Monday, October 29, 2012

Aidiladha 2012 : KL - Cameron - Ipoh - KL

Assalam u ols... Selamat hari raya aidiladha... Sori lambat wish... hihihii... Dah habis raya ke?? Ke banyak lagi lemang?? Buat korban ke tahun ni?? Beauty tak buat korban lembu... Beauty berkorban jiwa dan raga buat keluarga terchenta... Ewahh... =) Alhamdulillah dapat jugak sedikit rezeki daging korban mak mentua beauty kasi... Pastu pak cik hubby buat sembelih kambing nyum nyum dia siap buat nasi arab.... Fuhhhh =) Raya Haji kali ni beauty pagi raya rumah mak mentua dulu kat PJ... Pastu tengah hari sikit gerak ke Sg. Buloh rumah pak cik hubby then terus ke perak... Hajatnya nak beraya kat Ipoh dulu baru naik Cameron tapi sebab kami sampai dah lewat petang sebab duk mentedarah kat umah pak cik hubby kami terus naik ke cameron dulu sebab takut hotel penuh... Hihihihiii ;-)

Alhamdulillah sampai Cameron kami dapat sebijik bilik dengan katil queen 2 bijik.. Hotel lain semua penuh if ada pun bilik tecik... Fuhhhhh.... =) Pergi Cameron tu mummy yang nak pergi sebab bawak adik sepupu kecik kesayangan tu dia tak pernah pergi... Seronok betul dia sampai sana... Di layan macam puteri sebab dia yang kecik... Apa dia nak semua dihajati... Hik hik hik ;-) Kami yang dah besar ni pun sonok apetah lagi se kecik tu kan... So far Alhamdulillah beauty gerak ke Perak, Cameron, Ipoh dan seterusnya balik ke KL tak tempuh jem langsung... Maybe sebab kami gerak lewat dari orang lain dan balik awal dari yang lain kan... So tak de lah menyumpah seranah dalam kete... Hahahahhahaaa ;-D So raya kali ni raya plus cuti-cuti Malaysia.. hik hik hik.... Jangan tak tau kalau tak mummy nak lajak ke Kota Bharu ohhh memang tak la kan... Pitam duduk dalam kete lama-lama... So bg tau kat mummy kalo nak ke sana nak flight je... Nasib mummy oke ;-) Gambar semua dalam camera... Yang de kat ipone bawah ni je... tu pun kiped 3 keping pict from instag hubby... hihihiii... ;-)

Jom layan dulu...

Ni masa on da way pi umah MIL... Early morning ;-)

Yang ni Driver we all... Hak hak hak... On da way ke cameron =)

Dak tecik kesayangan semua... Misya Maisarah ;-)

Semua nak landing celah tiak orang... Si abang pun nak landing kat tangan kak long... 2 orang ni tido sepanjang perjalanan... huiiii :-p

Dah check in... view from our hotel... Sejukkkkk ;-)

Ready to go out... wink wink ;-)

husband & wife <3 p="p">

Budak tecik nak makan madu... Geisha pakai sepetik merah muka putih melepak.. hahaha :-p

 Hubby beli stok madu lebah tualang sebab stok kat umah dah nak abis.. Cam tau-tau je nak dtg sini kan... Stok kat umah pun beli kat sini gak =)

Pasar malam brinchang... Juk juk dah time ni =)

Kak wawa mamam stoberi cetelat... Misya suh beli banyak-banyak last-last kak wa kene abiskan.. Hahahhahaa

Mummy comelssss ;-)

 This is mine!! Waffle dalam ada coklat.. Luar esken vanilla ngan jem stoberi... Rasa??? Mabeles!!!!! Wewwwww ;-)

Balik dari makan kami terus ke Rossa hotel tuk karok... Kak Maggie & hubby belanja karok sampai lebam... Sebab diorang datang 3 beranak tak tau nak wat pe... Bayar karok dengar lagu sudahnya ajak kami join kami yang nyanyi sampai lebam!! Tq kak maggie bagi kami ilang sore... Hahahahhaaa ;-) Kak maggie kata hubby dia suka dengar family kami nyanyi... Shy shy... hik hik hik ;-) Kul 12.00am abis karok terus balik hotel ZzzZzzZzzzz ;-)

 Masa ni hubby ajak beauty duet lagu Siapa Dia Sebelum Daku... Oh touching.. Si adik tekejut abang ipar dia boleh tahan nyanyi... hik hik hik ;-)

 Kat toilet gatal nak snap snap gak... Ni ilang boring tunggu si dak tecik membuang... Hahahahaa :-)

Esoknya sabtu awal pagi kul 8.00am kami dah check out nak ke pasar sayur tempat kaktus bagai... Bukan pe risau jem... Memang elok kami kuar awal sebab abis je kami pergi singgah sana sini tengok jalan nak naik atas jem tak hengat... Fewwwww pandai kami planning perjalanan... Hahahahaa :-)

kaktus... pict lain tunggu esok ye ye ye ;-)


pastu singgah Boh Tea Farm... Tunjuk Misya pokok teh... Siap petik bawak balik nak tunjuk mama iye tu... Hihihihii ;-)

 beautiful =)

Balik dari Cameron kami terus ke ipoh... Lepak-lepak umah cousin ngan mak ngah semua.... Gelak-gelak macam tamau balik... Depa siap racun nak pi lokin bagai... Cisss bedebah!!! Huk huk huk... Tak pe next time... Sampai KL around 9.30pm... Sampai umah tak boleh nak buat ape da terus cari katil sebab penaaaaaaaaattttt sangat... hihihihiii.... Oke guyz... Pict lain later beauty update kat sini..... Jom sambung keje... tataaaa ;-)

2 comments:

Dzil Khadeeja said...

besh nyerrr jenjalan, dah lama tak g cameron..hehe...

misz beauty said...

Best sgt sis! cameron tempat yg x jemu tuk pergi... hihihii ;-)