Tuesday, April 09, 2013

Murtabak Maggie Express

Assalam... Sayang semua tengah makan ye? Tak pun tengah tido.. Hik hik hik... Oke what eva... Beauty nak story pasal semalam... Ye, semalam beauty puasa makanya balik rumah laju-laju patutnya masak tuk beauty buka puasa tapi sebenarnya bukan ye tuan-tuan puan-puan... Beauty balik rumah laju-laju sebab cousin hubby kata nak sampai rumah beauty dalam pukul 6.30pm... Haaaaa mesti lah nak kene sediakan air minuman, makan sikit-sikit... Sambil laju-laju bawak kereta (eleh macam laju sangat je :-p) duk pikir apa lah yang beauty nak masak tuk budak-budak tu kat rumah nanti... Blank blank dan blank... Tiba-tiba sampai je tol sunway zapppppppppppp idea datang nak buat murtabak maggie... Oke fine buat je lah kan sebab maggie memang ada kat rumah... Awalnya nak buat spageti tapi beauty dah ada lauk pauk tuk berbuka kang membazir pulak kalau masak 2 orang tetamu tu je makan... Huhuhuuuu... Makanya sesampai je dirumah beauty tukar baju sangkut beg teru ke dapur jerang air, keluarkan sosej bagai potong-potong, keluarkan maggie dan tiba-tiba henpon bebunyik.... (bunyi lagu So Hot Wondergirls...hahahahhaa) tekejut beruk beauty bila cousin hubby kata diorang dah sampai kat guard and da nak sampai bawah rumah.... Hey hoooo!!!!! Kelam kabut beauty salin pulak baju lain (sebab baju awal seksa sikit... keh keh keh) dan pakai tudung... Masa tu lah pegang bekas nak terpelanting, pegang cawan nak terlepas sebab kelam kelibut... Hahahahhaaaaa.... Nasib lah kan diorang sampai apa pun tak siap lagi sebab katanya nak tumpang solat... Owh oke... Diorang duk siap-siap bersolat beauty duk siap-siapkan bahan masak buat air semua... Ngam-ngam setengah pukul 6.30 hubby pun dah sampai rumah dan air & murtabak maggie beauty buat pun da siappp.... Phewwwwww.... Menguji skill sungguh... Dah lah pestime buat murtabak tu makanya beauty pun bedal je lah resepi janji jadi dan boleh dimakan.... Hik hik hik :-D

Yes ini lah rupa murtabak nye... Paling sempoi... Oh yang ni yang disimpan tuk berbuka sebab tuk tetamu ada buat lagi sekeping... :-) - Using Nokia N9

Alhamdulillah nasib murtabak segera saya mereka makan dan suka... Hahahahhaa... Siot je kan, maggie je pun :-p Beauty memang gini, kalau orang datang rumah susah hati if tak buat pape... Maybe ajaran mummy dari dulu kan... Dia pun jenis kalau tetamu datang mesti hidangkan apa-apa... Kalau nak hidang biskut kering pun takut... hihihi :-) Sembang punya sembang sampai azan maghrib beauty boleh terlupa nak buka puasa mencicit beauty lari ke dapur teguk air... Hahahahaa.... Oh cousin hubby datang rumah beauty tuk amik album kawen diorang, dah lama album siap tapi husband cousin tu keje off shore kan so tunggu dia balik baru amik kat kami... Dan orang paling bahagia & eksaited adalah hubby beauty lah sebab diorang gembira sangat album kawen diorang cantik dan unexpected katanya... :-) Alhamdulillah.. Sejuk hati hubby beauty dengar, hilang penat lelah dia ;-)

Terima kasih dekat Kema & Hubby sudi datang rumah akak & abang, asik duk puji rumah cantik dari depan pintu sebelum masuk rumah lagi walhal rumah tak siap siap nye pun.. huhuhuu... Next time datang lagi lepak lama-lama oke bawak family semua... :-)

Malam melepets tengok tiwi ngadap cite Jodoh & cite monyet kata hubby beauty yang tiwi 3 tu... Dan beauty sempat rakam aksi kucen kami yang tengah moody... Boring la tu tak de kawan... Hik hik hik... :-p



Oke guyz, beauty blur hari ni nak masak apa pulak... Ada yang makan nasi goreng cili api je for dinner malam ni... Huhuhuhu... tataaaaa ;-)

6 comments:

Dzil Khadeeja said...

tak penah lg buat murtabak maggie nie, pasnie boleh la cuba hehe.. =')

misz beauty said...

Dzil - sila cuba sis, sonang & sodap! pasni nak letak lebih cili sikit kasi das das.. pastu letak cheese. oke pitam! hahahah ;-)

cha said...

i pun segan org dtg rumah tak jamu apa. at least jamulah jugak walaupun nugget kan huhu

misz beauty said...

cha - aah u.. nugget pun oke gak dari biskut kering kan... sedih sangat tu... hihihi ;-)

lynn kamarul said...

mcm sedap je ija... akak x penah buat pun

misz beauty said...

kak aj - memang sedap kak.. cuba lah buat sekali ;-)