Wednesday, April 10, 2013

Spageti Cincai...

Assalamualaikum sayangs semua... Beauty ada 20 min je ni tuk siapkan entry laju-laju sebab pagi tadi sampai tengah hari kursus... Ni petang ada taklimat pulak... Fewwwww :-D

Semalam kan, beauty kan blur tak tau nak masak pe... Pastu malas pun ye jugak makanya apa yang terlintas dalam kepala adalah spageti... Yeeeeee, spageti ke carbonara ke adalah termasuk dalam masakan beauty tatkala malas... Sebab yang paling senang dan tak leceh nak siang tu nak siang ni... Semua main campak-campak masak & gaul... Nasib hubby beauty suka makan apa saja janji beauty masak... Hihihih :-D

Bahan-bahan pun apa yang ada dalam peti ais jek beauty amik, daging cincang, sosej, spageti, cili boh & bawang serta sos prego... Beauty kalau buat spageti memang pakai cili boh sebab nak bagi dia pedas dan pekat lagi baru umphhh!!! hihihi ;-)

 Yes barang-barang ni baru kuar peti ais... Daging ngan sosej masih beku tapi apa ada hal, potong pastu masuk je kuali makanya cair lah dia.. Hihihi ;-)



ni pulak video mengada-ngada... hahahaha :-p

So sreng sana, sreng sini... Sharp 6.30pm hubby sampai rumah bukak pintu campak beg dia dan berlari-lari dia ke dapur tengok beauty masak apa dan masa tu lah nak peluk orang tengah peluh-peluh kan... Tu lah keje dia hari-hari balik dari kerja cari orang kat dapur mengacau.. :-p Beberapa minit kemudian masakan pun siappppppppppppp!!!! :-)


 Tadaaaaaaaa..... Berasap-asap lagi baru kuar dari kuali sos nya.. :-)

Siap untuk diserve pada tuan besar tanah kedaung... hik hik hik ;-)

Hari ni kalau tak salah beauty katanya dia balik lewat ada submit photo... So tak sure lagi... Kalau betul beauty tak yah masak just goreng jemput-jemput je tuk beauty dinner... Kalau tak betul makanya peninggggggg tak tau dah nak masak apa... Ikan salmon ada lagi seketul boleh kot buat sup ikan tuk dia... Tengok acaner nanti... hihihi... Oke sayangs, have a nice day working.... Beauty chow sin chi dulu... Tataaaa ;-)

6 comments:

Jojoe said...

My favorite nih...lama dah xmasak neh,,huhu

misz beauty said...

Jojoe - kalau sekali sekala masak kan dap dap kan. kalau selalu jemu gak. hihihi ;-)

cha said...

husband i kalau dh nama spaghetti tak kisalha cincai ke tak dia mmg suka haha

misz beauty said...

cha - sebab husband u memang kaki makan western kan... hihihii... anyway husband i pun suka spageti nih, tu pun dia suh i buat aglio olio.. tengok la kalau rajin... hihii =D

ellsa91 said...

sis, try buat spagheti tomyam. sedap! hehe gune serbuk maggi warung nasi goreng tomyam ;)

misz beauty said...

ellsa - will try it my dear... tq so much for the suggestion ;-)