Tuesday, November 27, 2012

Hari Isteri

Assalam u ols... Ah ari ni baru de mood nak hapdet blog kan... Sebab semalam buat pe eh.. Entah boring sikit semalam just blog walking jek... Hik hik hik

Sabtu lepas beauty kan kerja, alahai yang hapdet entry durian crepe tu... Hubby pun ada appointment jugak, ingatkan dia balik lambat rupanya balik awal gak... Pas dua-dua dah habis kerja suddenly hubby suh beauty bersiap.. Nak bawak pi jenjalanss katanya.. hik hik hik... tak tau mimpi apa dia kata hari tu hari tuk isteri dia.. Nak banje isteri makan sedap-sedap katanya... Sebab ahad dia kene kerja so nak detim detim la dulu sabtu tu... heheheee :-p

So petang tu bersiap lah beauty seadanya, siap berkasut tinggi.. Hah sudah! detim naik motot pakai kasut tinggi.. Hahahaa.. Saje je mencabar diri kembali menjadi ladies seperti dulu cheeewahhh... Hahahahaa... Hubby pun siap pakai smart smart berkasut sport... Selalu kami ni kuar pakai slipar jek.. Hak hak hak :-p So meniti lah kami hari sabtu lepas berdetim ke Mid Valley... Lama gak kami tak ke Mid tu asik lah ke Curve ngan OU kan.. Nak wat cane, situ je tempat tak banyak remaja riang... Hahahhaaa :-p 4 jam kami kat Mid tu sampai pecah kaki beauty gara-gara pakai heels... Tu la sape suh gatal kan, kalau pakai wedges tu boleh senyap lagi mulut ni, ni pi pakai heels.. Padan muka! Hahahahaa... Dah sampai nak beli kasut baru dah hari tu nasiblah suami sayang kesian jalan je kejap ajak duduk, jalan je kejap ajak duduk sebab suh restkan kaki... Ujung-ujung sampai waktu tuk balik naik je atas moto legaaaaaaaaaaaaaaaa.. Hahahaha :-p

Nak dijadikan cite, pergi Mid tu sebenarnya hubby nak beli dvd player yang baru.. Beauty tak tau lah kenapa pak cik tu suka sangat beli dvd player, kat rumah tu dah ade 4 dvd player... Kata nya 2 tu dah rosak so kene beli lagi 1, sebab satu lagi buh dalam bilik tuk isteri tengok... Cehhh kite lak jadi mangsa.. Dah agak dah macam biasa ada udang sebalik mee kari... Tak de maknanya Hari Isteri bagai... Hahahahaa... Tu yang siap belanja beauty makan ikut suka hati tu... Mula-mula decide nak makan Manhattan Fish dah tetibe terpandang Garden terus kaki nak ke situ hubby siap pilih duk sebelah orang main piano romantik katanya... Cehhhh :-p Tapi yang sedih dan bengangnya, makanan kat Garden mid is TAK SEDAP! Service lambat nak mati... Gravy chicken chop beauty dah macam tuang kicap ngan sos tiram je MASIN! Tunggu makanan LEBIH SETENGAH JAM! Terus rosak mood orang bercinta gitu.. Haihhhh... Pelik sebab kami makan kat Curve sedap je tak tau kat situ tak sedap apehal... So 1st and last la kami makan kat situ... Huiiii...

Untuk mengubat hati yang lara cakap lah ngan hubby nak makan desert kat Dip & Dip and dia setuju... Tapi bila kuar dari Mid dah gelap & macam nak hujan kami pun balik je la ke rumah... Sian kami berdua.. Tak pe lah, Tetap happy jugak sebab dapat romantik-romantik kuar ngan hubby and naik motot peluk-peluk... Hahahaha :-p


 Tu dia... tak de la tinggi mana pun 2 inci je.. Tapi sebab jalan tanpa henti 4 jam dah rasa macam tak jejak lantai.. Hahahaha :-p

 Masa ni muka senyum lagi... :-)

 Pastu dapat air sedap ni... Senyum lagi....

