Monday, April 01, 2013

Short Getaway With Family : Port Dickson

Hellew.. Assalam sayangs sayangs... Happy bluessss Monday... Aaaaa dah penat berjalan pastu pagi tadi liat nak bangun... Hik hik hik.... Tapi digagahkan jua diri ini menempuh hari Isnin tuk mencari sesuap nasi eceh... :-p

Last week kan beauty ada bagi tau yang beauty & family ada short getaway.. Alhamdulillah kami selamatkan merehat dan memenatkan diri selama 2 hari 1 malam kat Port Dickson... Tak puas sebenarnya holiday kalau takat 2 hari 1 malam tu namun apakan daya... Tu hari last cuti sekolah dan tu je masa yang ada tuk bercuti wat masa ni... Pastu dah sibuk kerja balik... :'( Kali ni beauty & hubby bercuti dengan mummy, daddy, mom in law & step mom and opkos tunang adik pun ada sekali siap ngan kawan kitorang 3 orang join sama.... Yes semua ada kecuali pak mentua beauty tak dapat follow sebab ada urusan lain... Makanya bergumbiralah kami di PD penuh 2 rumah tetamu yang kami booking... :-) Walaupun kami duk 1 malam je kat PD tapi kami sempat buat BBQ oke... Mak mentua beauty bawak ayam berekor-ekor yang dah siap perap, mummy pulak bawak segala jenis bekal termasuk lamb... Pastu kawan we ols di Adi Nang pun yang datang join sama bawak lamb dan beberapa bahan lain... Perghhh memang heaven kami makan lamb... Pastu malam bepeluh-peluh panas seb bek aircond kat rumah tetamu boleh buat orang gigil.... Hak hak hak :-D

So lets tengok pict sikit dan selebihnya tengok video lah eh... Maklumlah skang ni gila kuasa sikit nak buat video... Macam power sangat jek... Tapi sayangnya pict tak memuaskan jugak sebab beauty kene convert tuk diedit, padehal kalau tak convert tu video cun melecun HD from my baby canon... Spoil kan... Adesss... Lets cekidaut!!!! (Skang pict tak payah nak edit sangat senang keje.. hahahhaa)

 Tengok pantai jap before start membbq.. hik hik hik

 With his beloved mom ;-)

 Hubby & Adi... Dah macam family kitorang dah hihihi :-D

 Hoi!!! Tak ready lagi la... :-p

 Ha ni baru betul :-p

 Adi sibuk upload keek :-p

 Mak mentuo den... kejong adik ipar beauty mandi sensorang.. Hahahhaha ;-D

 BIL, MIL & Beauty ;-)



 Dah penat dah makan semua melepets...

Dan semua mengadap HP :-p

 Pastu karrrrooookkkkkk.... Adi dodoikan my hubby... Nanti tengok kat video oke.. Hihihihiiiii

Cuaca pagi tepi pantai bestttttt.. Sini pantai private sikit so pagi2 air jernih ;-)

Budak2 berkubang!!! :-p

Kami berdua mandi laut kureng sikit... hihih :-p

MIL suka2 pakai baju kurung tepi pantai katanya... Nanti senang basuh... Hihihiii

BIL.. Ecehhhh ni lakonan semata oke... Hik hik hik

Lil sis, tunang dia & kengkawan baik dia... Nakal ya rabbi... Hihihiiii

Nak lebih puas sila tonton video di bawah oke... Dekat 10 min... Hamik kau!!! Hahahahaha ;-)


Part 1 :-)


Part 2

Serius best... Tapi family step mum tak banyak sangat beauty shoot sebab depa tiba-tiba hilang tiba-tiba hilang... Pi shopping la, pi pantai la... Betul-betul duduk join semua masa makan & bbq... hik hik hik... Mummy & step mum beauty sibuk kat dapur... So shoot depa tak banyak... Hihihiii... MIL beauty bz ikut menantu dia so dia banyak la enterprem... Hahahhaa... I tell you what, orang yang paling happy sekali adalah Daddy beauty... Sebab tengok isteri-isteri dia, anak-anak, menantu-menantu, dan cucu-cucu dia serta besan dia kat sekeliling... We have a blast one big family ;-)

And Daddy ada request tuk buat family getaway like this again.. InsyaAllah will make it next time... ;-) Itu saja aktiviti beauty kali nih... Oke guyz, tataaaaa ;-)

p/s* beauty dah dapat setting best tuk video masa save... so pasni tak dak kelabu asap lagi yeyyyy!!! :-p

7 comments:

Dzil Khadeeja said...

bestnya ada famili besar kan, sesekali buat gathering mmg meriah =)

ELeEa said...

whoaaaa...really great holiday kan =)
hehehehe

misz beauty said...

Sis Dzil Khadeeja - Kalau nak harap family induk beauty kecik jek. 5 org termasuk husband. Tapi bila campur family belah daddy & in law tu yg jadi besar. ni belum campur makcik2 lagi. habis semua rumah tetamu tu kami sapu. hiihihiii ;-)

Dear ELeEa - yeah! really2 great even short holiday. hihihi ;-)

cha said...

lama dh tak pg PD u haha. padahal dekat je

misz beauty said...

Cha - biasanya yang dekat tu memang susah nak pegi u.. Macam i Sunway Pyramid depan rumah tapi yg tu yg jarang pegi berbanding OU ngan Ikea.. Hik hik ;-)

mama said...

Pasni kita gi tasik chini pulok.....
along survey2 lah homestay ke...chalet ke....cuba survey bulan 5....4hb mcm tu....

misz beauty said...

ma - 4/5 cannot laaaaa ma.... along kene pi reunion ghetto... nanti along set the date oke... early june maybe ;-)