Wednesday, January 02, 2013

Holiday In Penang

******Entry banyak gambar... Kalau tak mau tengok babai!! :-p******

Assalam sayang semua... Oh oh oh kita dah hampir dengan penamat 2012.. Lagi berapa jam je lagi.. So u ols pi mana cuti-cuti ni?? Alhamdulillah penutup 2012 beauty busy berholiday bersama yang tersayang... Destinasi pertama start 28-30hb ke Penang.. Kelab office beauty ada buat collection untuk family day dan majlis perpisahan tuk timbalan pengarah.. :-) and they decide untuk berfamily day ke Penang.. Kemain siap dengan tourist guide.. Rasa kelakar jugak sebab beauty dah biasa ke sana so boleh hafal jalans jalans sana.. Tapi tak pe lah yang lain ramai belum sampai sana... Kami semua stay kat Vistana Hotel.. Dinner majlis perpisahan siap tepi pool.. Ecehhh.. Hik hik.. Kat sana biasa la pergi padang kota, makan nasi kandar, pergi shopping jeruk, pergi balik pulau cuma tak berkesempatan nak ke Bt Feringgi sebab jalan pack sangat.. Oh yang tu memang frust betul.. Pasembor pun tak sempat makan tak tau la tour guide tu planning acaner.. Pasrah je la.. Hubby la paling frust.. Tak pe la next time kita pi sana makan pasemboq sampai lebam naaa.. Hehehehee.... So lets tgk pict sikit ;-)

 Pergi naik executive coach.. Super selesa kalah air asia.. Seat siap boleh urut2.. Hahaha

The bluish.. Pakwe mucuk tak tinggal psp dia..

Sampai penang around 12am..

Sampai je hotel da nampak ni. Hik hik hik

The room superb best! Tido sampai tamo mangun. Hik hik

Bilik air wajib jengah dulu. Pun best!

Suka ni! Semua simpan tuk collection. Sebab bawak toiletries sendiri. Hahahaha

Ni memang paling feveret! Rendam air buih sampai lebams. Hahahah

Dah siang dan bersiap tuk jalans jalans.. Greeen ;-)

Before that bekpas dulu... :-)

 Like a family... Ain, Kak Roszi & doter, Kak Saba & son and last ME bam bam! hahaha ;-p

 The Anak Dara. Maz & Ain. Kat opis beauty ada 3 je anak dara. Sorang lagi tah mana pegi merayap. Hihihi :-D


The bam bam husband and wife.. Hahaahaaa

Isteri memang excited nak naik bukit bendera.. Dah berbelas tahun tak naik.. Hahaha


Hik hik hik

Beratur beratur!!

Dah sampai yeyyyy!!

 Depa kata kami macam pengantin baru. Hik hik ;-)

 My B...

 Melihat keindahan Pulau Pinang :-)

Beautiful... Pukul 11am dah 29c tengah hari tak payah cite la sampai sakit kepala beauty & hubby :')

 Belum separuh jalan dia dah duduk. Punya la malas kaki dia nak melangkah. Adesss suamiii suami... Katanya bila buat keje asik berjalan so skang nak duduk jek... Hahahaha ;-p

 Mana tak diorang kata macam pengantin. Ni pun tengah duk atas riba hubby.. hak hak hak :-p

Masa ni turun kami duk depan sekali so boleh snap pict train lain... Wohooooo ;-)

before balik hotel makan dulu... Serius kalau pasal bawak tempat makan, tour guide ni failed! baik la beauty yang jd tour guide lagi tau kat mana makan best kat penang tu. haihhhh


Sampai hotel petang tu tak de acara... Dah rehat-rehat atas katil pastu beauty turun pergi swimming... Hubby keje dia amik gambor beauty jek sebab dia tak swimming... Takut lemas katanya... hahahahha sengal! :-p

 Motip??? Hahahahaa :-p

 Ni kire posing paling macho la ni?? Macho tang peyut?? :-p

 Berenang renanggggggg.... Beauty suka swim ni lepas gian lama tak swim.. Jangan tak tau esoknya before balik beauty sanggup pi berenang sorang2 after breakfast... Ade ai kesah tak de orang teman.. Hahahah :-p

 Paling rehat la tu duk tepi pool main hp... pfffttt!!! :-p

 Tak cukup kat pool, masuk bilik berendam lagi mandi buih dan air panas. Hahahaha :-p

 Malam dinner tepi pool... Ecehhh :-p

 Amik pict berdua kejap before beauty kene duk atas pentas jadi MC.. :-p

  Warga opis beauty tak ramai... Ada 20 staf jek so bila campur2 dengan ahli keluarga masing-masing pun ramai gini jek... kekekeke ;-)

Makanan wajib di cari malam tu adalah LAMB! Jyeahhhhhh ;-) 

Dah nak muntah ke tengok gambar-gambar?? Ilek ilek... Boleh pergi amik air makan popcorn sambil baca blog beauty ni eh... Tak larik pun... Hehehehe :-p Hari last kat penang pepagi dah kejut hubby then kul 7.30 dah turun bawah breakfast... Pastu naik atas tukar baju terus terjun tiruk lagik... Bahahahaha :-p

 The breakfast... :-)

Aktiviti berenang di pagi hari tak de gambar sebab camera man sibuk nak tido... Haishhh :-p Kami check out awal dalam pukul 11am sebab nak gerak ke Padang Kota & Chowrasta... Beauty pun pelik apehal nak pi chowrasta lagi padehal semalamnya dah bawak pi borong jeruk kat Pak Li... Betul-betul la sengal kan, patutnya terus la bawah kitorang makan pasemboq before balik... Dah hubby frust!! Tak pe next time kita pi sendiri oke b... Sian pegawai kitorang planning lain dalam tentatif tapi suka-suka je tour guide tu nak ubah ikut kapla gongga dia... Sabar je la..

 Kami lagi!!! Dekat padang kota... Hikhikhik ;-)

Dalam pelukanmu.. Ecehhh :-p

 Gediks time :-p

 Majlis Perbandaran Pulau Pinang




 Masa ni semua orang turun bas pergi makan kat Restoran Ketapang. Beauty & hubby pergi jalan sendiri sebab nak cari atm mesin. Sekali jumpa 7e dan sebelahnya ada Line Clear. Terus hubby ajak makan sini. Hew hew hew :-)

 Beauty tak bape suka LC tapi hubby teringin so bedal ajeeeee ;-) Pastu dah abis makan dia kata Nasi Kandar Zainul PJ lagi mabeles. Hahahahaha tau tak pe :-p Oke la LC dari Ketapang kan! Hahahaha

 Beratur panjang gila oke. Tapi servis laju so kejap je tunggu.

 Takut beauty tengok ni. Kalo suh makan ni memang tak la dengan lidah terjelir tu lagi.

Siap makan before balik singgah Chowrasta & Kedai Coffe dan Coklat... Beauty ngan hubby tak beli ape dah... Just amik gambor jalan-jalan pusing-pusing jek... Hihihi :-)



 Nak balik dah.. Babai penangggggg.. Sob sob sob :'(

 Babai :'(

Sampai KL dekat pukul 10.30pm... Sampai rumah terus flat sebab badan sakit sangat... Agaknya duk dalam bas lama kan... Monday MC sebab simpan tenaga nak teruskan journey dengan family pulak... Kalau keje pagi tu kompom beauty tak boleh bergerak dah hilang mood... Doct kasi ubat sapu otot and ubat tahan sakit... Ubat sapu je pakai, ubat tahan sakit tak makan... Simpan!! Hahahahahaa... Thats all percutian ke Penang... TQ opis sebab buat family day... Rasa syok sangat sebab jalan ramai-ramai macam 1 big family :-) Bos kata pasni collect duit kita pi oversea pulak!! Mungkin ke Beijing!!! Yeyyyyyyy!!!! Mudah2an jadi... Dah boleh kumpul duit dari sekarang... Hihihiii ;-) Oke guyz.... Tataaaaa... Nanti sambung entry ke Melaka pulak.. hik hik hik ;-)

7 comments:

ELeEa said...

beautyyyy...syoknya gi jenjalan....masih bercuti lg ye...anyway...selamat tahun baru...semoga tahun 2013 akan lebih membahagiakan...aminnn =)

cha said...

i ingat u bercuti dgn husband je or dgn kwn2 scoot u. dgn ofismate ke. klau i tak suka pg dgn dorg sebab dorg tak sekepepala haha tp u untungla kot sebab sume sekepala kan

apasal u tak offer diri jd tour guide je haha fail la tour guide tu. sabar jelah

haah husband i ckp line clear tu takdela sedap mane. kat mamak kt shah alam dorg ckp lg sedap huhu

i baca sampai habis tau entry u :p

nak pg bercuti jugakkkk

Jehan Najib said...

WOW! pusing2 Penang. Org kata sana mkn best ehk?

misz beauty said...

Aaaaaa tak la dear.. Dah habis bercuti.. Now kat opis dah.. Heheh.. Selamat tahun baru kat Eleea jugak.. Semoga kita semua berbahagia.. Amiin ;-)

misz beauty said...

Ha tu la u.. Nasib la org opis i tak de kepochi sgt.. Mak cik yg xsuka bejalan tu pun jd suka bejalan bila semua enjoy.. Hik hik hik.. I xnak offer diri i sbb xkuasa i.. Baik i rilek kat belakang ngan hubby i.. Hahahahah

Aah u, LC tu tak sedap sangat pun tp sbb hubby teringin nak rasa kan so kasi je dia rasa..

Sabar u nnt mesti pegi holiday bila semua da oke ;-)

misz beauty said...

Hye sis!!!! Aaaaa akhirnya muncul gak kat sini kan.. Hehehe.. Penang memang food heaven.. Tp kene tanya org betul2 pandai sana.. Kalau x pitam makan x sedap hrga mahal!! Hik hik hik

cha said...

eh u yg LC ni husband i ckp sedap yg dia ckp biasa tu nasi ganja kt ipoh ohoho