Wednesday, May 08, 2013

1 May : Labour Day @ Dating Day?

Beauty nak story cite basi oke. Tak kisah la nak kata nak masuk gak dalam ni memandangkan terlalu busy tuk hapdet blog before this. Hehehehehee :-p

Labour day last week beauty dating ngan suami... Pepagi buta dia dah suh kita siap nak gi jenjalan punya lah semangat... Katanya ni je masa kita ada dating seharian sebab lepas-lepas ni memang dia ada shoot tiap-tiap minggu sampai sebelum puasa...Pasrah je la kan.. Beauty pun siap lah molek-molek perjalanan dimulakan dengan bismillah.. :-) Beauty ingat nak ke Mid Valley terus jalan-jalan sebab dah lama tak pusing-pusing dalam tu asik hala ke One Utama ngan Ikea jek kan... Tapi dari tepi highway dah nampak punyalah panjang kete beratur nak masuk ke Mid tu so beauty terusssss je la menuju ke Bukit Bintang... So kami bersarapan a.k.a lunch di Nasi Ayam Hainan Chee Meng... A MUST kalau kami pergi ke bb mesti makan kat situ... Hik hik hik... Malang nye pict kat situ tak hamik sebab dua-dua kebuluq dah nak makan tak sabar-sabar tak ingat apa... Dah siap makan beauty di heret (hui ayat kemain diheret macam kejam sangat je laki den tu :-p).. Ye ai di heret ke Low Yat... Punyalah setiap tingkat suami pergi sampai naik lenguh kaki beauty... Dah lah tu pegang tangan tak nak lepas bat kita berlari-lari follow langkah dia yang besar tu mana lah tak penat... Rupanya dia cari henpon 2nd sebab henpon ke dua dia dah hampir dead!! Hahahahhaa.... Pusing punya pusing satu pun tak menepati apa yang dia nak dan budget yang dia peruntukan... Fuhhhh menduga keimanan betul... So kami decide kuar dari bb menuju ke Mid... Yeahhhhh di Mid sebenarnya tak pusing mana pun dalam tu, kami pergi makan jek.. Padehal perut beauty kenyang lagi, tapi pak cik tu lapar lagi katanya oke lah fine... Pergi makan portugis grill our feveret meal when in Mid Valley ;-) Dah kata beauty kenyang lagi sudahnya membazir je nasi beauty tak habiskan... Rasa nak keluar balik semua... Pffftttt :-p Sebelum balik sebab pusing Garden ada orang dah bagi hint untuk hadiah besday dia nanti.... Ayokkkkk!!!! :-D So dah siap jalan suami ajak pulak ke Digital Mall PJ... Punya lah lepas satu-satu tempat singgah ha tu betul punya berjalan... Tapi amat bernasib baik bila kat Digital Mall PJ dia dapat apa yang dia nak so selamattttt tak payah ke The Mines sebab dia kata kalau tak jumpa gak nak ke The Mines.. Ades pitam... Huk huk huk.... So overall sebenarnya dating labour day adalah dating cari henpon pak cik tu... Sabor je le... :-p Tak pe, beauty still dapat upah sebab teman dia... Dapat jeans Marks & Spencer bestttttt!!! TQ suami ;-)

Sampai rumah both melefetsss sebab kefenatan... Ye lah seharian berjalan... Tu pun dia ada hati nak ajak pi uptown Shah Alam... Oh no!! Memang jangan harap la, 2hb keje kot... Hahahhaha... So guyz, ada sikit je pict syok sendiri... Sehingga bersambung cerita basi yang 1 lagi nanti oke... Daaaaa ;-p


Simple touch for lovely day ;-)

Muke masih kebulur walhal dah makan nasi ayam sebelum tu :-p

Our feveret Pari Bendi Portugis Grill... Sayangnye tak dapat nak habiskan.. Nasib suami habiskan... huhuhu

Next entry pasal mengundi.. Adoidoiiiii :-p Tataaaa ;-)




4 comments:

Dzil Khadeeja said...

pluz size mcm kita, M&S jeans mmg the best ar...hehe... =')

misz beauty said...

Ye betulllllll sis... Ada brand lain, tapi jap gi peha bole masuk montot tak bley masuk... bile semua oke pulak, pinggang terbesau sgt... hahahaha... zara pun boleh, tapi lately design jeans dia x best...

cha said...

i pun kdg2 tak larat nk layan karenah husband i ni nk pg sane sini tak reti penat geram je haha. dhla dia keje fleksibel i ni 8 to 5 kan huhu tp penat2 pun layan gak suami kan :p

misz beauty said...

kadang yg tak faham nye, dia kata ngantuk bila dah dkt tgh malam segar balik ajak pulak lagi kita kuar. hahahahahaa