Thursday, August 30, 2012

Cerita Raya Beauty - Part 3

Continue lagi cerita ceritun... Jyeaaaahhhh... If jemu baca boleh close window ni oke sayang... Sian u ols penat baca story beauty ;-)

Hari yang tak di like telah tiba... Yakni hari perpisahan.... Hari tuk pulang dan beralih ke rumah di belah sana... Rasa tak puas beraya kat penang... maklumlah 1st time rasa beraya jauh-jauh kan... Feeling dia lain... tapi nak wat cane perjalanan harus di teruskan plus kene menyinggah pulak ke rumah family di sekitar ipoh... =) before gerak kami tunggu Pak Ngah sekeluarga yang datang ke Penang dari kampung depa kat Ipoh gak... Ye lah sebab granny ada ngan we ols sekali... That day granny dah nak follow mummy ngan we ols balik kl... After salam-salam sedih nak berpisah kami pun gerak... So sorry to Cik Nah sebab tak de satu pun gambar acik yang di amik... Maklumlah acik kan tak pakai baju raya... hik hik hik... Tak pe nanti kita amik gambar puas-puas masa acik balik KL oke ;-)
Isteri sape yang comel ni?? Hahahahhaaa pengsaannnnn perasannnn :-p

 My dear cousin Ayu Nazreena.. Single but not sure available or not... Hahahhaaa.. kalau kami free hair tak de sape tau we ols melayu ke cina sebab mata macam tak terbukak... hahahhaa :-p 


 Masa ni dah sampai Tol Simpang Pulai... Waiting for mummy & daddy pi toilet..

 Muncitsssss :-p

 Anak-anak bulus yang terbungkang tidoq.. hik hik hik

 Budget kiut je dua2... ahahhaa :-p

Masa ni budak-budak menunjuk perasaan nak kuar cage... ahahahhaaaa

Dah sampai Ipoh... Hubby with our niece.. Anak perempuan tunggal Abang Ejay.. She is so lovely and so adorable... rasa nak bawak balik kl =D

 Dagu luka terjatuh... Cian dia.... Nama pangjang lebar tak ingat acik nak sebut... Just ingat Anun =)

Ni kat rumah Abang Mus pulak... Anak dara Abang Mus & Anak teruna Abang Ejay.. Alya & Haikal

  Cantik anak dara acik sorang ni... Kejap je dah besar =)

Pas habis beraya di ipoh kami terus gerak ke Tanjong Karang... And the journey was really bad!!!! Amaigad!!! Kami duk berjalan jauh-jauh semua tak jem.. Tiba dari Teluk Intan nak ke Tanjong Karang gila jem dekat 6 jam baru kami sampai!!!! Perjalanan tu sepatutnya just 1 setengah jam oke... Perghhhhh!!!! Beauty punya mulut tak yah cite la membebel-bebel je dalam kete... Sama la ngan hubby pun... Macam-macam bahasa dah kuar sebab tak pernah kami stuck jem cam gitu... So planning singgah Sabak Bernam nak beraya rumah kawan-kawan sekolah hubby terbatal begitu sahaja kerana jem yang macam !@$#^$(#%.... haaaaaa maknanya dah tahap mencarut la tu... Hahahhaaaa..... :-p

Makanya raya ke 3 la baru berjalan dengan mak mentua ngan pak mentua sekali.... Dan dalam sejarah beauty beraya duk senyappppp je dari awal sampai habis raya sebab semua orang cakap jawa... Beauty tak faham sepatah haram oke!!! Hahahahahhahahaaa.... Dah 3 tahun kawen tak pandai gak cakap jawa sebab hubby tak pernah cakap jawa ngan beauty... If not rasanya i still can learn it... Ngok ngek sungguh hubby ku ini... Sila ajar saya bahasa etnik anda dari sekarang oke!!! :-p Raya di Tanjong Karang tak banyak gambar... Sebab tak banyak berjalan... Ade la sekeping dua bawah ni =)

Raya ke 3 kelabu + hijo... :-p

 Ni muncung gediks... Konon2 cam dak2 sekarang amik pict muncung2... ahahahhaaaa

  My Mother In Law yang sweet sangat... Dia suka tudung yang saya belikan.. lebiu mak!! =)

Ni nenek Pon... Kakak arwah nenek hubby... Mak kepada subhikarim.com... Heheheee... MIL said nenek ni sejibik rupa arwah nenek hubby... =)

Raya ke 4 da balik KL tak sempat nak lepak kampung hubby lama-lama sebab mak cik hubby ada emergency kene pi Taiping abang dia eksiden... Awal-awal pagi mak dah kejut kami suh siap balik KL... tekejut beruk gak la kan... baru je sedap tido sejuk-sejuk kat kampung.... Sekali kene balik awal.... So tamatlah cerita beraya beauty di kampung-kampung sekalian... So far belum pusing beraya lagi... Tengok la insyaAllah nak pusing minggu ni... Sape nak jemput kami boleh la jemput... Hik hik hik... Oke sayangs.... Jumpa lagi di lain entryyyyy ;-) Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...=)

2 comments:

ELeEa said...

Dear....sakan nye raya =)

misz beauty said...

Tak de sakan mana pun dear... Planning banyak terbatal masa kat kampung hubby... repeat masa raya haji la nampaknya... hehehe =)