Friday, December 07, 2012

Gara-Gara LBS2 : Bhutan

Salam hari Jumaat u ols... Hari ni dah masuk hari ke dua duk terbayang-bayang duk tercari-cari dan sebey menyebey harga holiday ke Bhutan. Ini semua gara-gara LBS2 yang shooting kat sana dan bila beauty google pulak semua gambar-gambar Subhanallah cantik ciptaan Allah. Dengan gunung bersalji, dengan sungai jernih cantik dan dengar member kata pulak Bhutan is the place yang artis-artis hollywood bercuti secara privacy antaranya Nicholas Cage, Catherine Zeta Jones, Leonardo Di Caprio dan artis kita Cherryl Samad pun honeymoon kat situ....Wohooooo!!! (credit kat member yang bagi tau tu nama dia flip... hehehee ;p) Serius beauty suka sangat tempat-tempat alam semulajadi ni... Terus jatuh cinta pas tengok LBS2 tu buat shooting kat sana... Adessss... Tapi agak susah jugak nak pi sana sebab setakat 2 hari ni tak jumpa lagi hotel yang tak penuh sampai hujung tahun depan... Adedehhhh... Pastu flight pun kene naik 2 kali flight sebab tak de yang straight ke Bhutan dari KLIA... Samada tukar flight dari Bangkok ataupun Singapore je... So beauty dah bertekad tuk cari pakej di Matta Fair akan datang... Kalau mahal pun tak pe amik je dulu info pastu nanti kumpul duit sampai cukup kerja keras sikit pastu terus booking... Hihihii ;-) So far yang beauty survey dalam internet tuk 7 days travel in Bhutan dalam 1300 USD paling murah tu pun kalau pergi 3 orang ke atas... Kalau berdua 1600 USD adesss pitam tak termasuk tiket flight lagi... hahahaha :-p Dah macam nak pergi Europe punya tiket dah harga... Hahahahaaa :-p Orang lain sibuk nak pi London, Paris shopping beauty pulak sibuk nak pergi HUTAN kan!!! Well, masing-masing punya citarasa la kan... Dah nama bercuti mesti nak yang releaseeeeee semua serabut dalam kepala... Tapi tak tau lah bila beauty boleh sampai ke Bhutan ni... Masuk je dalam wishlist dulu, pastu kumpul duit rm2 sehari... Agak-agak bape tahun lagi beauty boleh pergi eh?? Kekekeke :-p InsyaAllah, dulukan yang utama... Kalau ada rezeki sampai... Kalau tak de rezeki redha.. Tak perlu nak berlumba-lumba dengan orang.. Lagipun bukan orang senang nak petik je pi sana pi sini... Semua kene menyimpan.... hihihii ;-)

So u guyz, beauty share sikit pict dari pak cik google... Jangan la asik mimpi-mimpi lagi pasni... hik hik hik :-p

Himalaya...

Jernih nya sungai... Santekkk...

Banyak lagi pict sebenarnya tapi blog ada prob sikit lama nak menghaplod... So lets mengumpul duit tuk ke Bhutan! Hahahahhaaaa...... Sekian, terima kasih :-p

6 comments:

ELeEa said...

jommmm...nak realese stress jugak...hehehe...
kita pun nak ajak hubby gi matta fair t...nak usha2...mana tau ada rezeki nak holiday lg...hehehe

cha said...

first time i dgr nama bhutan ni u haha kalau tak baca blog u ni memang tak taula cite dia kuikui. btw lawaa. kumpul la duit ada rezeki bole pg :D

jenis i tak suka pg bercuti tmpt shopping2 ni. i dgn husband nk relaks je. gituuu

misz beauty said...

@ELeEa

jom jom... matta fair je yang blh bantu kita cr harga best2... hihihi... insyaAllah ada rezeki ;-)

@cha

i pun 1st time dengar u... masa tengok LBS2 ni tour guide tu sebut dengar macam BUDAN so i tanya la member2 fb so ada member tau tempat ni nama BHUTAN.. hihihi... tempat2 shopping sekali sekala bole la u.. selalu2 pitam! hik hik hik... hubby i yg kaki shopping... hihihi ;-)

ELeEa said...

Dear...lamanya sepi...rindu celoteh kamu...=)

misz beauty said...

Eleea sayang. Miss u too. Skang bz sikit. I pun rindu nak update gak. Huk huk huk. Tq for keep coming here dear ;-)

ELeEa said...

Welcome...takpe...uruskn yg penting dulu .. =)