Monday, January 07, 2013

Weekend : Love & Lost

Assalam sayangs semua... Hari ni memang Monday blues yek.. Sebab penat tak hilang lagi alkisah semalam yakni hari Ahad... Weekend lepas diharungi seperti biasa cuma ditambah membawa mak pak mentua pi dinner kat Pulau Carey... Ye Pulau Carey lagi bukan atas permintaan mak pak mentua ku tetapi atas kemengidaman si suami... Eh ape punya bahasa tu? Hehehheee :-p So pepagi dia dah kacau beauty ajak pi breakfast dan seterusnya pi amik motor beauty kat opis.. Ye lah kan, hari Jumaat petang hujan selebatnya dan kebetulan si adik nak tido rumah beauty so akhirnya dia pickup beauty kat opis... Pastu Sabtu si suami pulak kata nak pi bawak motor beauty service... Tu yang gagah jugak bangun tuk besiap tu... Kalau tak tu memang sambung tido la... Hahahhaaa :-p Dah siap service motor pastu tunggu hujan reda pulak lagi akhirnya dekat kul 4pm baru sampai rumah... Tak dan nak rest mak mentua call ajak kuar awal sikit pukul 5.30pm gitu... Walhal perjanjian asal 6.30pm... Uwaaaaaaaa baru tukar baju landing atas katil dah kene bersiap pulok!!! Tak pe lah, demi mak mentua ku gagahkan jua diri ini ecehhh ;-) So abah pickup beauty ngan suami kat bawah rumah dan kami berempat pergi ke Pulau Carey... Borak punya borak gelak punya gelak dalam kete kami sampai Pulau... Eh!! Kejap pulak rasanya perjalanan, ritu ngan mummy daddy punya la lama rasanya nak sampai... Agaknya malam gelap kan so tak nampak pape jadilah macam lama... :-D Order lah seafood makan sampai lebam sebab kami berempat jek... Ingat adik ipar beauty yang bongsu tu follow sekali rupanya nan hado malas katanya... Rugi la adik Amar tak follow... Abang, Kak Az, Mak & Abah layan udang freshhhhhh dap dap dap!! Hik hik hik... Pergi sana siang so bole la nampak sunset kan.. Ecehhhh ;-) Lets layan story and gambor pulak...

Tengok tu layan henpon pun senyum sorang-sorang... Pfffttt!!! Layan group photo dia la tu komen sengal masing2 :-p

Datang malam tak nampak pape... Ni siang baru nampak... Sunset tak sempat nak snap sebab sibuk bersembang... Hahahhaa :-p

 Mak & Abah with menantu comel... Eh!!! Bahahahahaa :-p

Sebenarnya hubby beauty belanja makan hari tu sempena Mak yang akan terbang menunaikan umrah insyaAllah pada awal bulan Februari ni... Mudah-mudahan perjalanan Mak ke sana tak de apa-apa masalah dan selamat pergi dan balik... Sayangggggg Mak sangat-sangat ;-) Sayang Abah jugak... Hehehee.. Pak mentua beauty ni lawak tau... Suka sangat loyar buruk ngan Mak... Kami ketawa berdekah-dekah kalau Mak perli-perli Abah dan Abah pulak melayan perli Mak... Keh keh keh :-p Habis makan perut dah ketat kami balik rumah hadap jem kat jalan nak ke luar ke highway dan sampai rumah dalam pukul 8.00pm... Pastu tengah malam kengkawan ajak meranggi pulak... Fewwwwwww ;-)


 Naik 1 motor je malam tu... Sebab dia ngantuk nak beauty besembang atas motor ngan dia... Adessss :-p

 Lepak belakang ni... Kat Pulau layan Murtabak Burger... Yummehhhhhh ;-)

Pastu melayan anak teruna ni... Aaron Iskandar... Sayang mummy muahhh muahhh ;-)

 Lets jimbasss!!! ;-)

Hari Ahad hari yang menyedihkan.... Tak sangka dapat berita mengejut.... :'(


 Pepagi konon feeling la layan blues atas katil melepas penat berjimbas sampai 3am ngan suami....

  Pastu mummy pulak datang bawak nasi dagang dia masak tuk breakfast ngan kami

Elok je makanan di hidang dan kami dah nak habis makan terus mummy dapat call Bonda Long di kampung meninggal... Mummy terus nangis... beauty pulak blur blur pastu tengok mummy nangis air mata beauty pun sama berjurai.... Terus panggil hubby kat bawah rumah yang tengah betulkan motor dia suh siap-siap kita balik kampung terus pagi tu... Adik pulak tengah kursus kawen kat JAIS terus pi pickup dia kat Shah Alam dan terus shoot balik kampung... Mujur kampung tak jauh... Tapi kesian kat Aunty beauty yang balik dari Penang tak sempat tengok arwah Bonda Long tuk kali terakhir... Sebab kebumi jenazah dalam pukul 3.00pm dan aunty sampai 5.00pm... Tu pun terpaksa bawak slow gara-gara AES yang dipasang berlambak kat highway... :'( Serius terasa sangat bila dah dalam perjalanan balik kampung tu... Terbayang-bayang Bonda Long yang sangat lucu dengan melatah dia... Kalau balik raya kami dah standby makan jauh dari meja takut makanan di tambah banyak-banyak dalam pinggan... Di cucuk pinggang melatah menari-nari berlari keliling rumah... Lepas ni tak berseri dah bila kami balik kampung dah tak de sape =( Kami semua mendoakan Bonda Long tenang dan aman di sana. Kami akan ingat Bonda selalu. Semoga Bonda Long ditempatkan di kalangan yang beriman.. Amiin Amiin... Alfatihah :-(


Beauty sampai rumah malam tadi... Balik semalam jugak sebab kenduri hanya di buat di masjid... Selesai semua kami terus balik.... Sampai rumah terus rest tak pikir apa-apa dah... Berlalu sudah hujung minggu yang bahagia dan sedih beauty... Yang pergi itu tetap pergi dan yang kekal di sini perlu teruskan kehidupan sehingga waktu masing-masing tiba suatu hari nanti...........

4 comments:

cha said...

al-fatihah salam takziah utk family u

u, susahla komen u kene settle captcha ni sebab i online guna phone so kdg2 tak jelas captcha tu. kdg2 salah kene taip balik T_T. buangla dear huhu

misz beauty said...

cha - tq u.. eh ye ke?? oke2 i buang skang jugak...

Zalieda Forever said...

takziah...mogo tergolong dikalangan org2 yg beriman..

p/s:comey la baby tu..mcm muka cik cantik pn ada...hehehhe

misz beauty said...

Terima kasih Zalieda. Eh tu anak org, majuk lak mak dia kang kata anak dia muka kita. hehehehe. ;-)