Wednesday, October 03, 2012

Kenduri Kendara + Oh My Lil Princess


Assalamualaikum... Soyiiii.. Bersawang rasanya blog ni memandangkan owner nye ya ampun busy sangat.... Hik hik hik.... =)

Oke nak start dari mana eh... Oke kita start dari Kenduri + Open House + Majlis Merisik yang buat di rumah beauty oke... Hik hik hik... Alhamdulillah hajat beauty tuk buat kenduri doa selamat dan open house berjaya dilaksanakan dengan meriah dan best sangat... Best sebab tiba-tiba ada pulak masuk sekali majlis merisik tuk lil princess... Rasa macam tak percaya jek adik beauty dah besar panjang dan dah disunting orang... rasa macam dia kecik lagi beauty duk gaduh-gaduh ngan dia nak beli baju sama... sampai mummy pening dengan kerenah anak-anak dia padehal 2 beradik je pun... Kekekeke ;-p


Kenduri yang di buat adalah sebab beauty punya rumah dah selamat tutup file so now bertambah la hutang kan... tak pe potong gaji beauty tapi cover balik hubby bayar kat beauty bulan-bulan... Kah kah kah... TQ suami sebab sediakan rumah tempat berteduh... InsyaAllah kita susah senang sama-sama... Mana tak cukup kita usaha sama-sama... Isteri takkan biar suami sorang-sorang ye ye ye ;-) Pastu mummy pulak kata terus lah buat tahlil sekali tuk arwah atok... Tu pun dah niat lama sangat jadinya daddy selaku ketua family bacakan doa dan tahlil tuk semua arwah family kami yang telah pergi selamanya... Alang-alang dah buat sebut je la nama semua sekali.. Arwah atok beauty, arwah atok nenek dan embah hubby, arwah abang sepupu beauty... Alhamdulillah selamat semua... Semoga roh mereka dicucuri rahmat amin...

Dan part paling best... The emergency call from lil sis bf tiba-tiba nak bawak family datang merisik.. Ha amik kau semua lintang pukang especially mummy... We dont have any preparation for that... Dah lah tu keluarga lelaki siap datang bawak buah tangan.... nasiblah beauty ni awal-awal dah sediakan goodies bag tuk tetamu kenduri... So tu lah buah tangan yang ada dari kami sekeluarga... Adehhhh... Hihihihiii.... Terbinalah perkenalan antara dua belah keluarga menanti janji untuk diikat dan seterusnya menuju ke jinjang syurga... Ewaaahhh... ;-) yang sengal nya beauty lak terlebih eksaited kan... nak buat tu nak buat ni tuk dia... sebagai balasan yang dia banyakkkkk sangat tolong kakak dia masa beauty bertunang dan bersanding dulu... =) Along will do anything for your big day adik.. InsyaAllah :')

After semua kenduri selesai so time tuk kawan-kawan lain datang open house kami... Tapi bukan open house raya la sebab raya da abis... Kami open house kami tuk rumah yang dah kami miliki... hehehee ;-) Rumah tak seberapa pun janji ada tempat berteduh kan... InsyaAllah ada rezeki lagi akan buat rumah tu jadi kondo... Bahahahaa :-p Kawan dan saudara mara datang tak putus-putus... Punya lah busy dan last sekali kawan kami datang si mirul dekat kul 10.30pm and beauty dah flat sangat nak masuk tido... Ujung-ujung hubby yang layan dia... Cian mirul, tu la sape suh datang tengah malam... Kah kah kah :-p

So beauty update dulu pict yang sempat ada dalam simpanan instag beauty... Yang lain esok insyaAllah beauty update yang dari OP yakni abang ipar nya sendiri... hahahahaa ;-)

 Menu on that day adalah Nasi Briyani, Ayam Masak Merah, Rendang Daging, Nasi Impit, Kuah Kacang dan menu-menu tambahan lain yang disedekah oleh ibu mertuaku serta jirannya... Rezeki rezeki.. Terima kasih semua ;-)

 Ni isi dalam goodies.. Surah Yaasin, Air Tin & Cup Cake made by mummy .. Tq mummy ;-)

Rumah purple... Goodies bag mesti purple!! ;-p

 Sementara kami pempuan masak-masak daddy layan badminton.. Menantunya ada job... =)

After menantu balik dan kami siap masak terus bawak mummy & daddy dinner kat luar... ;-)

 Sudut cotelat untuk kanak-kanak... Tapi yang tua over sebenarnya... Hahahaaaa ;-) TQ to tiny & sam for the best services ;-)

 Tu dia cincin merisik untuk si adik kesayangan... Bebulus-bulus =D

 Ukir nama bagai.. Amboihhhhh... ;-)


Pas semua pulang kemas-kemas balik... Perghhhh kemain sakit finggang ai...;-)
Ni lah wajah baru rumah beauty... Dah janji mau upload kan.. Hehehee... Alhamdulillah sikit-sikit..Simple je ;-)

Ni pulak dalam bilik beradu kami... Purple + White best kan?? Framing picture semua belum pasang lagi ;-)

Our favorite port... Later mok beli sebijik lagik glasses wardrobe... Semua helmet dalam glass.. Hehehehee ;-p

Bilik tetamu putih bersih je tak de color apa-apa lagi.. And just ada wardrobe beauty & hubby serta katil tuk tetamu... Office hubby color kunen... sekejap je susun atur nya pastu dah macam stor sebab barang banyak sangat dan tempat nak simpan belum cukup lagi... Hahahahaa :-p So u guyz, thats all for kali ni... Harap dapat mengubat rindu.. Eceeehhh :-p Nanti beauty update piccas and story lagi oke... Tq to all yang terlibat dalam menjayakan kenduri at my home sweet home especially my lovely mummy yang bersusah payah tolong masak memasak and all my aunties sebelah beauty dan sebelah hubby yang sudi datang rumah kecik kami... Cik Nah coming all the way from Penang... Terharu oke... And of cos to all my friends... TQ so much.... Tataaaaa ;-)

No comments: