Wednesday, January 09, 2013

JJCM Beauty Version #1 Ilham Nasi Kukus

Assalamualaikum u ols... Hari ni hari entry makanan... Sebab baru je lepas baca entry entry ohsemwok.blogspot.com di mana 4 orang profesional photographer include my favorite photog Subhi Karim & Adinang telah bertungkus lumus menyediakan sajian dan di masukkan ke dalam blog beserta resepi dan katanya tu projek 365 hari 2013 diorang... 1 hari 1 resepi... Fuhhhh.... Untung nyeeeeee la para isteri mereka kerana mereka pandai masak.... Beauty pun tak berapa nak power cam tu... Hahahahhahaaa... Laki den??? Photog jugak tapi apekan daya dia boleh keluarkan ayat "Cuk, hari ni nak masak apa?" , "Cuk hari ni cuk masak tak?" haaaa begitu lah seterusnya... Kalau beauty malas dan tak sihat makanya lets mentekedarah kat luar la kan... Muahahahahaaa :-p Nasib lah dapat suami yang tak cerewet asik nak makan kat rumah je kan... Tapi kalau selalu sangat tu tak boleh jugak la kan sebab dia akan bagi ayat kesian "Cuk, rindu la nak makan masakan cuk".... Ha ayat tu boleh cair mak enon ni... Kah kah kah :-p

So semalam beauty telah wasap incik suami bahawasanya tekak isteri dia ni teringin sangat nak makan Nasi Kukus Ilham yang terletak di Mutiara Damansara... Jangan tak tau ye u ols, 1st time beauty makan kat situ siap tapau bawak balik rumah... Ha incik suami memang suka cari tempat makan best best pastu balik dia mesti cerita kat isteri dia dan bawak pi makan kat tempat tu... Dan ni lah salah satunya... Sebabnya pergi makan kat luar tempat best adalah salah satu aktiviti kami bila sempat pergi dan dijadikan ala-ala detim... Ecehhhh :-p Dah bagi wasap so suami pun balas la "Okeeee jumpa di sanaaaaaa".. Huyehhhhhh seronok dia tak hengat tapi beauty tak ingat jalan ke sana terus so suami suh tunggu kat Petronas Mutiara Damansara... Oh semalam beauty rider so vroom vroom lah beauty seorang diri dari Serdang menuju ke Damansara... Ikut highway Plus, masuk kerinci link dan lalu TTDI... Saje ikut jalan jauh sebab malas nak mencelah-celah jem if ikut Kelana Jaya dan dengan harapan beauty dapat lengahkan masa... Rupanya nan hado!!! Ai tetap sampai awal belum pukul 6pm.. Oleh yang demikian melangut lah beauty menanti kehadiran somi terchenta... Ewaaaahhh :-p
Independant woman riding her scoot lonely... Eceeehhhh :-p

Somi sampai terus shoot ke sini!!! Alhamdulillah selamat sampai... Hoyehhhh ;-)

Sehati & Sejiwa ecehhhhh... Hahahahaa ;-)

Ni la rupa Nasi Kukus Ayam Berempahnya... Kuah dia pekat likat, sambal dia pedas meletop berasap telinga, ikan bilis garing dan ayam fuhhhhhh yummehhhhh :-D Bau kuah rempah dia sampai hari ni ye kat tangan beauty... Bahahahahhaaa

Kelebihan ride di bandaraya KL ni kita boleh mencelah-celah tanpa menghadap jem tak hengat especially diwaktu-waktu kemuncak orang balik kerja... Kalau naik kete memang beauty naik hangin la jugak kan penat tekan clutch... huhuhu.. So semalam balik dari makan memang dua laki bini duk melayan celah bedah... Hahahhahaaa best jugak walaupun lalu celah celah tu panas haba kete... Janji ai sampai rumah awal u ols... Muehehehee ;-)

So ni map dan alamat kalau u ols teringin nak rasa makan kat sana... Gigih ai drop pin kasi ngam2 location nye... Kalau besarkan lagi memang nampak pin tu depan Surau... Memang kedainya depan surau... Retis ramaiiii u ols makan kat sana... Semalam de jugak tapi beauty tak tau nama dia apa.. Hahahahaha

Oke u ols, next time JJCM lagi beauty share ngan u ols ye.. Sorry la kat kengkawan yang tak makan makanan gini makan western jek or hotel mahal sebab beauty ngan suami memang suka cari makan benda macam ni baru lah nikmat bila makan... ;-) Nanti nak cuba nasi kukus yang kawan beauty suggest kat Shah Alam tu... Nampak macam mabeles... Kalau ngam beauty share kat sini jugak k... Daaaa ;-)

5 comments:

lynn kamarul said...

berani la eija bawak moto ni .. akak plan nak gak amik lesen moto tp macam kurang yakin kat diri sendiri

cha said...

will try it and nak bandingkan yg kat salak tinggi tu :)

misz beauty said...

kak aj - alahai kak... eija bawak moto dari tahun 2002... alhamdulillah self confident kene ada... kalau takut2 memang tak bergerak la jawabnya moto tu... hahahaaa

cha - yes dear u must... i pun nnt nk try yg u post kat shah alam tu.. ;-)

Jehan Najib said...

Tgk nenas kecur air liur. heheehe

misz beauty said...

Beauty tak makan nenas. Semua nenas ditransfer ke hubby. Kalo makan nenas kompom gatai tekak. Hehehehe