Ni acara wajib kan? :-p


Pastu sampai je makanan ni tengok sos da macam tak berselera even di hias cantik.. Sekali makan, brokoli tu siap beauty kuarkan balik dari dalam mulut sebab bau busuk macam tercampak kat dalam ayam busuk.. Salad PAHITTTT sangat dan semua ni hanya luar je cantik tapi tak sedap! Frust oke! Hubby makan pasta so rasa macam biasa je la....


Balik rumah je melepet dan dua-dua tengok movie pastu movie tengok kami... Hahahahaa :-p


Continue ahad nye pulak... Beauty tak keje, konon nak bawak mak mentua pi MAHA 2012 kat Mardi tapi apakan daya hubby ada shoot majlis cukur jambul... Beauty kalau duk rumah sehari suntuk tak boleh sebab akan pening kepala tak kene udara segar... So whatsapp la hubby tanya balik kul bape.. Tau-tau dah de depan pintu... hihihii.... dia suh besiap nak ajak pi Pyramid... Yesss!!! Suka-suka!! Sebab tekak rasa nak makan benda manis... Keh keh keh... :-p Pastu abah hubby pun ada call dia suh kami balik PJ suh makan durian yang dia bawak balik dari Perak... Weeeee weeeee suka!! suka!!! ;-) Jalan-jalan dalam Pyramid masuk je semua kedai yang kitorang suka, window shopping katanya... Ujung-ujung beli gak sehelai blouse... Kah kah kah :-p Pastu ajak hubby mamam donut... Dapat pekena donut terus hilang kempunan dan dah tak mintak ape ape dah... Hahahah :-p


 Sweet tooth katanya... Tiramisu ngan ape tah beauty lupa... Sedappp!!! Sebab yang ni kurang manis ;-)

 Ah ni tukang kopek durian... Almaklumlah dapat laki manja tak reti buat keje berat tak reti kopek durian.. Nasib dapat isteri gagah perkasa dan multi tasking... Hahahahahaaa :-p

Balik rumah siap tapau durian untuk makan kat rumah... Biasa lah mak mentua beauty kalau kami nak balik tak pernah biar tangan kosong... Ade je nak bagi benda suh bawak balik... Sayang Mak!! :-D

Alhamdulillah even dah 3 tahun lebih kami masih mengekalkan aktiviti dating-dating ni... Harap berpanjangan sampai beranak pinak bercucu cicit... Sebab beauty hairan bila orang dah kawen hilang tune nak berdating... Tak tau nak pergi dating cane katanya.. Adoi abang kakak, ape yang awk buat masa bercinta, yang tu jugak la kene buat lepas kawen... Jangan time bercinta je pandai dating-dating oke... Nanti kalau buat gitu salah sorang antara suami atau isteri mesti rasa mudah bosan... Jadinya we as husband and wife kene selalu mempelbagaikan aktiviti... Suprise2 lagi best... Hehehheeee... Nak-nak ada anak lagi banyak benda boleh create untuk aktiviti family dan sekali-sekala waktu berdua-duaan tengok wayang ke... Upah la mak kite sikit untuk jaga anak dalam 3 4 jam... Jangan kedekut pulak... hihihiii :-) Or mungkin kami dulu bercinta tak de dating sangat kan so tu yang syok skang ni... Ahahahahahaa... :-p This week might be excited weekend for beauty ngan hubby... Hope everything going smooth... Oke you ols... Dah habis cite... nanti sambung lagi k... Daaaa ;-) 

4 comments:

cha said...

u tak komplen ke kt garden tu u? i tak pnh mkn lg situ tp tgk gmbr u ni gravy dia mcm i buat lg sedap je muahah..

misz beauty said...

kan u... kite buat sendiri nampak lg sedap kan... i tak boleh nak bekata2 masa tu sebab kalau i bukak mulut kang riuh rendah satu garden tu... so i suh hubby cepat2 makan then blah... sedih tau dpt makanan xsedap cam tu.. steak lanun kat uptown tu lg sedap tau... ish...

ELeEa said...

beauty...da gi midvalley tu baik makan kat the seoul je...

pueh ati...hehehehe

Sayangssss....kita ada buat entry khas utk awak...t jengah blog kita eyh....

misz beauty said...

Eleea - aaa nanti nak cuba gak la seoul tu... serius black list terus garden tu... hihihi...

uiks, entry khas? we weeeeeeee ;-) (cepat2 terus bukak page awk :-p)