Monday, January 21, 2013

JJCM Beauty Version #2 Nasi Kandar Zainul PJ

Assalam hellew sayangs sayangs.... Jumpa lagi di rancangan kali ni... EH!!! :-p

Okay tak tau nak update apa sebab last week busy buat report pastu hujung minggu hubby ada job on Saturday evening tapi dia sempat ajak pi mamam our favorite nasi kandar, Nasi Kandar Zainul... Beauty rasa pernah bagi tau kot dalam ni but not sure entry mana... Tapi kali ni beauty nak bagi tau spot dia sekali so then kengkawan boleh pi sana makan for lunch mana yang keje berdekatan kat situ kan especially hujung minggu kompom malas nak masak... Hahahahhaa :-p So sabtu lepas beauty tak buat breakfast pun, hubby terus ajak pi lunch kat Zainul... Terus brunch la kan :-)

Nasi Kandar Zainul ni sedap sangat! Beauty rasa for PJrianz ramai la yang tau kedai ni... Even Yuna & Qi pun masa Yuna ada kat Malaysia rajin pi makan kat sana... :-) Bagi beauty & hubby nasi kandar ni sangat puas hati... Ye lah kami dah pernah makan Line Clear & beberapa nasi kandar femes kat Penang even Kedah punya nasi kandar bawah pokok tu yang orang selalu duk sebut pun beauty dah try but STILL nasi kandar Zainul ni is the best!!! Each time makan kenyang sampai petang... Hahahahahahaaaa :-p Selain dari ayam goreng dia yang dap dap, u ols boleh makan kari kapla ikan, sotong, hati ayam dan macam2... Semua dap dap!!! ;-) Beauty selalu amik ayam, hati & sayur... Hubby selalu amik ayam, telur masin & sayur... Both of us memang gila bahagian tight... Hik hik hik... Tak pernah amik yang besar tu sebab sure tak habis, yang biasa pun mengah-mengah nak habiskan... Kekekekke ;-)

 Suami shiape bam bam ni? Kusyuk tunggu lauk dia :-p

Hati & Pedal! Yum Yum! :-)

 This is mine.. :-)

The MAP!
Lorong Sultan, 46200‎ Petaling Jaya‎ Selangor Malaysia. 
Boleh google map, waze or guna apa2 gps guna alamat ni. Dalam bangunan kuning sebaris Shah Village PJ ;-)

Ah map tu beauty dah siap buat sebab kawan beauty tanya direction.. So that the best best way tuk bagi direction so u ols tak sesat... Hehehehe... Untuk yang stay kat PJ insyaAllah lah tak sesat yang luar-luar tu yang tak berapa mahir jalan kan mesti ni sangat membantu... ;-)

Oke guyz, Ahad beauty tak buat pe... Just teman hubby pi kenduri dan pagi tuh beauty ada buat nasi lemak je for breakfast... Sebab hari Sabtu tu hubby beauty request nak makan nasi lemak beauty masak... Sebab sabtu dah makan nasi kandar makanya beauty buat hari Ahad la... Kebetulan pulak lil sis beauty datang tido kat umah kan... So breakfast la kami bertiga sambil tengok tiwi yang pagi Ahad semalam tah hape-hape cite... Last-last tengok ulangan MLM... Hik hik hik... Anyway tahniah buat Jozan sebab jadi juara... :-) Malam pulak lepak mamak ngan hubby, lil sis & kengkawan lain tengok bola.... That all guyz untuk cerita makan dan light light je ni... Jumpa lagi di lain entry oke... Daaaaa ;-)

6 comments:

Jehan Najib said...

Kalau my brother mkn nasik gini, mesti dia amik kerak ayam banyak2.

misz beauty said...

Aah hubby beauty pun sama sis... Lelaki memang suka makan kerak2 kot... Hihihi

cha said...

sini ke line clear sedap? haha

misz beauty said...

ni bukan line clear dear. ni line baekkk punya... hahahaa ;-)

NURUL JAMIAN said...

wahhh harus cuba ni

misz beauty said...

Nurul Jamian - sila cuba pasti ketagih. hahahaa ;-)