Wednesday, April 17, 2013

Bagaimana Cara Menjadikan Suami Dot Dot Dot...

Salam guyz.... Haaaaaaaaaaaaa, tajuk tak nak kalah kan.... Keh keh keh... Sebenarnya beauty nak bagi tau Bagaimana Cara Untuk Menjadikan Suami Gemuk & Muncit!! Hahahahahahaa.... Cam ne lagi, masak hari-hari lah... Lagi-lagi suami yang memang suka apa sahaja yang isteri masak kan... U ols masak ikan bilis kentang goreng cili padi pun dia ngap macam tak makan 14 tahun... Hahahaha :-p

Semalam beauty masak Lala sweet sour... Eceh... Sweet sour lah sangat padahal campak sana, campak sini masuk sana masuk sini je bahan-bahankan... Tup tup siap... Ekceli semalam beauty punya badan sakittttt sangat... Dah bagi tau kat suami dah tak larat nak masak... Tah macam mana bila sampai rumah kan, semangat dia lain macam... Bukan pe, mengenangkan dia sampai rumah kompom lapar punya sebab biasanya dia akan breakfast je time kerja atau makan sekali sahaja semata-mata nak makan dengan isteri kat rumah atau kat mana-mana la... Sebab katanya kalau dia makan 2 kali terus nanti dia akan kenyang dan tengah malam baru rasa lapar balik.... So beauty pun masak la, tak susah pun beauty masak yang simple je 1 lauk berat yakni Lala dan 1 sayur... Tu pun dah cukup... Bila tengok dia makan berulang-ulang I am the happiest wifey in the world... Serius tau, tetiap kali kita masak kalau tengok orang makan bersungguh memang hilang semua penat... :-) So dah sudah dinner, solat maghrib dan terus siap-siap untuk ke Putrajaya... Malam tadi berkampung kat sana sebab husband buat editing & jumpa team dia pasal Zulfahmi shoot tu... Beauty?? Mengadap je la... Tak teman ke sana kang dia akan bising-bising suh beauty siap... Selagi tak siap dia tak gerak ke Putrajaya tu... Aishhhh :-p

 Sayur wajib kan... :-)


The lalas cili sweet sour... Yum yum!!

 2 dishes are enuf ;-)
(sekarang dah ikut style mummy masak makanan terus letak dalam bekas tupperware sebab pas makan if tak habis boleh terus tutup dan simpan dalam peti.. tak semak mata :-D)

Hari-hari sebelum tu tak yah cite lah, non stop masak rasanya bulan ni kecuali hujung minggu sebab dia keje sampai malam... Sampai menu dalam kepala dah tak boleh nak pikir dah... Tapi tuk malam ni dah siap-siap pikir dari semalam dah... Hahahah :-D

Tu je nak cite... Pasal masak-masak... Biasalah kan isteri kerja dia masak la... Hik hik hik... Sekarang ni suami dah bagi tau hujung minggu if tak de job dia nak belajar masak... Hoyeeeeee!!!! Ayang ami aye manyak manyak... :-* Oke sayangs... Stop sini dulu... Jumpa lagi tataaaa ;-)

6 comments:

Dzil Khadeeja said...

betol tu, tips nak eratkan kasih syg somi isteri, haruslah rajin memasak..hehe....masakan sendiri simple mcm mane pun jauh lg sedap kan, bila suami makan berselera kita pun bertambah semangat nak masak =')

misz beauty said...

Sis Khadeeja - betul sis, rajin masak buat suami selalu call nak balik cepat... especially kalau feveret dia... xde lah dia melepets lelama kat luar... hihihi ;-)

masak sendiri puas sis even sakit pinggang... :-D

cha said...

nyamnyam sedapnya u. betul tu i kdg tgh malas i buh dalam tupperware terus. sebab boleh simpan dalam fridge kan huhu

misz beauty said...

cha - haaa kan... senang terus buh dalam fridge.. pastu esok if nak bawah bekal angkut je panas dlm microwave.. hihihii ;-)

Saya Punye said...

sodapnyaaa lala sweet sour.. rajinnn kak msak.. hihi

misz beauty said...

tiny - heheh.. kene rajin masak.. abang fizzy kan asik lapar je... hahah