Tuesday, October 09, 2012

Cuti-cuti Sarawak Part 4

Salam... Yeyyyyyy dah sampai part 4 and nak abis dah.... Tiba hari yang selalu nya semua orang tak suka bila percutian nak berakhir... Sob sob sob... :'(

Hari ke 4 adalah hari penghujung tapi memandangkan flight kami malam so kami sambung lagi perjalanan kami di sekitar bandar Kuching... Sis Lisa and cousin pun flight they all petang kan so kami berempat kuar hunting for kek lapis and sedikit lagi survenir buat tambah-tambah... hik hik hik ;-)

Okay dah bersiap sedia untuk memulakan hunting... hik hik hik ;-)

Mulakan pagi dengan breakfast Laksa Sarawak AGAIN.. Hahahhahaaaa... Masa ni duk tunggu kak lisa bersiap sebab depa terlajak taido... Hahahaha :-p

Dan beauty punya Mee Kolok best eva!!!!! Kali ni kami makan di Selera Laksa, Benteng, Satok... Boleh letak nama tu di GPS tuk cari restoran nih oke.. Di jamin menghirup kuah hingga ke titisan akhir.. hik hik hik ;-)

Pas kami siap makan sis lisa datang jemput kami kat hotel.. Naik satu kete sebab ingat pengantin nak guna kete ambik kat kami... ujung-ujung nan hado... huii :-p

Jom cari kek lapissssssssssss.... Kene naik penambang untuk dapatkan kek lapis yang sedap lagi lembut... Penambang punya tambang hanya 50 sen seorang.. ;-)

Gayat-gayat... Bergoyang-goyang... hik hik hik :-p (pict kredit to sis lisa)

Lagak gaya si pelancong... Hik hik hik :-p (pict kredit to sis lisa)

Kami memborong kek lapis di sini... Memang semua sedap sedap lembut lembut... Tak digalakkan membeli kek lapis di pasar-pasar biasa sebab beauty dah rasa memang berbeza sangat kualiti dia.. Harga sama pulak tu!! Memborong tak hengat sampai over baggage :-p

Fuhhh fuhhh dap dap dap!! ;-) (pict kredit to sis lisa) 


Pas da siap-siap memborong kek lapis we all jalan-jalan di main bazaar... Tengok-tengok kedai kat sana memang best.... Banyak sangat barangan unik =)

 Antara accessories yang santek... Tapi beauty tak beli pun.. Sebab tak tau nak pakai gi mana... Nek moto nox, tak do makno nak pakai gini.. Hahahaha :-p (pict kredit to sis lisa) 

 3 beautiful woman ecehhhhhh... 2 je beautiful... Beauty insan biasa... Ewahhhh :-p 
Masa ni kami bertiga tengah tunggu hubby memilih parang.. Gile ko orang lain cari key chain, fridge magnet dia pi cari parang... Sudahnya kelam kabut nak masuk dalam baggage takut tak lepas :-p (pict kredit to sis lisa) 

 Dah abis borong cepat-cepat nak pegi lunch... Masa dah suntuk... Masa ni cuaca ya ampun panassss sampai tak larat nak pergi ambik pict kat patung-patung kucing tu :'( Tak pe lah dia suh datang lagi la tu =) (pict kredit to sis lisa) 

Destinasi terakhir kami bersama 2 anak dara adalah Spring Mall... Sebab diorang nak bawak makan mee kolok best lagi.. =)

Shopping lagi uuuuiiii.... Pilih bikini roxy... Nak berenang kat phuket nanti kata kak mas... Hahahahahaa.... termenung jap acaner beauty nak pakai bikini pakai tudung? hahahahahhaa :-p (pict kredit to sis lisa) 

Amik kau pergi 2 bag besar balik tambah lagi satu beg besar... Hahahahaaa :-p

Lepas dah abis jalan kat Spring tibalah saat berpisah ngan Kak Lisa & Kak Mas... Begitu masa mencemburui kami... Air mata dah nak mengalir... Sediiiihhhhhhhhhhhhhh sangat nak berpisah... Dah la berjumpanya selang beberapa tahun.... Serius tak tahan betul air mata masa tu... Masa hug kak lisa air mata bergenang masuk kete berjurai :'( Beauty menanti saat diorang datang KL next year... Nak amik cuti khas bawak diorang pergi jalan-jalan.. Macam mana kak lisa amik cuti pergi kuching teman beauty jalan-jalan... 

