Tuesday, October 09, 2012

Majlis Bertunang Anak Buah

Assalamualaikum sayangs sayangs semua... Busy?? Beauty busy gak so this one auto publish... Hik hik hik... Beauty nak cerita hal last week... Balik kampung tanam jagung... Eh eh tak tak!! Balik kampung anak buah bertunang... Aikkk bila masa de anak buah besar?? Sepupu semua belum kawen... Yang da kawen beauty ngan abang sepupu sulung sorang je... Tu pun abang sepupu anak dia baru 3 tahun... Hik hik hik... Oke, panjang cite dia... Ni anak buah belah arwah atuk beauty ayah kepada mummy... Dulu sebelum bersama nenek beauty arwah ada isteri sebelum nenek beauty yang dah meninggal dan itu hasil perkahwinan terdahulu... Jadi nya belah mummy beauty ada 2 mak long... Panjang tak panjang tak salasilah?? Kekekekee... So ni anak kepada sepupu belah sana la... Kami family both side memang rapat tak de jurang.... =)

Last week lah dapat sms dari Mak Long nombor 2 bagi tau anak cousin beauty nak bertunang... Haaaaa sudah, berturut-turut la tak de rest... Sabtu keje pulak tu... Beauty ingat nak balik kampung hari ahad time majlis tu je tapi fikir balik tak sampai hati pulak... Nanti siapa nak tolong-tolong... Mak cik mak cik yang lain dah tentu tak larat... So beauty pun balik la ke kampung dulu bersama lil sis ngan mummy... Hubby tak follow sebab both day sabtu ahad ada shooting wedding... Beauty habis kerja pukul 6.00 pm dan lil sis pun habis mengajar time yang sama... Pas dia habis mengajar kami berdua balik rumah mummy pikap dia then gerak balik kampung... Konon-konon nak singgah pantai morib pekena ikan bakar or what eva tapi memasing keletihan dan nasib baik la tak singgah mana-mana... Memang bila sampai je kampung ayam 30 ekor baru nak start goreng... Hambik kau... Memang beauty la take over menggoreng sampai tengah malam sebab kesian mak cik beauty yang tengah membuyung tu terkedek-kedek ke hulu hilir buat kerja... Cousin beauty lak dah busy sana sini... So kami bertiga bantu la mana mampu sampai setel semua tinggal continue masak esok harinya.... Fuhhhhhhh.....

Majlis berlangsung dengan meriah... 17 dulang berbalas 15 kau... Banyak gila!!! Sebab nya belah lelaki mintak naik semua sekali barang hantaran masa bertunang.. Ye lah pihak lelaki jauh datang dari kedah... So bila semua dah naik masa nikah nanti senang sikit tak banyak pikir... Baik semua diterima... Hik hik hik... Pas habis majlis kami pun nak balik la cepat sebab nak rest puas-puas kat rumah tapi sempat menyinggah kat pantai morib layan cendol ngan abc.... Perghhhh memang best layan time-time panas tu kan.... hik hik hik... Tak banyak pict yang beauty ada sebab maleh nak pegang fon... Kah kah kah... Si Ayu cousin beauty adalah amik dengan camera dia tapi dia belum upload... So layan je dulu pe yang ado... Hik hik hik ;-)

 Masa ni kat opis lagi... Dak moolat camwhore... Adehhh ;-p

 Si lil sis yang tak boleh berenggang dengan kura2 buwuk dia.. ahahahaa

 Kalo balik kampung beauty kompom lalu sini depan rumah Hj Sidek bapak pemain badminton negara ;-)

 Sampai-sampai senseng lengan goreng ayam... Tengok tu seperiuk kene habiskan.. Fuhhhh :')

 Ni esok nya... Si budak kesayangan ni dah mandi mangi2 tomei tomei =D My lil Amira Adelia ;-)

 Tu dia bakal pengantin yang memang macam pengantin nak bersanding... Hik hik... Tahniah Zura... =)

 Mummy daddy over kalah fengantins :-p

3 anak dara yang dipaksa makan sireh hantaran bertunang sebab nak bagi naik seri anak dara katanya... Sampai muntah hamik ko.. Padan muka!! Hahahahaaa :-p

 Pantai Morib dah modern dulu-dulu mana de semua ni ;-)

Kedai semua da berubah tak de atap zink.. Hik hik hik... With half of the family ;-)

 Ni cendol... Nenek beauty punya... heheheheee

 Abc ni beauty punya... Tak de gula hitam susu lebih.. Slurpppp ;-)

Sampai umah ingat nak rest tetibe teringat kawan beauty kata kat One Utama tengah buat sales untuk winter jacket semua... Ape lagi ajak lil sis la.. Mummy dah gerak balik bangi dulu ngan daddy... Hui hui hui ;-) Sian lil sis sakit tangan tapi turut jugak kemahuan kakak nye ni yang tak beli lagi baju winter... Asik duk bertangguh je waktu dah dekat.. Ngeeeee =D

 Nih budget comel la pakai polkadot dot ni :-p

 Dapat dah purplish winter jacket!!! Yeyyyyy!!! ;-) jaket ni tuk 0-10*c jek...Tak beli yang minus sebab sales tu kata kang bepeluh pulak... Hahahhaa :-p

 Balik singgah makan kat Uptown Damansara jumpa pakwe ni.... Wot wot!!! Anuar Zain... Even tak minat sangat dia tapi suka tengok muka dia bersih ;-)


Pas makan lil sis hantar beauty & nyawa dia balik beauty masuk umah tengok hubby buat-buat tido... Bluweekkkk... Kene geletek terus mangun.... hihihiiiii.... Semalam cian hubby berdarah hidung... Beauty dah belikan macam-macam tuk dia berubat... Semoga semua kembali pulih ye b... Cian b... Wifey sayangggg hubby ;-)

Oke dah abis.. Tata!!! HAhahahahaaa :-p

2 comments:

cha said...

banting ke u? muak anak sedara mcm muka u huhu

misz beauty said...

muak kan? nak wat cane dah org sini2 jek... hahahaa :-D

seacuan u sama la.. hahahha ;-)