Wednesday, January 30, 2013

Kenduri Kendara Belah Suami

Salam sayangs semua... Hah sebelum cuti yang seterusnya tiba, better beauty selesaikan entry ni dulu... Hik hik hik... :-D

Anyway last week is Mr. Hubby Family Side Week... kenapa beauty cakap gitu?? Sebabnya Khamis lepas kami berkonvoi menghantar rombongan bertunang cousin hubby ke Kluang, Johor... Ahad pulak menghantar rombongan kawen cousin hubby ke Bandar Enstek, Sepang dan Isnin kenduri bacaan doa selamat & tahlil sempena Mak nak pergi umrah.... Hujung minggu yang panjang dan memenatkan tapi alhamdulillah semua berjalan lancar dan enjoy with whole Mr. Hubby's big family... Hubby beauty punya side memang sangat ramai... Dan setiap kali rombongan menghantar tak pernah kurang dari 10 kereta... Bahahahaaa.... Tengok je rombongan bertunang Khamis lepas ke Kluang, punya lah ramai yang menghantar... Macam kenduri kawen... Bila ramai macam-macam ragam la kan, ada yang sesat.. Ada yang anak meragam... Dan beauty berempat ngan hubby, Mak & Abah gak steady... Sampai paling awal, balik paling lambat.. Sebabnya sempat menyinggah ke Nilai 3, mak tak pernah pergi Nilai 3 so bawak mak pi sana dan kebetulan beauty ada nak beli barang sikit for my lil princess engagement day ;-) Pastu dah alang-alang lalu jalan lama from Nilai 3, kami singgah pulak makan Willy satay kat Sg. Ramal Kajang... Memang bawak pusing habis la mak & abah... Hik hik hik... Sampai rumah semua flat! Wakakaka ;-p beauty sampai cuti la hari jumaat tu... Konon tak mo cuti hujung-hujung kene cuti gak sebab nya sepanjang pergi dan balik ke KL-Johor-KL beauty yang drive... Hubby demam, abah pulak tak boleh drive jauh sakit lutut, mak tak tau drive... Nasib ada menantu ni ha :-p

Nih masa da sampai Kluang.. Singgah masjid nak solat Zohor.. beauty tinggal dalam kete sebab bendera merah... Maka ni la jadi nye :-p


 Pastu pak cik ni da siap solat sibuk mengacau orang :-p
 
Uh sasa nye lengan abang ketaq... ahahaha :-p

 Pantun memantun bermula.. Rumah dia pelik sikit so pelamin ada kat tengah2 area tiwi tu tapi mengdap ke kiri... So kami tak nampak pelamin.. Hik hik hik.. Alhamdulillah selamat dah bertunang... Hantaran boleh tahan tercekik beauty dengar... Boleh buat d/p kereta lambang W... Zaman sekarang semua mahal kan.. Adik beauty nanti tak tau la... Hahaha ;-p

Survey2 bunga tuk buat hantaran my lil sis... DIY from beauty tau nanti... Tungguuuuuu :-p

 Pastu singgah mamam satay ni.... Yummeh!!!

Abah suke sangat... Lembut kata nya tuk orang yang tak de gigi cam abah... Kekekeke... Abah suke buat lawak :-p

Hari Jumaat cuti bangun lambat melepas penat... Suami pi keje, beauty duk umah... Tengah hari pi jumpa my baby... Rinduuuuuuuuuuu....

 My baby :-)

 My big baby ;-)

 Dia suke dengan tasut baru ulat bulu dia...:-D


 Aloloooo.... Geget muncung kang! Hik hik hik

 Tunjuk gigi santek :-D

 Ngeeeeeee ;-)

My cutie pai.... hik hikh ik

Dah shopping sikit beli baju dia & kakak-kakak dia.... Bawak pi mamam then kami balik... Hujan lebat pulak masa tu so tunggu gak la kat Jusco tu sampai hujan reda.... Mr. Hubby pulak motor breakdown & waiting for me pi pikap dia kat Damansara... Macam-macam hal kan... :-)


So tiba hari Ahad hari menghantar rombongan paling ramai... Sebijik bas exec penuh dengan hampir 12@13 bijik kete/van/mpv semua penuh... Punya lah ramai family hubby... Nasib la makanan tuan rumah sediakan cukup tuk kami segerombolan ni... Hahahahaha :-p 

 Kami nek kete berdua sebab Mak & Abah naik ngan adik-adik ipar...

 Sampai tempat berkumpul after hantar hubby rumah pengantin nak amik gambor jumpa pulak anak dara bam bam ni!!! ;-)

Shomel!

 Comel tak?? Comel tak?? Heheheheeee :-p

 Cuaca baik menyambut rombongan kami... :-)

 My beautiful & vogue Mother In Law... Ecehhhh... (bodek lebih tak pe... ahahaha :-p)

 Hubby's cousin... Yang tudung hitam tu giliran dia pulak September nanti :-)

 Pengantin sempoi!! hik hik hik

Dapat duk meja pengantin mak tarik beauty duk sekali... Tapi nak duk tempat biasa!!!! Meja pengantin tak de ayam goreng :-(

Suku dari family... Kalau full agaknya roboh pelamin ni... Kah kah kah :-D

 
Bila semua orang dah balik tinggal beauty tunggu hubby habiskan job as photog... Maka keluar lah pict boring ni :-p

 Fizzy Ilham on duty :-)

 Jangan kerut muka la... Senyum je even panas :-p

 Pengantin rawkkkkssss!!!!

 Dekat pukul 6.30pm habis shoot dan hubby banje beauty makan nasi arab yeyyyyy!!!! Upah sebab jadi driver :-p

 Never boring eating this!!! :-p

And lastly monday hari berjemaah di surau... Untuk kenduri mak nak pi umrah... Semoga mak selamat pergi dan balik umrah... Semoga mak dikurniakan kesihatan yang baik sepanjang berada di tanah suci... Kami sayang mak sangat-sangat... Doakan mak dapat cucu cepat depan Kaabah nanti ye mak... :') Kami sayang mak... :-*


 Riyal....

Mohon doa agar suatu hari nanti kami sempat sampai ke sana.. Amin


Thats all cerita ceritun... Sorry lah kalau penat baca & telek gambar-gambar yang ada eh.... Jumpa lagi di lain entry... Assalam... Tataaaa ;-)

2 comments:

Jojoe said...

heheh..banyak betul aktiviti bergambar diaorang...heheh..beauty..minta nama penuh n alamat bleh? pm kat fb yer..

misz beauty said...

Hahahah... Bini photog katanya so gambar pun over banyak.. Tapi pakai henpon cap cap ni je la.. Hahahahah ;-) oke dear ;-)