For sis lisa : I luv you so much sista!!!! U noe i always pray for your happiness... Dunt eva care what other people doing to you... Allah know what is the best for you and the person who with the ugly heart will always seeing the ugly at their face even tho they said they pretty or what eva... The pretty comes from heart like person like you... You deserved a better one and u already got it right now... Allah will pay cash to them who always hurting other people.. Remember my words ya.. We are far far away but we are closed in our heart ;-) 

After dah touching touching beauty and hubby harus meneruskan perjalanan menanti flight kami di waktu malam... If kami tau si pengantins busy lepaks dalam bilik namo kuar kami suh dia beli tiket kami petang jugak... huk huk huk :-p So kami laki bini pun decide tuk ke Kuching Central... Nasib lah ada GPS memang senang bergerak... Sampai kat kuching central kami duk rambang mata dengan casing henpon yang murahhhhh sangat... Hik hik hik.... 

Tengok!!! Beauty dapat casing purple bling bling.... Weeeeeee.. Murah oke... Only rm17.. Cuba la cari if dapat harga gitu kat KL :-p

Nih kami dah setel jalan kat Kuching Central & on the way pi pikap pengantins.... Baru pas hujan ribut lak masa tu uiiiiiii takuts.... :-\

Sampai umah pengantins kami berdua memang dah terasa flat sangat... Boleh tertido pulak kat umah pengantins kan lagipun lama sangat tunggu diorang berdua siap... Tu pun nak suh tunggu siap masak suh kami dinner oh sorry ye sahabat... Dah lewat sangat nak ke airport kang terlepas flight pulak... InsyaAllah next time oke... Masak sedap-sedap tuk kami yek... nak manuk pansuh bagai sebab tak sempat dapat manuk pansuh tu sepanjang kat sana =) Sampai airport terus check in.. Baggage check in over exceed... Ayaaaakkkk!!! Dah agak dah... Tapi tak banyak over pun dalam sekilo lebih so pegawai tu kata its oke.. Tq !!!! Muahhh muahhh ;-)

Nak balik dah... Sob sob sob :-(

Babai kuching.... See you again...

Que up... Bole tak kami tak perasan seat kami asing-asing... Pffftttt!!! Banyak kosong tapi hubby dah tutup hp awal-awal jadinya sampai kl la duk berasingan... Bengang tak habis beauty sebab tak dapat tido selesa... Kalo ada hubby kat sebelah boleh duk bawah tiak dia... huk huk huk.... :-p

Sekian lah cerita ceritun beauty sepanjang di Kuching... Best best best... Akan kembali lagi ke sana insyaAllah... So u guyz, kita jumpa lagi di entry lain oke... Tataaaaa ;-)

5 comments:

Dzil Khadeeja said...

alololo....comeiii, xdpt tido lena candu xde ek..samo la, xmo lelap bijik mata klu xde bau laki..ekeke...neway, besh nya jenjalan..dah lama x beronok2 nie, tgh perah otak carik port best..hehe...

misz beauty said...

Tu la sis... tak bole lelap mata... Kalo tak de dia sebelah alamatnya asik terjaga je la... Kalo dia terlelap kat hall pun beauty boleh tersedar pi cari dia... Hahahahaa =D

misz beauty said...

psssttt * kundasang sabah la sis... romantikkk ;-)

cha said...

baru sempat nk dtg blog u haha. mee kolok tu rasa dia camne u? sedap ke?

misz beauty said...

its ok dear.. tau u bz.. hihihi.. mee kolok sedap!! macam megi sikit cuma lagi sedap! ;-)