Wednesday, November 21, 2012

Hubby's Village

Bismillah...

Assalamualaikum u ols... Kabare?? Ecehhh... Nak speaking jowo konon padehal tu je perkataan beauty tau selain kangen, budek, ireng... Hahahaha.. At least ada gak kan?? Kekekeke :-p

Anyway beauty nak story mory beauty balik kampung hubby last week... Ada kenduri kawen.. Beauty balik awal on saturday noon sebab hubby ada shoot indian wedding... So beauty balik with mummy beauty & lil misya pun follow gak... Saje ajak mummy sebab kononnya nak memancing bagai... Sudahnye nan hado sebab alatan memancing semua ada kat kete perdana.. Perdana mummy masuk workshop for a week dan on dat day we all balik naik kelisa si adik.. hihihiii :-p Hubby pulak sampai ahad tengah hari gitu naik hangin dibuatnye dia sampai lewat... Flat sangat katanya... Adessss... So bila tak dapat mancing, durian pun belum luruh pepagi beauty ngan mummy dan misya pi jalan-jalan tengok sawah... Oh kali ni padi dah masak so dah di ambik separuh-separuh... Masa balik raya ari tu sawah cantik color hijau sejuk mata memandang but at least ada gak la dapat tunjuk kat budak tecik tu... Yang sangat bandar nye budak tu... Mana tak nye u ols, nak pijak rumput takut, tengok rumah burung bergoyang takut, kene silau matahari tak boleh bukak mata katanya, nak suh dekat ngan sawah nak amik gambar takut... Alahai dek non, kak long pun lahir kat town tapi tak de pun penakut sangat macam adik tu.... Kekekkee... Beauty ngan mummy memang asik duk gelakkan si misya sepanjang kami duk snap snap pict tu... Kalau rumput lalang tepi jalan tu lagi lah dia takut, sampai jalan ngan mummy beauty duk bekepitkalau boleh nak suruh orang dukung dia... Hoiii dik, dah nak masuk darjah 4 pun nak suh cik lah dukung eh.... Hik hik hik :-p Jom tengok sikit pict yang beauty snap masa kat sana ;-)

 Ni on da way balik kampung.. Cuaca cantik petang tu :-)


Ni mak cik dan mak hubby.. Depa memang sepesen kalo amik gambor payah nak senyum... Hik hik hik... Malam tu ada makan-makan kat rumah kenduri... Macam-macam lauk ada, ikan keli, sup gearbox, gulai, ayam berempah.. Macam-macam la makan sampai muntah... Hahahhaa... Biasa la kenduri orang jawa memang bab makan ni meriah nox ;-)

 Ni mummy shepet beauty.... Tengah lepak-lepak tunggu mak abis borak ngan pengantin... hihihi :-)

 Nih mucuk hubby..:-p


 Pepagi dah pergi sini... Tengok la tu mana nak pijak rumput sangat... gatal katanya... aihhh :-p

 With bird house... Ah masa ni lah rumah burung tu bergerak-gerak ada burung dalam tu dia punya la takut... :-p Muka jadi gitu sebab tak boleh kene cahaya matahari... Puteri lilin la katakan... Kah kah kah :-p

  Suh dia panjat pam kat tali air tu.. Hah! Yang ni dia bantai nak panjat sampai atas... Huiiii kang jatuh mampus nak menjawab ngan mak pak ko dik... Adesss :-|

Sawah padi luas terbentang... At least hubby's hometown gini.. Even mak mentua duk PJ kan.. Kampung beauty? Dah nak jadi bandor katanya... Hik hik hik..

kalau nampak sign ni 100m pastu umah nenek hubby lah ;-)

 Bekepit budak tu takut rumput tebal.. Aihhhh :-p

 Ni jalan masuk rumah nenek hubby.. Hijauuuuuu :-)

Masa kenduri tema pink.. Beauty bawak baju pink kain biru... Macam tau-tau je tema diorang kan... Tudung belasah je siap 2 helai kulilit-lilit nak kasi sama warna baju ngan kain... Color block lah konon... Hahaha :-p

 Ngan anak cina sesat mana tak tau :-p


 Petang tu balik hubby banje beauty, mummy ngan misya mamam Soto the best kat Tanjung Karang... Memang dap dap sangat... Kalau dari Pekan Tanjong Karang menghala balik KL dia duk belah kiri... Tak silap beauty dalam 5-6km gak dari Pekan T. Karang tu... Pi lah cuba if ada masa memang dia punya specialist Soto dan memang superbbb!!! ;-)

  Balik tu hujan renyai-renyai tapi langit cantik biru gini ;-)

Sampai rumah dekat pukul 6 lebih pastu semua melepet tengok cite industan.. Hahahahaa.... Misya even dia takut ngan macam-macam kat kampung sampai tido duk peluk kak long ngan cik lah ketat-ketat still nak ikut lagi if kak long nya balik kampung... Sebab tak dapat mancing hari tu katanya.. Dan seronok main atas atas tanah :-) Good dik, kita jangan jadi bodoh sombong even kita duk bandar... Sebab kadang-kadang orang yang datang dari kampung pun tak sedar diri bila duduk bandar... Tak elok jadi macam tu.. Semua orang sama je tak kira datang dari mana ;-)

So sekian aktiviti hujung minggu beauty with family... Alhamdulillah :-)

*semua pict di ambil dan di edit menggunakan iphone cabuk... sorry if gambar tak memuaskan ;-)*

6 comments:

cha said...

haha i tak paham knp dia takut rumput u haha still dont get it

oh tak jauhla kampung suami u kan

i budak kampung tp kampung i takde sawah huhu so i akan excited bila jumpa sawah

misz beauty said...

cha - mula2 i pun x faham nape dia takut rupanya dia takut kalau ada katak ke, ulat ke dalam rumput tu.. and takut gatal la konon.. dia ni memang penggeli ya amat.. kalau mandi sungai ada nampak ikan kecik2 pun dia boleh panjat badan org... hahahaa :-D

i pun sama suka tengok sawah u... memang x miss la duk posing... keh keh keh :-D

ELeEa said...

best u balik kg...kg i dekat dgn laut...hehehe
=)

misz beauty said...

ah kg mummy i kat morib dekat la ngan laut... tapi xde lah laut ala2 tioman kan.. hihihi... kg hubby ni pun on the way ke sana ada pantai remis tu tempat lepak makan ikan bakar sedap lg murah... hihiii.... eh yang, i dah pos brg kat u tau, tunggu eh.. sorry pakai pos biasa je sebab pas kat despatch... hihihi :-)

ELeEa said...

wahhh...hehehe...kg kita kat trg beauty.. =)
syok ddk umah tok depan beranda nmpak laut...
siap leh verangan lg...
masalhnya..aritu mak balik kg...mak bgtau...depan umah tok da kena sekat pandangan ngn umah len...wuwuwuw
sedehhh

yeke?
yiehuuu...mekaseyyy sayangssss...

misz beauty said...

Eleea - oh kat trg... patut la hihiiiihiii... rindu pulak nak pi sana makan sotong celup tepung... hik hik... insyaAllah next year bulan februari gitu beauty & hubby pi trg dia ada shoot wedding kat sana.. kalau u balik sana bole kita jalan2 biarkan hubby beauty je sorg2 shoot wedding... keh keh keh ;-)