Monday, February 25, 2013

Exhausted Week

Eh dah masuk entry ke dua hari ni... Hahahahaa... Well sementara student belum ramai ni curi jap masa... Bukan lama pun nak menaip... Panjang-panjang entry pun boleh setle dalam 15 min... Hik hik hik...

Minggu lepas adalah minggu paling penat rasanya... Tak de buat keje banyak pun, tapi sebab kene pergi sana sini dengan keadaan cuaca yang panas pastu tiba-tiba kang hujan menyebabkan badan jadi sangat letih... huiiiiii

Hari Sabtu adalah hari beauty membusykan diri tolong si Adik... Kami kene siapkan placing untuk semua barang hantaran... Makanya awal pagi Sabtu kami dah bangun siap-siap untuk mencari bahan-bahan nak buat deco hantaran... Destinasi pertama adalah Chow Kit Road... Yeah ke sana sebab kata orang kat sana banyak kedai fresh flower... Nan ado oke!! Nan ado!! Yang kami jumpa seketul jek gerai jual fresh flower tu pun tak banyak pilihan... So rejected!! Yang lain semua kedai buah-buahan ado la... Huk huk huk :-p Tapi kami terjumpa satu kedai yang jual SANGAT MURAH punya bahan-bahan tuk buat hantaran.. Kami beli bekas potpuri yang cantik besi bewarna putih 7 biji, tempat sirih junjung 1, span fresh flower 5 ketul, ribbon, gold wrapping, kain organza tuk bunjut potpuri, dan beberapa barangan lain hanya habis rm55 sahaja.. Amazing!!!! Tu kalau destinasi pertama kami ke Nilai 3 tu kompom barang-barang yang kami ambil tu rm100 plus... Hu lahai... Nasib tak de adik lain dah... Kalau ada adik lain, next time memang tuju situ lagi la... Kedai tu memang tercorok ke dalam himpunan kedai buah-buahan... tak silap nama kedai tu Vivian Shop kot... Later beauty tanya lil sis balik... So boleh lah bride to be yang lain pergi sana beli barang kan... Even bekas telur tuk bunga pahar macam sarang burung tu pun cantik sangat dan murah... RM1 je satu... Alahai nape la masa beauty kawen tak tau tempat tu... Hahahahhaaa :-p Dah habis beli barang kat situ kami gerak pulak ke Jalan TAR untuk misi mencari tudung si lil sis pulak... Hah yang ni memang rasa nak pengsan cari... :-p

Lil Misya & Kak Wa... :-)

Jangan tak tau hari tu kami keluar bawak si Lil Misya... Harus budak tu rasa nak pitam ikut Kak Wacari tudung sebab hampir setiap lorong kedai yang ada kat sana kami masuk tapi tak jumpa color yang ngam dengan baju dia... Sampai lah dekat satu ni jumpa yang sesuai dan bila Kak Wa dia nak try awal-awal lagi dia dah doa supaya Kak Wa dia suka ngan tudung tu so kami boleh pergi lunch sebab dia dah lapar... Hahahhahaaa... Sangat comel oke dia siap berdoa... Adoi lah sayang Kak Long ni... :-D Tu pun dah siap jumpa tudung kami ke Petaling Street pulak sebab misi mencari fresh flower belum jumpa... Dan akhirnya kami jumpa kedai bunga yang sangat banyak pilihan fresh flower kat PS... Tq google dan tq GPS Waze tolong kami sampai ke sana... Hik hik hik :-p So kami dah riki semua bunga, so tinggal lagi nak survey kat beberapa tempat lagi... If tak de jugak kami beli kat situ je nanti... Adoi masa, cepat tul berjalan macam termengah-mengah lak nak siapkan semua :-p


 Hah lion dance ni telah menakutkan si kecik sorang tu siap bagi tau kat Kak Wa dia, "boleh tak kita keluar dari kedai bunga ni lepas "bende" tu dah pergi" kekekekeke... Ape la Misya ni semua benda dia takut :-p

Lepas dah dapat cari bunga baru kami pergi lunch, sampai tertido tido anak dara kecik tu dalam kereta tunggu bila nak lunch... So Kak Wa blanje kami KFC on that day, habis Misya makan KFC betul punya lapar la tu... Hik hik hik... Balik rumah mummy kami siapkan semua hantaran, gubah kain dan sebagainya dan siap potong-potong span untuk cucuk fresh flower nanti... Alhamdulillah semua dah siap dalam sehari... Fewwwwww ;-) Siap semua lil sis hantar beauty balik Sunway after hantar Misya balik rumah ma & abah dia... Sempat kami gomol adik-adik si Misya yang lain... Hihihi ;-) Malam tu beauty ngan lil sis lepak kat Bangsar dengan Nurul & Ray sementara tunggu hubby habis shoot wedding kat sana.... Pukul 2 jugak la dapat tido hari sabtu tu... Adesss :-/


Hah malam sabtu tu beauty dapat blue flower ni from hubby... Pujuk la tu konon :-p

Ahad bangun awal pagi kena pi Batu Laut, Morib tuk teman hubby shoot another wedding kat sana.... Fewwwwwww....

Tengok ni muka ketat bengang kene paksa teman dia shoot... Nantukkkkkk :-p

Suka kawasan paya ni... Kalau dapat pakai dress putih lagi maveles amik gambor... :-D


Hubby in action... Mentang-mentang majlis kat rumah jawarianz, kemain pakai baju batik jawa :-p

 Hubby suka beauty amik pict ni... Dia kata pandai isteri amik gambar... hihihi... Alahai pict gini semua orang boleh amik dik non :-p


 Pengantin, photog ngan beauty sekali habis basah kene air laut... Air laut tengah pasang so ombak kuat sikit but still cantik!! ;-)

Dan lepas amik pict pengantin.... Beauty pun nak posing jugakkkkk!!!!!!!! Weeeeeee :-p

Sowi pinjam pengantin punye munge... Hik hik hik ;-)

Suke suke suke!!!! :-p

Sekian la beauty punya aktiviti hujung minggu lepas... Penat sakit badan sampai hari ni terasa tapi sebagai pekerja cemerlang tetap gagah pi keje awal... Hahahahahaa... Ini semua poyyooooo :-p Tataaaaaa ;-)

1 comment:

cha said...

uuuuu sorryyyyy baru nak dtg blog u ni maybe time u update i terlepas pandang sebab busy sgt huhu

btw brg kawen kalau nk beli jgnla pg nilai 3 mahal ok baikla beli kt semua house tu murah and cantik

gambar gitu kalau pakai iphone yg lawa sebab nampak awan hd tak payah filter dh huhuh :p
btw comel je gambar u pinjam bunga perantin ni hehe