Saturday, November 24, 2012

Durian Crepe

Assalamualaikum u ols... Mesti semua tengah syok landing landing atas katil sejuk sejuk hujan ni kan.. Beauty?? Hari ni kene kerja tolong office biasalah kami punya office sabtu bukak untuk student kokurikulum... Tak pe cari rezeki lebih tuk family gak kan ;-) Tak lama pun keje ni sat lagi balik la... :-)

Anyway beauty nak cerita pasal Durian Crepe... Yelah sekarang kan tengah in dengan Durian Crepe nih... Actually beauty dah lama pernah try ni dulu sebelum femes sebab denkat The Mines memang ada kedai desert yang semuanya berasaskan durian... Dap dap dap!!! ;-) Pastu kat ikano tu lagi la tak sampai 2 jam dah habis dijual.. Sape nak beli kat auntie tu memang kene mai sana awal-awal kalau boleh sebelum tengah hari if not memang tengok peti je la... Hahahahaa... Auntie tu buat pun sedap sebab durian crepe dia kulit nipisssssss sangat dan durian dia yang lebih... Fuiiiihhhhhh memang mabeles la... beauty tak suka durian crepe yang kulit dia tebal-tebal... :-)

So nak dijadikan cerita khamis lepas saje google nak buat durian crepe ni pastu jumpaaaaaaa... Konon nak buat ujung minggu tapi tak sabar nye pasal semalam kan Jumaat lunch time masa panjang... Beauty dah inform mummy beauty awal-awal nak buat durian crepe kat rumah dia waktu lunch semalam... Kebetulan pulak semua barang memang dah siap sedia ada kat rumah so tinggal buat je... Weeee weeee ;-) Maka berjuang la beauty membuat durian crepe... Senang je nak buat dia cuma nak hasilkan kulit yang nipis-nipis tu memang mencabar la... So nanti next time nak cuba buat lagi sampai dapat hasil kulit yang nipis puas hati... hik hik hik... Jadi lah kan apa yang beauty buat semalam mummy kata sedap cuma beauty tak puas hati lagi sebab kulit dia tak menepati citarasa beauty lagi... hik hik hik... Oke lah tu percubaan pertama... Sorang opis mate beauty yang cuba rasa seketul semalam pun kata sedap! Terasa betul durian nya... Oi cik adik, mana tak rasa nye ai pakai Musang King!!! Kalau orang berjual tu memang tak dapat la nak diorang pakai Musang King kan... kah kah kah.... Ni tuk makan sendiri so kene lah best best... Hik hik hik.... ;-)

There you go... Beauty dapat siapkan 22 bijik durian crepe dalam masa 1 jam setengah... Kelam kabut nak kejar masa sebab pukul 3 petang semalam ada meeting... Fewwwww ;-)

So far beauty kalau benda yang beauty suka makan beauty akan cuba lah buat if senang kan macam nak bancuh buat durian crepe ni ala-ala buat lempeng jek... Kalau kuih muih susah memang beauty order kat mummy beauty je... Pastu bayar kat mummy... Hahahahahaaaa.. Ye lah mummy je yang expert buat segala benda kuih kek bagai... Tah mana dia belajar tak tau la seingat beauty dia tak pernah attend mana-mana kelas masak pun... Tapi boleh pandai gitu... Hak hak hak... :-)

Oke lah sayam, dah habis dah entry ni... Nanti nak buat stoberi crepe, mesti dap dap sebab ada letak whipped cream kan ala-ala makan waffle stoberi whipped cream kat cameron highland... hihihi... Oke sayamss.. chowwww ;-)


6 comments:

cha said...

skrg mmg femes durian crepe ni kn tp i tgk resepi mmg mcm buat pancake je kulit dia. tp too bad i tak mkn durian. enjoy your durian crepe dear :D

misz beauty said...

aah dear lebih kurang tu la. ala2 lempeng pun ye. hihihi. durian dap dap la dear. rugi u. hihihi ;-)

ELeEa said...

kalau dapat buat stoberi creep tu share resepi nnti eik sayangssss
=)
durian crepe tu...look yummy =)

misz beauty said...

eleea - stoberi crepe tu tukar inti je yang. letak inti stoberi. hik hik hik ;-)

Norseila said...

Az, I suke! I kene improve buat kulit dia, tebal jgk sket if nak compare ngan yg jual kat kedai. Senang kan nak buat, jimat duit jgk. Hehe

misz beauty said...

Seila - Yes dear, senang je nak buat cuma kene improve kat kulit tu nak kasi nipis kan. Aah jimat sgt sebab kat luar rm10 dpt 6 bijik je. Ni sekali buat berbijik2. Ekekeke ;-)