Monday, April 08, 2013

Outing With Bonda & Nenda

Assalam guyz... Semua sihat? Beauty sihat... Hubby beauty je tak bape sihat, dengan melecur kat tangan la ape la... Imagine guyz, dia melecur bukan kene eksoz ke tapi kene mentol lampu... Hak hak hak... Clumsy..

Oh anyway, last Saturday kan beauty kerja tapi sampai pukul 2 macam tu jek sebab hubby dah calling suh balik awal... Ingatkan menda rupanya dia nak pakai kereta pergi shoot kat Putrajaya... Hampesss... Beauty ingat dia pergi ngan partner dia... (sebab musabab gini la buatkan beauty tak sabar nak add on kereta! Eh! hehehehe ;-p) So beauty pun laju-laju lah pulang ke rumah dengan memikirkan jugak apa nak dimasak sebab malam Sabtu tu bonda, nenda & adinda beauty datang bertamu ke rumah... Cheee wahhh bahasa :-p nak tau apa beauty masak?? Sila tengok video keek beauty di bawah ni... Hik hik hik ;-p



Yeee.. Beauty masak ikan keli goreng cili padi... Hamik kau pedas tapi sedap!! TQ kat suami yang tolong buang batang cili... hik hik hik ;-)


So malam minggu tu kami tak ke mana just melepetsss kat rumah tengok Lantai Cilik... Memang perghhhhh best sangat tengok budak-budak kecik dancing... And i was asking "mum, why you didnt sent me to dance class?" hahahahhaaa... And mummy cakap, dulu-dulu mana la banyak sangat dance class ni... Kalau bersepah dah lama hantar... If ada pun kat KL area... Oke fine!!! Tak masuk dance class pun i still can dance... Hik hik hik... :-p

Hari Ahad tu beauty planning nak bawak my bonda & nenda pi outing... Memandangkan kereta lil sis ada problem dan beauty risau nak bawak sebab lil sis sorang je can handle her car makanya beauty decide tuk hantar hubby dulu ke Shah Alam tuk wedding shoot dan beauty balik rumah bawak bonda & nenda kuar... Semua berjalan lancar dan beauty kuar pi Ikea, Curve & Giant KJ... Hahahahaaa... Jalan sampai nak patah kaki... Nenda was the one yang sangat happy dapat jalan-jalan sebab dia memang suka jalan-jalan kat shopping mall... Nenek bandar lah katakan... Hihiihiii.... Pergi Ikea shopping, masuk Curve shopping, masuk Giant lagi lah shopping... Hah bukan beauty yang shopping tapi bonda & nenda... Yeah they shopping at all pit stop... Kah kah kah :-D Kami lunch kat Ikea lah macam biasa menu meatballs kuda! EH! Silap bebola daging laaaaaaaaaa.... Hahahhahaaa... Chicken wing & brocoli... Dap dap dap!! Beauty rasa macam beli sikit je makanan tu sudahnya kami bertiga bergaduh-gaduh suruh habiskan sebab masing-masing tak larat nak habiskan... Hahahahahaha... :-p

 Amboi kusyuk... :-D

 Nenda & Bonda omelllll ;-)

yummeh.... alamak!! terliur pulak tengok ni dah la tengah puasa... suamiiiii!!! jom kita berbuka makan ni malam ni plisss!!! hik hik hik :-p

Pas dah habis shopping kat sana kami pun keluar dari area Damansara tu and konon nak heading to Mydin Subang tapi sebab nak patah-patah balik malas kan, so beauty ask them tuk singgah Giant Kelana Jaya jek... Yes, depa duk shopping again penuh 1 troli, hahahahaa... Beauty siap tanya mum, nak singgah Sunway Pyramid pulak tak and she said "NO! dah pokai dah ni banyak gile shopping" Hahahahaa.... Tu lah dia, anak ngan mak sama je sebenarnya pantang keluar ada je benda nak beli especially barang dapur & barang rumah.. hihihiii ;-) So kami pun pulang ke rumah beauty dengan kaki yang rasa hampir nak tercabut... hik hik hik... Balik rumah depa solat & rest beauty pulak sambung kemas dapur dan start masak lagi for dinner siap buat bekalan aiskrim goreng tuk mummy bawak balik... Sebab lil sis kata dia akan amik bonda & nenda about 10pm... Dia kuar ngan tunang dia pi borong kasut... So semalam dinner beauty masak sambal udang & brocoli oister... Simple jek sebab beauty da nak pengsan... Huhuhuuuu :-)

Tu lah saja aktiviti beauty last week with family... Minggu ni supposed beauty ada attend event with hubby tapi macam malas nak pergi atas sebab yang tak dingini... Apa-apa pun tengok lah cam ne nanti kan kot kot terbukak hati...

So kengkawan semua, jangan lokek nak bawak our parents pi mana-mana... Dan jangan malu nak jalan ngan mereka... Mereka yang besarkan kita.. Lately banyak kisah beauty tengok derhaka ngan mak bapak semua, busy sangat dengan kerja sampai lupa mak bapak, nak call diorang pun tak de masa... That so bad! Mereka yang ada masa susah senang kita... So hargai mereka... And tuk mummy yang selalu skodeng blog beauty... I luv you so much mum!!!! Muahhhhh muahhhh muahhhhh ;-)

Tata guyz ;-)

No comments: