Thursday, January 03, 2013

Holiday In Melaka - End of 2012

Asaalam u ols.... Haaaaaa kali ni sambung cite next destination beauty pi holiday... Short time but enjoyable ;-) Destinasi seterusnya ke Melaka... This time include my family mummy daddy lil sis & hubby..Tapi hubby datang kemudian sebab Isnin tu dia kerja... So pagi tu kan beauty pi jumpa doct dulu amik MC dan amik ubat semua... Pastu rest kat rumah petang gak baru gerak ke Melaka sebab daddy ada checkup kat hospital, lil sis pulak pi servis kete and beli barang dia... Alhamdulillah perjalanan kami pergi & balik baik ke Penang mahupun ke Melaka smooth je dan tak de tempuh sebarang jem panjang lebarrrrrr.... hik hik hik... Risau gak kan jalan jem tapi maybe budak dah start orientasi so mak pak diorang tak de amik cuti holiday tapi amik cuti tuk hantar diorang pi sekolah... hihihii :-)

like a bOss duk dalam kete.. maklumlah naik ngan mummy daddy... so rileks ar... hahahah ;-) 
kami sampai awal.. tak sampai 1 jam setengah dah sampai hotel... hihii... Purple room! Santek ;-)

 Ni pemandangan dari bilik kami... Syaz Meridien Hotel.. Hotel kecik jek sebab Mahkota full! Pffffttttt :-)

 Malam dinner kat Asam Pedas Claypot kat Kota Laksamana. Hubby belum sampai lagi masa ni.

 My Love

 Asam Pedas Ikan Pari

Dinding hotel yang berlampu lampu... Warna warni lak tu... hihiii

 Simpan kete kat hotel kami jalan kaki ke Cruise.. Nasib lah hotel dekat town senang :-)

 Hotel ni paling havoc sambut new year..

 Cruise da sampaiiii yeyyyyy :-)

 :-)

 Mummy daddy

  Lil sis

 Menyusuri sungai... Rasa aman damai je hati dan jiwa :-)

 Sibling ;-)

 Hubby sampai hotel dekat pukul 1.30am... Sebab dia stuck jem kat atas jambatan nak masuk town.. Pas sampai dia kata lapar terus pi cari kedai makan teman dia makan... Jalan kaki jek sebab if naik kete kompom tak bergerak... Kami jalan kaki lagi laju... Huahahahahahaaa... Nasib ada kedai makan bukak after bunga api letup2 padehal sebelum tu tutup...

Beauty makan mushroom soup ni je teman dia makan...Mata dah ngantuk badan dah flat... Sampai hotel terus tido!!

 Mulakan hari dengan breakfast kat hotel...

 Pastu pergi Dataran Pahlawan si budak kecik nak shopping.. Ni dalam dataran pahlawan mall

then jalan sampai bangunan ni... Tempat pengisytiharan merdeka..

 Pastu posing mosing maut... Hahahahaaa

Lil sis pulak :-p

 Sejarah...

 Pastu pergi Asam Pedas Selera Kampung for lunch

Hubby & Me... 1st picture of us for 2013 ;-)

Cayang budak mucuk ni... :-D

 Asam pedas ikan pari

  Asam pedas ikan tenggiri

 Ayam goreng kampung

 Sayur pucuk ubi
(lunch treat by daddy... tq daddy!!!)

 Ni hasil menshopping katanya... Si lil sis ngan si hubby... beauty beli tudung selai je... :-)

Alhamdulillah berakhirlah kisah holiday beauty di penghujung 2012... 2012 jugak penuh dengan warna warni... Cita-cita hampir semua tercapai untuk 2012... Nak beli rumah dah dapat, lappy baru dah dapat, hp baru dah dapat, penuhkan perabot rumah dah dapat.... Harap 2013 memberi lebih sinar pada kami sekeluarga... Dimakbulkan doa dapat menambah ahli keluarga.. Sebab yang lain semua dah lengkap... Amiin amiin amiin... :-) Oke sayang semua... Beauty chow sin chi dulu ;-)

2 comments:

ELeEa said...

Aminnn...semoga dipermudahkan segala =)

misz beauty said...

Tq dear Eleea... Amiin amiin amiin ;-)