Friday, October 05, 2012

Cuti-cuti Sarawak Part 1

Assalamualaikum sayang semua.. Dah tido ke?? Adehhh beauty nak siapkan satu entry ni dulu then baru tido.. Huk huk huk... 

Alkisahnya minggu lepas beauty telah mengikut hubby beauty bekerja sambil berholiday di bumi kenyalang.. Ecehhhh :-p 1st time beauty nak jejakkan kaki ke sana so memang eksaited la sikit kan... ;-) Flight kami ke Kuching, Sarawak on 28th September pepagi... So mummy yang hantar both of us ke airport... Khamis malam tu bermalam di rumah mummy la.. Tu pun dah lewat sampai sebab tunggu habis kelas photo dia... Sampai je umah mummy teman hubby makan sebab dia belum makan katanya... Nasib la mummy de masakkan makanan... If not memang haru la beauty kene follow teman dia makan kat luar tengtah-tengah malam kan... Hik hik hik... So pepagi buta Jumaat tu mummy dah kejutkan... Sampai lcct check in luggage bagai dulu then having breakfast... Cukup time kami boarding... Uhhhh sedih lak nak tinggalkan mummy... Tak pe la mummy nanti along bawak jalan-jalan sana next time oke... Kita jalan satu family ;-)


Ni luggage beauty seorang... Tak pernah bawak luggage asing dari hubby tapi sebab ada bawak barang kiriman orang i have too, tu pun nasib gak bawak beg asing2 sebab barang yang shopping terlebih sudah... Hahahaaaa ;-p

Ni penolak troli setia di mana2... Berebut nak tolak troli like owest cam kanak-kanak rebina... ahahhaha :-p

 
Dah dalam flight tunggu masa nak terbang... Masa pergi dapat duduk berduaan jek heaven satu seat lagi kosong... Balik?? Rasa nak menyumpah kene duk asing... Pffftttt!!!!


Ni dah kira paling macho la dalam kapal tu.. hahahhaaa

Sungai LOVE... heheh.. tu kat sepang jek... masa ni baru naik ke udara =)


Uuuuuu matahari terik sampai berkerut dahi.... ;-)

Subhanallah indah ciptaan Allah... biru langit dan putih bersih awan...
'
Kami sampai di Kuching International Airport awal 10 min dari jangkaan... So 11.20am dah sampai... Pastu menanti orang jemput kami naik lebam huhuhuuu... Lepak kat old town sampai pengantin lelaki jemput kami... Asalnya adik ipar dia datang menjemput tapi busy amik barang catering kat hotel katanya... Oke tak pe berhimpit ngan family pengantin lelaki janji kami sampai hotel cepat.. Kamek udah ngantuk... Hohohohoooo :-p So dalam 2 lebih gak sampai hotel... Asalnya pengantin nak bagi kami Samudra Hotel but last min dia tukar Dormani Hotel kat Satok... Serius i tell you the Dormani Hotel sangat lah strategik senang mok gi mana-mana... Kedei makan pun bawah hotel jak.. Hihihiii ;-)

Nak masuk bilik dah yeyyyy!!! Bilik kami hujung sekali best tersembunyi :-p


Ikea di mana-mana... ;-)

I love the clock.. Sempoi ;-)

Betul-betul letak beg semua kawan kami from Scooter Attack call kata dah sampai hotel kami nak jemput kami pi lunch... Oh myyyy!!! Orang sarawak memang baik-baik... Sambut kami dengan besttt!!!! Tak de rasa macam kat tempat orang pun... Thats why we have to make many friends ;-) So awal-awal lagi Adha bawak kami makan ayam penyet sarawak... Memang lain betul rasanya dengan ayam-ayam penyet yang ada kat semenanjung... Sedap jugak cuma tak pedas... Hik hik hik.. =) Abis makan borak-borak Adha hantar kami balik ke hotel tuk siap-siap ke acara pernikahan... So bermulalah kerja hubby dan me tukang bawak beg camera dia... Hahahahaaa :-p

Orang yg menjemput lambat... So gediks dua dulu :-p

Muka dah start nak jadi singa sebab lambat sangat... Hahahahah :-p

Dan acara menggediks syok sendiri sebab penat menunggu :-p

Dekat kul 7pm gak kawan pengantin datang jemput kami... Rupanya dia baru balik kerja... Sian terkejar-kejar... Kalau kami ada kete sure tak susahkan dia... Tapi tuk kejap je tak de kete... Start malam tu sampai hari akhir pengantin kasi guna kete dia tuk kami berjalan-jalan... Ha amik kau memang panjang langkah la jawabnya kan... Kah kah kah :-p So petang tu kami sampai ke butik pengantin Subree Rias Pengantin di Jalan Semarak Kuching pas maghrib...

Pengantin lelaki yang masih boleh berlagak sebelum di ijab kabulkan... Hahahahaa :-p


Pengantin perempuan dah siap dan comelllll sangat ;-)

Alhamdulillah malam tu pengantin selamat di ijab kabulkan dengan sekali lafaz.... Huiiii panjang nox pantun-pantun orang sarawak... Kalah orang melaka... hik hik hik.... Tapi memang meriah sangat majlis dia.... =) Abis majlis kami berdua pulang ke hotel sendiri naik kete yang diberi... Oh nasib jalan nak ke hotel dari rumah pengantin senang.... Plus ada gps lagi so sap sap soi je la.. Sampai pengantin pelik kami tak pernah tanya sesat jalan.. Hik hik hik ;-p Sampai hotel dua-dua flat terus shombommmm..... Yang beauty sedar pukul 2am lebih gitu pakwe tu turun pi beli makanan dia... Dah makan malam pun duk lapar lagi kan... Adehhhh :-p So untuk hari pertama kami masih belum berjumpa dengan kakak tersayang beauty yang terbang dari miri khas sebab nak holiday ngan beauty... So u guyz stay tune oke tuk story mory seterusnya... Beauty mok sleep sudah... Good night... See ya next entry.. Tataaaaaa ;-)

*all the piccas is from my iphone... sori if quality is not good ;-)

2 comments:

cha said...

best je jalan-jalan :D

misz beauty said...

best sangat! ;-)