Wednesday, August 29, 2012

Cerita Raya Beauty - Part 1

Assalamualaikum... Ah today beauty baru nak update story mory raya beauty... orang lain dah habis selesai ngan entry raya beauty baru nak buat... Aci tak?? Oke le tu kan, kalau semua update serentak kompom tertinggal lak u ols nak blogwalking here... Hak hak hak :-p

Lets story mory... Tahun ni raya giliran belah beauty.. So kebetulan aunty beauty kat penang baru pas deliver baby... Semua pakat duk tuju ke sana la... =) Kami laki bini bertolak ke penang hari jumaat after work... Tu pun nasib dua-dua kami dapat chow chin chow awal... Tq bosssss ;-) Beauty dah bagi tau kat hubby at least sharp on 5pm kita kene kuar from KL... Tak boleh lambat even 10 mins... Sebabnya dah tentu-tentu orang berpusu-pusu balik kerja kan.. Dan tak boleh gerak after berbuka sebab kompom semua pun gerak masa tu... So jadual perjalanan yang beauty pilih sangat lah tepatnya... Kami berdua mengharungi perjalanan ke penang dengan jalan yang clear lancar tanpa sebarang jem nenas atau stoberi... Hahahhaaaaa... Dan mujur mummy beauty ada bekalkan kami nasi minyak lauk kari daging dan ayam goreng berempah... Tessssss... Memang sedap nox berbuka puasa berdua-duaan berkelah di tepi jalan... 1st time tu kami duk rasa pengalaman tu... Siap bertambah-tambah dua-dua laki bini ni makan.. Hahahahaaa... Tu pun kami lajakkan sikit berbuka kat ngan Simpang Pulai sebab R&R Tapah kompom la penuh kan... Berbekalkan air yang dah dibeli kami berbuka dulu ngan air di dalam kereta... Dan alhamdulillah jam 9pm kami selamat sampai ke penang... Fuhhhhh memang best rupanya beraya jauh-jauh ni... Selama ni pagi raya balik banting or tanjong karang je... Huahahhaaa :-p Oh ye, kali ni raya kami bersama dengan 3 ekor anak bulus yang dihangkut sekali... Sebab kalau tinggal lima-lima ekor kat umah kompom tak cukup bekalan makanan dan air yang ditinggalkan...=)

Seronok raya kat penang, ari sabtu hubby, beauty & lil sis bergotong royong menyiapkan bahan nak masak.. Awal pagi dah ready sebab si abang ipar nak jenjalan kat pulau katanya... okeeeeee... Pas balik dari pulau start la memasak rendang, kuah kacang dan nasi impit bagai... This time anak-anak Jamilah Omar yang masak... Sebab nya mummy terchenta sampai penang lewat on 1st raya.. Daddy la tu lewat... Aihhhh =) So lets layan gambar sampai malam raya dulu oke ;-)


 Semua di atas sikit je baru packing. Sekali dah siap packing amik kau 2 beg besau. Maklumlah 1st time raya jauh :-p

 1st time budak-budak bulus diangkut. Semua duk senyap sebab tekezut.. ekekekee

 Serius konon nak drive... Ujung-ujung tak sampai Tanjung Malim dia dah menguap banyak kali.. Cehhh.. Grrrrrr :-p

 Ni after dah sampai umah aunty hubby ajak kuar cari Char Kueh Teow!!! Sedapsssssss

Mucuk!!!! :-p

Tengok 3 orang bawah ni semua nak main game kereta... Ni dekat Gurney Plaza... And me too terlibat sama... Paling best hubby kalah lumba kete ngan ai... ahahahahhahaha... bluweeekkkkk :-p

 Amir Irsyad

 Amir Irfan

 Fizzy Ilham

 Memujuk anak teruna...

Sorang hyper macam selalu... abangnya entah kenapa nak malu :-p
Masa ni dah kat Queensbay Mall

Balik je rumah terus creng creng la apa lagi kan... Sampai la malam =)

 Kuah kacang made by lil sis

Rendang ayam made by beauty =)

Pastu malam raya tu jugak si hubby ajak pi jalan-jalan lagi... Adehhhh pitam... Sudahnya kami ke Autocity jek.. 


 Beauty and lil sis =)

 My musyuk lil sis =)

Sampai rumah tak sabar nak makan rendang beauty masak :-p

 Then tengok anak-anak main bunga api ngan mercun

 Kemain kuat bunyi roket ni...

Malam tu tido lena betul sebab keletihan kefenatan.... Sekian dulu untuk kali ini... Nanti beauty sambung update lagi oke... Daaaaa ;-)

2 comments:

cha said...

I pun tak pnh raya jauh jauh sgt lg. taknakla raya jauh2 tak sanggup ngadap jam huhu tp nampak meriah jugak raya u heee

misz beauty said...

cha - feel dia lain tau raya jauh ni... mmg best sgt.. maybe sebab kita tak pernah alami kan... cuma planning time kene betul la utk elak jem.. so far alhamdulillah i pergi penang tak de hadap jem langsung =D