Tuesday, February 05, 2013

Family Getaway - Terengganu Darul Iman (Part 2)


Yeyearsssss kita masuk part 2.... Yang ni lagi banyak pict... Kalau tak suka nengok boleh exit window eh... Hik hik hik :-p 

Hari ke dua kat ganu adalah hari reception pulak... So pagi kul 9.45am after breakfast kat resort kami gerak menuju ke rest house pengantin lelaki... Tinggalkan lil sis kat sana tuk hangkut barang hantaran (kekekeke) then beauty & hubby ke rumah pengantin perempuan tuk shoot barang hantaran dan persiapan... 

Pengantin serba merah nyahhhhhh :-D

Selesai je rombongan pengantin sampai naik atas rumah beauty & lil sis pecut kete pickup mummy & daddy sebab depa tak follow pi rumah pengantin... Tak larat katanya... :-) Dah siap amik mummy daddy & siap tukar baju kami ke Pasar Payang... Hah mummy macam biasa memborong macam-macam... Hik hik hik :-p Kami lunch pun kat Pasar Payang sebab daddy nak makan nasi berlauk katanya... Baiik bossssss :-)



 Mummy pening tak tau nak makan menu apa :-p

Dah siap makan beauty & lil sis jalan asing dari mummy daddy... Sebab masing-masing ada tujuan masing-masing... Hahahhaa :-p

 Tengok lil sis... Sopan sangat la tu turun tangga :-p

 Gigih cari tudung tuk engagement lil sis nanti :-p

Pas da habis memborong di pasar payang kami gerak pulak pergi memborong kepok lekor memandangkan nak pikap hubby kat seberang takir tengah shoot outdoor... Satu arah jek nak beli kepok tu... :-)

Membeli belah kepok yang dikirim oleh sesape ajeeeee :-p

Pas da pikap hubby kami pi minum... Plus hubby kebuluq katanya tak puas makan kat rumah pengantin... Ye lah kan, nama pun tengah kerja :-) Dan yang paling penting petang tu jugak dah nak hantar hubby ke airport sebab dia balik KL dulu... Ha tu la tu, gara2 dah terbeli tiket awal sebab ingat Mak pergi umrah hari ahad, so takkan nak burn tiket katanya... Baik lah suami... Pastu nyesal tak sudah tak balik ngan kami sebab kami singgah huya-huya banyak tempat... Hahahahaaa :-p

 Lil sis mucuk!!! :-p

 Daddy & Mummy dedik :-p

Somi nade!!! :-p



Oh abaikan rupa isteri sememeh itu dan somi yang budget feeling habis.... ahahahhaa :-p






pastu menggedik di tepi pantai... :-)

 
 Ombak besarrrrrrr sebab tengah monsun... Memang takkan jumpa sesape pun yang pi mandi laut waktu-waktu ni... beauty tengok pun takut.. erkkkk

Cecececeee... Sweet sangat la tu :-p

Ye tak de motip pun letak selipar tu.... Oh selipar saya size 6 ye bukan 12!!! (kepada sesiapa yang berkenaan)

Oke ni comel!! Hak hak hak... Jangan muntah ijooooo :-p

 Ni posing tucen nak tencing ke adik?? :-p

Pas hantar hubby pi airport balik resort beauty & lil sis berenang-renang ke tepian di pool yang air dia best suam-suam... Weeee weeeeee ;-)

Malam tu kami semua dinner kat hotel jek... Tapau KFC sebab masing-masing dah tak larat sangat nak kuar... Simpan tenaga lagi esok nya dah nak gerak balik KL... Berkelah la kami dalam bilik... :-D

Hari ke 3 adalah hari terakhir... Pagi tu beauty sambung tido ngan lil sis, mummy & daddy jek pi kuar breakfast... Kami zzzZzzzzzzzz... hik hik hik... Pastu kemas-kemas beg semua ready tuk check out.... :-) Sebelum gerak keluar dari Kuala Terengganu kami sempat melawat bazar tepi-tepi Mydin Kuala Terengganu tu... Sempat lil sis & beauty borong lagi tudung... Hik hik hik.... :-p


bai bai Ri-Yaz till we meet again ;-)

 Dah keluar dari Kuala Terengganu kami singgah di Pantai Kelulut lil sis nak minum air kelapa..

