Saturday, April 06, 2013

Masak-masak Kerja Si Isteri

Assalamualaikum! Hellewwww sayangs, today beauty kerja... Erkkkk!! Bulan 4 & 5 kata hubby bulan pulun kerja kalau ada 8 hari seminggu 8 hari la kerja... Huk huk huk... Anyway beauty tak la kerja sampai Ahad sebab opis beauty bukak on Sabtu jek... Ahad bukak if ada Starting School @ Finishing School jek... Hah nak tau menda tu? Pi laman web UPM boleh search apa tu... Hik hik hik ;-)

Oleh kerana hari kerja yang tunggu fasi amik barang jek so ada banyak masa terluang... Lets story mory alkisah semalam... Hew hew hew ;-) Semalam beauty masak dinner... alahai masak nasi lemak jek... hamik kau makan nasi lemak malam-malam, tu semua gara-gara Sabtu & Ahad hubby kerja kan... Beauty ingat nak buat Ahad tuk breakfast tapi hubby request tuk buat semalam... Beauty pun on je la benda senang kan... Pastu kan sambil-sambil masak semua bahan nasi lemak tu beauty sempat buat aiskrim goreng... Ni semua gara-gara tengok blog kawan beauty si Sasha tu... Hik hik hik... Beauty dah lama nak buat sebenarnya tapi mengenangkan aiskrim punya stok dah habis so tergendala lah... malas nak pi kedai semata-mata beli eskem...Hew hew hew... So kelmarin pi beli barang dapur ape lagi beauty pun amik barang tu amik barang ni la... Hubby bayor! Hak hak hak :-p So lets tengok pict... (lahai macam tak pernah buat nasi lemak je kan :-p)

 Telur wajib! ;-)

 Buat sambal bawang merah kene banyak baru sedap! ;-)

 Sambil tunggu sambal siap aiskrim pun siap gak... hihihii ;-)

 Garing rangup dap dap!! :-)

 Sambal siap!!
 Telur mata kobau... Hak hak... :-)

Semua siap masak dan kemas dalam masa setengah jam.. Alhamdulillah :-)

Masak memang senang sebenarnya, rajin ngan tak rajin jek... Dah seminggu beauty tak masak sebenarnya sebab busy penat sangat... Dan hubby pun senang jek, jom makan roti nan, jom makan mee kari... Nasib lah dapat suami yang oke kan..:-) So hari ni dia akan kerja sampai malam... Beauty maybe makan cucur je la dah sorang-sorang kan.... :-) Pagi tadi sebelum pi kerja gorengkan ayam yang beauty perapkan malam tadi tuk dia dulu... Sian pulak nak suh dia goreng sendiri kang tak masak lah ayam tu ape lah kan... Mudah-mudahan beauty dikurniakan Allah kekuatan sebanyak mungkin untuk handle rumah tangga... InsyaAllah... :-)

Oke guyz, dah habis story mory... Maklumlah nak update je blog ni kang bersawang lak kan so bedal je cite... Now nak sambung tengok movie... hik hi hik.. Tataaaa ;-)

7 comments:

ELeEa said...

hehehe...askrim horeng tu beauty balut dengan roti ye?

ellsa91 said...

hi sis! ;)
sedap nya!

misz beauty said...

ELeEa - yup dear... letak aiskrim atas roti then tutup dengan roti sekeping lagi pastu tekap dengan gelas ke, bekas apa2 pastu buang tepi2 dia. ;-)

ellsa91 - hey ho lil sis!!! lamanya menyepi.. i miss u dear :-)

cha said...

finally buat pun aiskrim goreng huhu. dap dap sambal tu

misz beauty said...

Cha - Haaaa kalau tak kerana u post kat blog tah bile i nak buat. Penyakit malas selalu sgt singgah ni. Hahahahaa :-p

Dzil Khadeeja said...

nasik lemak, my feberet...sedapnya nampak..(sambillapairliur) =')

misz beauty said...

Dzil Khadeeja - dap dap dap... nasi lemak ni berantu kalau buat sendiri.. asik nak berulang je makan... hahahhaa