaaa :-p Tengah malam gak beauty sampai rumah sebab tunggu suami abis deal ngan orang yang beli 2nd body camera dia... Dalam kete dia mengadu kat beauty 3 hari beauty tak de makan dia tak menentu... Sebab selalu isteri ada teman dia makan, bila sorang-sorang dia tak tau nak gi mana nak makan apa... Alahai shiannnnn..... Tu la orang suh belajar masak selalu skip class :-p

K lah, beauty nak rest ni... Nanti sambung entry lain k... Tataaaa ;-)

4 comments:

cha said...

wah sonoknya kursus luar dari ofis. i dah lama tak pegi kursus luar huhu. dahla nak kene kumpul point ni sebelum hujung tahun huwaa T_T

misz beauty said...

cha - kitorg kalau pilih kursus luar ni setahun sekali je u... yg lain semua dalam kecuali jadi sekretariat baru kat luar boleh follow... i punya point dah nak penuh dah... lagi sehari dua attend kursus settle la. hihihi ;-)

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Laksa di eksplenet Lumut tuu best.... bestnya boleh kursus out station...

misz beauty said...

Izni - tak sempat pun nak round makan laksa. jadual pack! heheheh