And beauty boleh cakap celup tepung kat Pantai Kelulut ni lagi sedapppp dari kat Mengabang Telipot tu.. Tepung dia sedap rangup sangat... Nyum nyum... :-) Kalau u ols pergi cari kedai no 3 kat deretan medan selera tu ;-)

Sempat lagi tu amik gambor ngan bot.... Kalau nampak belakang tu ombak besar... huiiiiiii... tapi makan sambil ditiup angin laut memang bestttt ;-)

Makan sudah kenyang misi seterusnya mencari masjid untuk solat jamak... Bagusnya Terengganu tak sampai berapa ratus meter ada banyak masjid dan surau... Semua tepi jalan dan tak susah nak cari... :-)

 Dah selesai semua kami teruskan perjalanan dan singgah kat Pusat Penyu... Hihihiiii

 Gambaran penyu menetas... Geliiiiiiiiiiiiiiiiii laaaaaaa :-p

Tak dapat tengok real penyu sebab belum musim... Makanya tengok penyu simen la... :-D

 Telur-telur penyu...

 Mummy comel!!!! hik hik hik

 Daddy pun nak jugak :-p

 Cube cari mana lil sis... Hahahahaha :-p


 Dah tengok penyu-penyu perjalanan diteruskan lagi dan singgah di area Cherating tuk beli keropok kering, keropok lekor (buat tambahan) dan satar!! Satar tu tuk sape lagi kalau bukan hubby.... Banyak kali dia pesan :-p

Dekat pukul 6.00pm jugak kami masuk ke highway Pantai Timur... Jalan slow-slow sebab hujan kadang-kadang turun renyai-renyai... Dan betul-betul azan maghrib kami sampai ke R & R Temerloh... Berhenti tuk solat dan kami dinner ikan patin kat situ... yummehhhhh ;-) Puas hati sangat dapat makan ikan patin buah... Daddy kata ikan patin buah lagi sedap sebab dia memang bela, tapi bela di kawasan sungai yang airnya mengalir... Tak de bau lumpur... Dap dap dap!!! Puas hati makan ;-)

Ni harga ikan patin ikut ketul... Semua kedai sama harga... Standart...

Selesai dinner semua kami pun bergerak lah terus mengharungi perjalanan yang gelap... Serius highway merentasi negeri Pahang memang gelap... Kalau mata jenis rabun dan silau memang tak digalakkan untuk drive malam ke Pantai Timur... Alhamdulillah hampir pukul 10.30pm masuk tol gombak boleh pulak daddy ajak pi makan durian pulak kat SS2 Kelana Jaya... Baik lah menurut perintah tapi sampai je kat SS2 nan hado!!! Semua orang jual limau mandarin... Hahahahhaaaa... Dah tak de rezeki kami oleh itu pulanglah kami ke pangkal jalan... Hik hik hik... Dekat pukul 12am beauty sampai rumah... Terus hantar beauty dulu sebab beauty tak larat nak drive lagi if amik kete beauty kat Bangi... So esok lusa la baru beauty pi amik kete... Nasib lah beauty pi kerja naik motor... Hihihii ;-)

Sekianlah cerita holiday beauty kali ni... Beauty enjoy dan puas sangat holiday ni... This week busy dengan wedding Mizi lagi tuk majlis bertandang... Kalau ada story mory beauty share lagi oke... Tataaaaaaaa ;-)

2 comments:

cha said...

sorry u lama tak dtg sini i busy nak blogwalk pun tak sempat sgt huwaaa

bestnya pg ganu. borong kepok lekor byk byk. mak ai i tgk kasut adik u tingginya huhu

celup2 tu murah la u? sedap?

misz beauty said...

no problem la dear.. bila free i tau u mesti jenguk sini ;-)

adik i punya kasut memang semua tinggi2 u even dia dah tinggi... kasut rendah dia ada la dalam 2@3 pasang kot... yg lain semua tinggi... hahahhaa

celup2 tu sedap... tapi kene pandai cari kedai.. so far i makan kat mengabang telipot tu oke cuma tension kene berebut... kat kelulut tu memang sedap sangat cuma ada ikan je... sotong ngan udang xde :-)