Sunday, March 17, 2013

Ameera Adelia

Ameera Adelia... Yang nama manjanya Lia... Menjadi kesayangan beauty sekeluarga turun temurun sejak kakak-kakaknya lagi... Tempat limpahkan kasih sayang, yang selalu menjadi topik perbualan dan memendam kerinduan walaupun baru seminggu tak jumpa... Dulu pada kakak-kakaknya yang jadi mangsa, tapi bila diorang dah sekolah maka peluang tuk selalu bawak ke hulur ke hilir terhad... Nasiblah mak cik bongsu kami rajin produced baby... Hik hik hik... Jadi tiba giliran Lia mengganti kakak-kakaknya... Anak yang manja, baik even umur baru 2 tahun she really independence memandangkan usia yang baru 2 tahun tu dah dapat adik lagi... Tapi bagus jugak, peluang ni kami gunakan sepenuhnya tuk hangkut dia ke hulu ke hilir mengenangkan mak dia sibuk dengan sekolah kakak-kakaknya dan adik baby nya... ;-)

Ameera Adelia, si comel yang memang comel secomel namanya... Yes, nama dia pun mummy beauty yang bagikan... Sebab mak dia memang selalu serah kat mummy beauty tuk pilih nama... Sebab pening dia nak pikir katanya... Hik hik hik... Memang Lia kalau jumpa beauty @ mummy @ adik beauty, dia akan melekat dan siap boleh tidur rumah kami tanpa nangis ingat mak dia... Hik hik hik... Ye lah kan biasa umur 2 tahun dia still nak nenen mak dia lagi... Tapi alhamdulillah, sikap dia yang berdikari tu buat semua orang senang dengan dia... Serius u ols, kalau bawak jalan-jalan pi shopping complex tengok mainan or what eva yang budak-budak suka dia tak pernah merengek guling-guling pun nak benda semua tu.. Kami hanya perlu belikan air vitagen for her dan dia akan senyap main-main ngan kita sampai lah dia sendiri tunjuk makanan bila dia lapar... Suap habis makanan kat dia sambil dia suap kita jugak & bila dah kenyang and penat dia boleh terus tidur sendiri... Senangkan?? Oh my!!! Serius lah kalau beauty punya anak-anak nanti 10 orang pun if semua macam ni punya senang nak jaga... Rela beauty beranak lagi 10... Hahahahhaha (ingat kilang hape :-p)

Jadi nak dijadikan cerita dah hampir 2 minggu lepas kenduri pertunangan adik beauty, beauty tak pi jenguk dia langsung... Ye lah busy dengan kerja kan.. Tu pun hari ni tengah keje jugak jaga students... Tapi sebab duduk tunggu je kan tu yang boleh update blog ni... Hik hik hik... Jadi Jumaat kelmarin beauty pi lah amik dia kat rumah mak dia dan bawak sekali balik rumah mummy beauty time lunch... Biasalahkan Jumaat kan rehat lama... :-) Punya lah laju dia bersiap nak ikut beauty... Siap lambai-lambai mak dia nak ikut beauty... Mak dia kata, rindu lah tu dah 2 minggu kak long tak datang bawak jalan-jalan.. hihihiii.... Sampai rumah mummy, mummy punyalah suka tengok anak dara kesayangan dia ada sekali... Habis lunyai pipi anak dara tu kene shiom ngan cik lah dia... hik hik hik... Lia pulak dengan happynya ajak beauty main baling-baling teddy bear kak wawa dia, hak hak hak... Oh beauty ada rekod video pendek masa dia tengah kusyuk pegang remote tiwi... Lets nengok!! ;-)


Abaikan suara saya yang hover tu eh... :p

Ni dia budak selalu kene culiks tiap-tiap hujung minggu or jumaat... hihihii ;-)

 Like Kak Long Like Adelia :-*

 Ni pict sebelum amik video... Tangan duk standby jek... :-D

 Semua teddy bear yang ada di panggil kaaaataaaakkkk... Ah yang tu nanti beauty amik video cane bunyi dia panggil katak tu oke... hik hik hik

Tu lah dia budak tecik kesayangan beauty sekeluarga... Kalau boleh nak bawak dia terus duk ngan kita tapi kang nangis-nangis raung-raung mak abah dia... Hik hik hik....

Dah habis cerita pasal budak mucuk tu... Coming soon confirm ada lagi video tuk dia... Dah mak dia busy as suri rumah tak sempat ngadap intenet kan haaa biar ai jek yang buatkan... hik hik hik :-p ... Haaaaaa malam ni sekali lagi hubby suh masak dinner asam tempoyak ikan patin.... Baru dia tau bini dia masak lagi power dari ikan patin juai kat temerloh tu kan... Hahahahaha :-p 


ni beauty masak jumaat lepas belum menggelegak lagi dalam periuk... yummeh.... terliur lak tengok ni... hik hik... malam ni buat lagi pedas sikit kompom meletopsssss :-p

Oke u ols... chow chin chauuuuu ;-)

4 comments:

cha said...

ambikla u buat anak angkat hehe. i pn dulu ada sepupu yg rapat dgn i. umur 2 tahun dh ikut i pg mane2 tak nangis. yg kelakar mak dia yg call i risau anak dia nangis tp anak dia rilek je tak ingat mak dia haha

patin kt temerloh bukan sedap pun. dhla kuah cair huhu. buat sendiri gak terbaik. pekat and pedas :D

misz beauty said...

Cha - kalau ikut hati dah bawak balik jd anak sendiri je. Masalah nye baru sehari tak jumpa abah dia dah asik call tanya2 nangis ke tak walhal anak dia happy happy jek ngan kita. hahahha ;-)

aah u, org yg kata pation kat temerloh tu sedap org tak de tekak... keh keh keh... buat sendiri semua cukup rasa kan u pekat dan pedas.. taste kita sama ;-)

ELeEa said...

beauty...
lama xdgr cerita
bz eikkk
windu kamoo =)

misz beauty said...

ELeEa - aaaaa agak busy lately maklumlah student dah masuk kan... Hihihihiii... Windu kamoo jugakkk!! ;-)