Tuesday, January 08, 2013

#Fashion Boots Shoes

Okay dah lama rasanya tak bercerita tentang fashion since 2012 is not my stylish & fashionable year. Because of the sengkek bengkok semua ada. Hahahahhaaaa. And i do promise to my self yang 2013 is the year that saya akan mulakan semula pemborongan saya pada hasil-hasil yang cantik menarik dan memikat pandangan saya. Ewaaaaaah :-p

Okat lets talk about shoes. Ya kasut adalah salah satu kegilaan para wanita. Yang mana kasut adalah satu benda yang boleh menaikkan self confident. Especially bila attend dinner yang glam bagai mesti kita sibuk nak cari kasut yang meletup lagi memukau bila gaya berjalan penuh dengan keyakinan... Ecehhhh... Hahahahahaa... 2012 memang bole dikira la berapa pasang kasut je beauty beli... Maybe 2 atau 3 tu pun sandle tuk pergi kerja memandangkan office beauty masuk bukak kasut so i dont ever care nak pakai selipar pun... tak de sape nak pandang... kecuali opis dulu yang memang kalau boleh tetiap bulan nak beli kasut... Mueheheheee... My lil sis?? Tak payah cerita la... Dia memang gila kasut especially height heels... Bukan 2 3 inci oke but more than that... Kereta penuh kasut, almari kat rumah penuh kasut... Pastu setiap kereta yang dia naik termasuk kete beauty pun mesti ada kasut dia... Cehhh :-p

Tapi semenjak dua menjak ni beauty suka sangat dengan boots... Masa kat Beijing lagi duk ushar boots yang depa duk pakai.. Maklumlah masa tu musim sejuk ramai orang pakai boots... beauty konon pi sana nak pakai gak sudahnya malas nak berat beg pakai jek sport shoes.. nasib pakai stokin bulu kamben so boleh cover kesejukan kat sana... Hehehhee.... Pastu disogok pulak dengan boots punya gambar di merata instag... Adesss lagi berpinar mata beauty tengok... Muahahahaa... Jom kita cuci mata tengok pict booth yang beauty dapat dari endik google ni....

Ini memang kategori comel!!! Dengan bulu-bulu lagi tapi Malaysia ni panas... Kang pakai orang tanya "Nak pergi mana Mak Bedah???" Hahahahahhaaa

Yang ni sangat menarik dan stylo... Kalau pakai berjalan pusing 1 Hong Kong pun tak penat... EH!!! kekekekekekeke

 Ni Hip Hop habis ni.. Not in list... Next pleaseeeeeee... Hahahahhahaaaa

 This 1 sweet stylo mengancam... Tapi kalau jenjalan pusing kat Istanbul harus terpeleot... Alamak!!! Bahahahahaa :-p

 Dan yang terakhir Dr. M.. Sedang dalam trend sekarang ni... Scha Al Yahya pakai, Lisa Surihani pakai, dan ada kengkawan instag yang pakai... Nampak macam cun dan sempoi jek bila digayakan.. Teringin jugak nak pakai tapikan kalau suami pakai sneakers or sport shoes beauty pakai boots gini pejadahnya pulak?? Naik pulak skuter... urmmmm urmmmmm acaner eh?? B!!!! Can we go for this style for a while at least... Kasi isteri merasa kejap jek... Hehehhehee ;-p

Rasanya kalau duduk obersi ni kompom semua style kasut ni di persetujui oleh sang suami... Tapi dah nama duk Malaysia dengan cuaca panas, hujan dan naik skuter... Makanya hanya kasut-kasut dibawah ni la gaya beauty sepanjang tahun kot.....

Si sporty

Si flat

Si sneaker

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... Acaner nak stylo kalau ini je bole digayakan??? Adedehhhhh!!!!! Jom beli vespa lama baru bole pakai Dr. M kot!! Agagagagaggagagaga wink wink ;-)

6 comments:

Saya Punye said...

same goes here... giler stylo nk DR.M ni. huahuahua... tapi2, naik scooter gak ni.. takat layan adidas, n flat gitu leeerr.. huahua2.. cm ne nk pakai dr.m ni kak.. hahah.. kite sama.. :P

misz beauty said...

akak adidas pun da kurang layan sebab lately puma banyak kuar design santek2... hehehehee... tu la tu cane nak pakai Dr. M?? Nakkkk!! Jom kita 2 beli pastu kita 2 pegi lagan gigs... Suami-suami tinggal umah... Hahahhaa :-p

Saya Punye said...

hahahah... klo pkai dr.m naik train bleh,, hahahah.. xkn bli pas 2 smpan.. huahuahua..

misz beauty said...

Boleh je.. Kene buat muka tebal sikit... Hehehe

cha said...

huhu soo not me u. i simple je pakai sneakers, flat, flip flop. skrg pn pg keje pakai flats je haha.

btw DM is a trend now. kalau nk pakai cuba jelah. ramai gak kawan-kawan perempuan i pakai :)

misz beauty said...

cha - tu la tu kan... the prob is, no one kengkawan in real life yg pakai DM ni semua duk pakai heels. Pastu bila i kuar ngan diorg pakai flat i jadi la paling pendek.. Hahahahha. Flat, sneakers & sports is comfort actually ;-)