Saturday, October 06, 2012

Cuti-cuti Sarawak Part 2

Eleeewwwwww..... beauty back here continue my sarawak holiday story... Wew wewwwww ;-) Oke 2nd day us still on duty lagi... Sebab ada majlis bersanding on dat day... So seawal 6am bersiap sedia dalam pukul 7am kami kuar dari hotel menuju ke tempat persiapan raja sehari... =) And before continue journey we all breakfast dulu kat hotel... Lapik perut... =)

Ni memang favorite beauty & hubby especially if we all ada job pepagi buta memang akan pekena half boiled egg ni untuk tenaga... lain just jamah roti ngan buah-buahan =)

So selesai makan terus ke butik... Tengok pengantin baru start basic make up... Makna kata kami memang awal... Heheheheeee.... So sementara hubby duk snap sana sini si pengantin beauty pulak merapu meraban bersembang kacau pengantin... hik hik hik... =D Dan beauty sukaaaaaaaaaaa sangat dengan persalinan pengantin bersanding hari tu.... Just like a queen & king... Santekkkk ;-)

Tu dia queen of the day.... ;-)

Aloloooo tomey... Both pengantin memang SUPER SPORTING... senang sangat bekerja ngan mereka... dan sesungguhnya team Subree Rias Pengantin pun adalah superb!!! Mereka jugak bekerja dengan seikhlas hati buat kerja bagus tak de tinggalkan pengantin langsung ;-)

Abis acara bersanding semua tibalah masa yang dinanti yakni outdoor... Awal gila habis majlis kan maklumlah kat sarawak depa start majlis bukan pukul 11 cam kita kat semenanjung... Depa start majlis seawal 9.00am dan bersanding pukul 11.00am.. So haruslah setel cepat kan... Photographer pun gembira hati... Hahahahaaaa... So sementara nak menanti pengantin gerak dari tempat majlis kami tunggu depa kat hotel and we laki bini sempat salin baju.... Huahahahaa... Panas nox melekits lekits badan ai... :-p Sampai pengantins jeles we all da salin baju... Hik hik hik... :-p


Mentang-mentang ada kat Sarawak harus lah pakai baju Scooter Attack... Ni hadiah perkahwinan kami yang Adha bawak terbang khas dari Sarawak masa kami kawen mewakili kawan-kawan Scooter Attack yang lain... ;-)

Tunggu pengantin sampai di Taman Budaya... Ai posing dulu ye nox :-p

Fizzy Ilham on duty ;-)

Pas habis kat taman we all bawak pengantin shoot kat waterfront pulak... Beauty dah flat so duk dalam kete jek... =D

Overall majlis perkahwinan sahabat kami di Kuching ni sangat lah meriah dan best... Pengantin pulak havoc sangat... Duk shooting sambil ketawa berdekah-dekah dengan team pak andam lagi sempoi nye... Naik lenguh pipi gusi beauty gelak... Enjoy sangat... Shooting habis dekat pukul 5 macam tu... After wrap kami di bawa oleh assist hubby layan Amoi Cantik di Swee Kang... Ye Swee Kang is one of famous place tuk kita minum-minum peliks peliks ala-ala Murni Discovery... TQ Dino bawak kami ke situ.. Rupanya dekat belakang hotel kami je tempat nya.. Hik hik hik ;-)

After abis minum-minum kami balik hotel meregangkan otot-otot sambil menanti waktu berjimba di malam hati... yeahhhhh waktu yang dinanti-nanti untuk bertemu kembali dengan buah hati beauty dari Miri... Yang dirindui dan dikasihi Sis Lisa... Most 2 years kot tak jumpa.. last jumpa masa dia datang KL dan kami cuti-cuti di genting ;-) So malam tu kami berempat termasuk cousin Sis Lisa yakni Sis Adelia... Untuk masa pendek tu kami hanya ke Pasar Malam Satok...Dan having nite view kat Waterfront... Malam tu both sista jemput us kat hotel naik sigek keta jak... =)

Bersiap sedia menemui kakak yang dikasihi ;-)

 Amboi beauty... Rambang mata ye... :-p (pict kredit to sis lisa)


Siap kira berapa banyak kene beli as gift kat kengkawan :-p (pict kredit to sis lisa)

Nih lah dia buah hati beauty yang duduk seberang lautan cina... Beloved Sis Lisa & her cousin Sis Adelia... Muaaaccckkkssss ;-)

Muka eksaited..:-p (pict kredit to sis lisa)

Kat pasar malam satok depa duk pekena mee kolok... Pas habis makan terus gerak ke waterfront plus hubby nak jumpa assist dia kasi ang pow... hik hik hik hik ;-) cantik pemandangan kat waterfront malam-malam... Istana persinggahan YDP dan DUN di seberang sungai... Both tak sempat nak jejak... InsyaAllah 1 day will come back again melawat mana-mana yang tak sempat... Maklumlah masa yang ada pendek sangat rasanya... :')


Tu Astana persinggahan YDP... Siang cantik malam pun cantik... Betul-betul building zaman british... Tu yang buat lagi eksaited nak pegi lagi tu sebab beauty suka tempat bersejarah ni ;-)

DUN termahal di Malaysia... Baru je siap.. Dan CANTIK!

With my beloved sista... ;-)

Pas jalans jalans kat waterfront si Dino bawak kami ke lagi satu tempat famous kat Kuching tuk makan-makan... RJ Kopitiam... Boleh search dalam GPS je guna nama ni... Kompom sampai depan pintu sana... Hahahahaaaa.... =) Ni memang wajib singgah kalo u ols kat sana... ;-)

Hubby makan ayam bakar dia.. Nyaman sangat katanya... =D

Again both of us.. Muahhh muahhhh ;-)


Hubby makan nasi kami makan ni Raja Banana Cheese... Oh dap dapppp sangat sampai hari ni me terasa kat tekak... Oh myyy!!! Im craving for this... :'(

Abis lepak minum makan semua kami pulang ke hotel masing-masing.... Mau shombom sebab the next day we have a long journey.... Hik hik hik... Sampai je bilik memang dah tak kata apa letak kepala kat bantal terussssssss kiok... Hubby pun sama.... Hahahahhahahahaaaaaa... :-p Oke dah habis hari ke dua... Hanya makan dan makan je... Maklumlah my hubby kalo pegi mana-mana memang dia suka cari makanan... Yang tak de kat tempat sendiri ;-) Oke guyz, see ya next entry... Ada sikit masa lagi tuk rest jap before next session start kul 11 ni... Tata u ols ;-)

* p/s : semua pict pengantin anda boleh tengok kat http://fizzyilham.blogspot.com oke... Pengantin shomel!!! ;-)

2 comments:

cha said...

gambar first tu dh buat i mual haha. comel je pengantin

misz beauty said...

hahahaaaa i tau u tak suke... tapi sedapppp!!!! hik hik hik :-D