Monday, January 28, 2013

Broga Hiking & Spa Treat

Amboiii kalau tajuk nak english jek beauty ni kan.. Pastu yang lain melayu pulak!! Hahahah... Adesssa tak kesah la janji ado :-p

Salam buat semua kengkawan.. Rindu nak update blog.. Seminggu lebih gak rasanya tak update kan.. Tu pun yang update tu just tempat makan kan.. :-)

Anyway this time ada story mory so semangat sikit nak update blog kan.. Last Saturday beauty pi panjat Broga Hill.. Well maybe for u ols beauty ni dah ketinggalan kan.. Ye lah dah berzaman kot orang pi sana beauty lak baru nak naik.. But at least sampai gak kan.. Hahaha... Before this memang nak pergi tapi tak tau nak pergi dengan sape.. Hubby beauty not so into this kind of activity.. Pastu kebetulan haritu my lil sis kata teringinnya nak naik Broga.. Then pucuk di cita ulam mendatang la kan.. Hahaha... Nak naik hari Khamis lepas masa Maulidur Rasul pastu tak dapat pulak sebab kene follow parents in law pi Johor ada menghantar rombongan bertunang cousin hubby.. So terus call lil sis and tanya dia nak naik Broga tak hari Sabtu.. Terus dia kata oke then kata tak kisah if we go by ourself jek.. Yeahhhh bersemangat terus.. :-)

Jumaat malam beauty stay kat rumah mummy jek sebab budget pukul 4am dah nak gerak ke semenyih kan.. Ujung2 overslept pukul 4.30am kami bangun... Hahahahaa... Tergopoh2 mandi ngam2 pukul 5.00am kami menuju ke Semenyih.. Tq to Waze yang bawak kami ke track Broga maklumlah both tak pernah sampai dan ni betul2 kerja gila 2 beradik redah selamber.. Hahahaha... Ngam2 5.30am kami sampai dan bermula lah acara kami memanjat bukit.. Oh jangan tak tau kami ni pergi sana tak bawak apa2 peralatan pun tak terfikir langsung nak bawak torch light.. Nasib la ada auntie cina juai lampu tu tu pun kami tak bawak cukup duit sebab orang parking tu kata rm6 jek.. Kami standby la rm6 ujung2 rm8.. Rezeki kami la auntie tu kata bole la rm6. Kekekeke.. Serius beauty lama gila tak buat aktiviti lasak so memang terasa gak la pancit dia.. Last time beauty banyak panjat bukit tahun 2004.. Haaaa hamik kau!! Kah kah kah.. Tapi disebabkan panjat bersama adik tersayang makanya beauty macam bersemangat sebab dia memang supportive habis! Keep saying "Along u can do it.. I noe u can.. Kalau pancit kita stop.. Tak pe kita naik pelan2" ... Oh adik sayang.. Ur my best lil sis forever.. Dan setelah 3 @ 4 kali stop kami berjaya sampai ke atas sebelum sunrise.. Yes 6.30am kami sampai!! Yeyyyyyy!!! Bayangkan 2 beradik je perempuan pulak tu boleh redah panjat bukit gelap2 sendiri2 macam tu dan Alhamdulillah tanpa sebarang injured.. Ye la beauty punya pergelangan kaki kiri tak stabil sebab pernah injured dulu dan si lil sis pun lutut dia ada sakit jugak tapi semangat punya pasal kami berjaya!!! Hew hew hew ;-) lets tengok pict yang sempat beauty snap :-)

6.30am on the Broga top!


Subhanallah indahnya pemandangan



my love!


we made it! Just 2 of us!

adik beradik kental! Hahahah

wink wink ;-)


what happen?? :-p

my only blood sista!

yeyyyyy beauty berjaya ;-)

budak manja :-)

:-)

Indah alam semesta ciptaan Allah


motip?? Hahahaha

turun lagi mencabar dari panjat oke :-p

balik kami folo snake track.. pitam! Nasib ada tali nak paut.. Hahaha

tunggu sat kaki dah gigil... Sebab dah terbayang roti canai kat bawah.. Hahahaha

Nak turun Broga lagi adventure sikit dari panjat sebab cerun licin sikit.. Tapi cepat la sampai sebab dah terang kan tak yah nak suluh2.. ;-) ngam2 8.15am kot kami sampai bawah.. Then start kete terus chow cari roti canai dap dap kat kajang.. Panjat bukit turun 2kg turun bukit naik 2kg.. Bahahahaha :-p

tengok tu! Kami dapat roti bom yang sedapppppp! Kedai dia kat belakang shell Sg. Ramal Kajang :-)
Dah siap breakfast kami terus ke Cheras sebab lil sis ada booking Spa dia beli pakej from groupon.. Ujung2 beauty join sama spa tapi guna harga normal la sebab groupon deal dah habis.. Huk huk.. Punya lah best.. Badan dah letih kaki dah kejang dapat pulak manja diri gitu kan :-)

best!! sometimes we need to pampered ourself ;-)

Pukul 3.00pm gak la sampai rumah.. Pastu qada' tidoq! Sampai malam baru sedar punya la letih.. Nasib la tengah cuti bulan mengambang.. Kalau tak terlajak habis... Huk huk huk

Dah habis kisah panjat broga beauty.. Mission success!! 1 wishlist 2013 dah tercapai.. Hahahahaha.. Tata u ols ;)


- Posted using BlogPress from my iPhone

4 comments:

cha said...

walaupun berdua tapi dah tentu ramai yg naik kan so takdela bahaya sgt ni kalau gelap je confirm hubby u tak kasik kalau takde org lain

berjaya jugak naik akhirnya i tak lepas lg sebab kazaa tak kasik huhu sabar jelah

misz beauty said...

Cha - masa kami naik kul 5.30 tu tak bape ramai. Ada yg dah siap2 tido kat atas tu. hahaha. Kami 2 org jalan je senyap2 tak de pandang kiri kanan. Takut pun ada. Hik hik hik :-D

Jojoe said...

hehe..dah lama xpanjat2 bukit neh..lastpun masa kat sabah dulu...tu pun semput..hehehe

misz beauty said...

Jojoe - hahahaaa.. bila dah lama tak buat aktiviti lasak memang gitu la kan... nasib beauty hari tu tak pancit sampai tak boleh sampai puncak... kekekeke ;-)