Thursday, March 07, 2013

My Lil Sis Pre-Big Day

Assalamualaikum... Bismillah... Hari ni beauty nak story mory alkisah majlis pertunangan adik kesayangan beauty... As u ols noe, baru-baru ni kan duk sibuk cari bunga lah hape lah tu semua untuk majlis budak tecik ni lah... hik hik hik...

Alhamdulillah pada 03.03.2013 adik beauty telah selamat mengikat tali pertunangan bersama buah hati nya... Majlis berjalan dengan sempurna walaupun ada perkara last min yang berlaku... Alah last min cari daun ngan buah pinang je pun... Hak hak hak :-p Catering untuk majlis hari tu adalah dari catering mummy beauty sendiri JM Fast Services Sdn. Bhd. and opkos lah chef dia mummy beauty kan... Mana lah dia nak orang lain sentuh resepi-resepi dia, risau kang lain jadinya katanya... Ye lah mummy, kami tukang kupas kulit bawang ngan kulit kentang jek... Hik hik hik... Nasib la anak ada 2 orang jek, kalau ramai pitam jugak mummy dibuatnya... Hahahahaa.... Majlis bertunang beauty dulu pun mummy sendiri yang masak... Alhamdulillah semua orang suka makanan yang mummy masak... Thumbs up kata diorang.. ;-) Pelamin deco & make up artist dari butik D'Cora Bridal & Beauty Studio... Absalutely cuteness pelamin deco berkenaan... Lil sis sebenarnya mintak kertas bulat-bulat yang orang sekarang buat tu... But it turns to be the soooo cute flowers... Aunty beauty kata biar lain dari yang lain... Hik hik hik ;-) Barang hantaran pulak adalah hasil DIY kami sekeluarga... Sampai pukul 3 pagi jugak lah mengubah semua hantaran... Nak sangat guna fresh flower kan so memang semua kene buat hujung-hujung waktu la... Hik hik hik... Khemah pulak from our uncle company... Haaaa semua from our big family lah... Masing-masing bukak company tuk event... Hik hik hik :-p

Majlis start dalam pukul 12.30pm bila semua rombongan pihak lelaki dah sampai... Cuaca hari tu memang lah sangat cerah, hot & spicy... Huhuhu... Setelah selamat semua perbincangan tempoh masa, jumlah hantaran dan sebagainya yang mana jurucakapnya daddy kami sendiri, semua selesai dengan ditutup dengan bacaan doa oleh daddy kami jugak... Proud of u daddy, we dont need anyone else untuk jadi wakil kami dan imam bacaan doa kami... Alhamdulillah :-) Pas tu semua-semua pi makan dan tiba masa tuk posing mosing... Ye official photographer pun adalah hubby beauty sendiri Fizzy Ilham Photography... Hah senang semua family... Tapi masa majlis kawen nanti we should pass to others lah handle sebab dah tentu la family kitorang busy layan tetamu kan... hik hik hik ;-) So jom layans piccas pulak :-)


Cute Flowers Bridal Bed (iphone pict)

Miss Wawa ;-) (iphone pict)

DIY hantaran tuk pihak lelaki by us (iphone pict)

Separuh lagi hantaran... :-) (iphone pict)

Candy Corner from Coklat Tiny.. Superb!! Boleh search kat fb for their servis... beauty da 2 kali amik servis depa... next time kompom amik lagi ;-)

Bawah ni semua pict dari OP Fizzy Ilham ;-)

































Beauty, mummy & daddy orang paling lega semua dah selesai... Ada tinggal 1 majlis je lagi insyaAllah dalam setahun lagi akan berlangsung... Kami akan buat preparation slow slow sampai selesai semua... InsyaAllah... Tahniah buat adik kesayangan beauty... Macam tak percaya jek adik dah bertunang... Rasa macam budak tecik manja ni masih kecik dan sekolah lagi... Hampir menitis air mata saat cincin disarungkan ke jari manis dia... Tapi di tahan tahan sebab ramai yang memerhati :') Subhanallah... Dia je yang beauty ada selain mummy, daddy & hubby... Beauty akan pastikan semua yang terbaik buat dia nanti insyaAllah... Semoga semua selamat hingga ke jinjang pelamin buat adik... Along sayang adik :')

Oh ye hari tu jugak birthday mak mentua beauty... Kami ramai-ramai nyanyikan lagu selamat hari jadi kat mak mentua beauty.. hihihiii... Hadiah dah beli semalam, insyaAllah malam ni nak pi hantar... Hope mak suka hadiah tak seberapa dari beauty tu nanti :-)

Oke guyz, sampai sini dulu... Nak tulis panjang-panjang sangat kang penat nak baca kan... keh keh keh.. Tataaaa ;-)

6 comments:

Jojoe said...

tahniah..bkal dapat adik ipar..hehe... jo pun ada adik sorang jer lg nk kawin..akan pastikan dia dpt yg terbaik jugak..hehe

misz beauty said...

Jojoe - insyaAllah.. tak lama lagi... setahun cam gitu tapi pejam celik je kan masa kejap je... hihihi... yes, yg terbaik tuk adik2... :-)

Saya Punye said...

tahniah tu wawa... tq kak az support bsnes kecik kami.. ihihi.. tq2 review kat dlm ni.. :)

cha said...

huhu senang. semua famaily sdn. bhd je. tapi kawen nanti mmg kene hire org lain la u kan. takdela kelam kabut mane nak handle manenak layan tetamu

misz beauty said...

Tiny - no problem dear... senang deal with u.. ;-)

Cha - aah u, time dia kawen nanti memang semua hire org lain. masak tuk 200 org pun dah pitam ni kan pulak ribu riban punya org. plus semua pun nak glemer2 masa tu. hihihi

misz beauty said...
This comment has been removed by the author.