Thursday, August 30, 2012

Cerita Raya Beauty - Part 2

Raya kami kali ini meriah dengan kehadiran lil Amir Isyraf Iman... Aduihhhhh geram je bila dapat dukung dia... Rasa nak picit-picit je badan dia yang gobu itu... Hik hik hik.... =) Pagi-pagi raya dah kemas-kemaskan makanan siapkan letak atas meja... Pas para suami balik sembahyang raya semua duk kat meja makan mengadap makanan... Oh sorry pict tengah makan nan hado sebab semua busy maleh amik gambor... Camera man pun bawak dslr duk dalam beg tak kuar-kuar dari beg dia... Cehhhh!!!! Pas siap makan aunty kata uncle nak balik kampung dia kat Kodiang Kedah sat so kami semua pakat nak follow la... Ohhhh memang tak sia-sia follow sebab dapat makan ketupat palas dengan gulai daging yang superb mabelesssssss slurpppppp =) Pastu beauty ngan hubby tergerak hati nak balik awal so kami gerak dulu sekali mummy call kata da nak sampai penang, uncle beauty se family pun dah sampai seberang perai... Hamik kau!!!! Bersilat beauty buat keje sorang-sorang sebab lil sis satu keta ngan aunty gerak lambat.. Mujur jugak mummy sampai awal menyelamatkan keadaan dengan membawa bekalan kek dan sebagainya sebab nasi impit yang lil sis masak kehabisan.... Tu la dia tu orang suh buat lebih dia kata cukup... Sudahnya ai yang bersilat... Cisssss!!! :-p Busy sampai malam sebab malam tu ada buat BBQ jugak... Sudahnya duk mengemas tak ke sudah sampai sakit pinggang beauty... Si hubby usah cite la awai awai dia dah masuk tidoq berdengkur macam ulaq sawa kekenyangan... :-p

So lets continue with piccas from my tabby... naib ada tabby... kalau tak memang ai luku pala empunya dslr tak mau bawak kuaq camera dia gara-gara tak cukup barang yang dibawa... Aihhhh......

Beauty with baby isyraf di pagi raya.... Nyum nyum =)

 Di dalam perjalanan ke Kedah

 As always anak-anak mesti ngan we ols... hik hik hik=)

 Kemain gembira semuanya... hihihiiiii =D

 Dah sampai Kedah duk posing syok sendiri with lil sis kat umah orang... Hahahaha :-p

 Masa ni kan rambut hubby panjang lagi... Memang tak kesudah la asik menyanggul rambut dia :-p

 Ecececeeeeee........ Budget loving sangat la kan... Ko ado??? Hahahhaaaa

 Dah raya baru boleh shiom shiom... Hahahahaaaaa :-D

 Lil sis with sawah bendang luas terbentang.... Padi dah masak... Gambar lain simpan je la up satu ni je nanti penuh muka lil sis je... ahahahhaaaaa

And there you are my super Mummy & Daddy... Lebiu both!!! =)


 Membakar satay... Dah ujung-ujung nak habis baru hubby take over... Yang lain dia menyebok je... Cissss

 Malam tu kamben ada, rusa ada, satay ada, sosej ada tinggal lagi ayam tak de sebab dah banyak sangat makanan... huhuhuuuu

Serius la penat abis raya pertama tu... Lil sis awal-awal dah tumbang pening nak muntah katanya... Maybe sebab cuaca panas kat sana... Yang pelik nya KL hujan... So beauty la take over semua kerja takkan nak suh mummy buat kan... Uncle pulak tolong bantu mop lantai.... perghhhhh... ni belum buat open house umah sendiri ni... Sape mau jadi bibik ai untuk open house nanti angkat tangan pleaseee!!!! :-p Oke u ols, continue lagi part seterusnya nanti... hihihiii :-p

2 comments:

cha said...

Sukanya kampung ada sawah

misz beauty said...

best kan dear. i tak yah pi jauh2 pun kampung de sawah gak... kampung hubby i... tanjong karang =)