Thursday, February 28, 2013

2 in 1 Surprised!!!

Assalam... Oke now beauty nak buat entry laju-laju sebab now tengah busy skip jap keje... Huk huk huk... :-p Well, if u ols follow beauty punya instag so that u ols should already know lah apa yang berlaku kan... Just kat sini beauty nak share jugak sebab this is my diary ;-)

Apa yang beauty boleh kata kalau bab surprise2 besday or anniversary nih memang hubby beauty champion la sebab tiap kali dia kasi surprise mesti awal-awal tu dia bagi orang sedih dia bagi orang nangis dulu... Ye lah kan, tak dapat approve cuti tak dapat spent time ngan beauty masa besday ritu memang nangis-nangis berlagu dah kan... hik hik hik.... Dan kali ni, bab hadiah dia dah tanya beauty awal-awal apa beauty nak... So beauty tak de lah mintak gunung intan kan sebab sian kat hubby nanti... Beauty kata apa saja lah janji dia mampu tak susahkan diri sendiri... :-) So dia dah decide nak sempurnakan wishlist beauty yakni kompak camera yang baru... Ye lah kat rumah kami ada dslr & semi dslr jek so semua berat sakit hati nak bawak masuk handbag... Hik hik hik... Hah pasal mencari hadiah ni lah beauty sakit jiwa sangat... Punya lah survey sana survey sini tanya sana tanya sini... Beauty punya hadiah dia yang cerewet... ISO bape lah, wide lens la, 24mm lah... Dah macam nak beli dslr kan?? Hish, beauty kata cari yang senang je... Yang bila click proses tak lama, boleh baling2 EH!!! Hahahahaa... Yang kecik, yang tahan lasak dan banyak function auto jugak... hihihiii.... Ikutkan dia nak amik GX1 tapi beauty kata yang tu kemudian2 je beli sebab yang tu dah tentu kene share guna ngan dia and GX1 tu still berat... ni kepunyaan beauty sorang.... hik hik hik :-p

Cari punya cari sampai lah semalam still lagi mencari sampai ke Low Yat... Oke ni memang paling worst sikit la sebab beauty dah hilang sabar naik tiap2 tingkat dia boleh gelak2 suh tanya sana tanya sini... Sampai akhir sekali tak beli dan dia ajak pi dinner and balik.... Perghhhh masa tu muncung dah macam cencurut oke... Keh keh keh.... So balik lah ke rumah sambil hati rasa nak meletup dan di cover-cover... Atas moto dia siap usap-usap tangan kita konon nak pujuk la kan... Majuk majuk gak tapi bila dia usap-usap tangan tu hati menggeletis suka.... Bahahahahaaa :-p Pas sampai rumah kami pun landing la mengadap aktiviti masing-masing beauty nengok tiwi dia layan ape tah sebab selalunya dia yang hadap tiwi... Rupanya dia tertido... Bila dia bangun dia tanya pesal tak kejut dia rupanya dia nak makan lagi... Cehhhh :-p Sampai lah dalam 11.30pm beauty nak masuk tido gak, dah tutup lampu semua tetibe dia mengarut2 sambil pejam mata suh beauty amik barang dalam kotak kat bawah tiwi.... Beauty kan da naik katil malas la nak turun pastu dia suruh-suruh gak... Oke fine!! Pergi carik2 jumpa kotak yang berbalut surat kabar... Amik kasi kat dia, tapi dia buat dunno jek and suh beauty gak bukak... Sekali bukak benda yang di idam!!! Yeyyyyyyy!!! terus shayang shiom bertalu-talu... Hahahahhahahaa moron punya somi.... Suka cari pasal... Pastu tido malam tadi peluk camera baru ngan hubby... Hik hik hik :-p


Tengok ni gelap gulita hanya bercahayakan lampu tido... Pun ade hati nak belek gak macam tak boleh belek esoknya :-p


Pastu pagi tadi beauty siap-siap nak pi keje macam biasa lah kan.. Dah siap pakai tudung semua pergi kat bilik dan salam, peluk ciom.. Masa hug dia tu dia bisik suh cari barang lagi kat tempat spray-spray moto dia... Pun balut ngan surat kabar... Punya lah dia nak sorokkan macam gitu sampai tak boleh balut ngan pembalut hadiah kan... Hahahahhahaa... Pastu bila bukak tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
*
*
*
*
*
 Lompat bintang beauty dibuatnya... Yeyyyyyyy!!! Somi memang bestttt!!!! Muahhhh muahhhhh :-*


Makanya bukan 1 je wishlist beauty di tunaikan tapi 2!!!! 2 oke!!!! Best gila!!!! So pasni tak de lah penuh henpon beauty ngan pict lain dah selain yang nak masuk instag jek... Kekekkekekee... Mini instax tu gambar2 boleh terus buat deco rumah... wink wink ;-)

 Presenting you my new baby... Dua2 tak de color purple but its oke nanti hantar kat Zaki Airbrush kata hubby... Hahahhaa :-p

Buat suami yang di kasihi... terima kasih atas pemberian tak ternilai ini.... Mahal ke murah ke bukan nilai yang perlu dikira... Tapi pemberian dengan penuh kasih demi impian isteri dipenuhi yang dipentingkan... Terima kasih banyak-banyak... Pasni isteri amik pict suami manyak-manyak oke... Ayang ami angat angat.... Muaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh :-*


2 comments:

cha said...

sukala tu dh takde scene nangis sedih ingat husband tak dpt celeb haha :p

misz beauty said...

take scene nangish tapi ade scene kene marah sebab penat dah berjalan. hahahaa