Thursday, August 02, 2012

12 Ramadhan 1433H - Dulang Kg. Baru

Assalamualaikum... Alhamdulillah hari ni dah 13 Ramadhan.. Sedar tak sedar je kan de 2 minggu lebih je lagi kita nak sambut hari raya... =) Jangan tanya persiapan raya beauty ye.. Sebab beauty pening cari baju raya yang mengikut citarasa... Simple yet elegance... Ecehhh :-p

Oke baik ngaku awal-awal this week memang most of the time we all berbuka puasa di luar... Hari tu monday jek masak memasak kan.. Kelmarin ayam penyet dan semalam hubby ajak berbuka di Kg. Baru... Berbuka di kedai western kawan kami Ray... Dalam bulan puasa ni rasanya baru 2 kali we ols pi sana... 1 kali masa sahur, then semalam... Beauty mamam chicken chop semalam... Rasa usah di tanya memang AAA plus terbaek dari ladang... Sebabnya si Ray ni kalau masak memang seikhlas hati dan jiwa mengikut tekak dia.. Bukan kira untung semata-mata... Tu sebab murah rezeki dia... InsyaAllah berpanjangan... Nak-nak bulan puasa ni katanya most of the time stock memang habis selalu... Kadang-kadang tak sampai tengah malam dah habis... Haaaaaaa.... Bukan setakat orang biasa je makan makanan yang dia masak, artis pun ada... Bikers tak payah cerita la... Tempat tu boleh tahan jugak jadi tempat lepak bikers tak kira la moto kecik moto besar...=)

So after balik kerja pi park kereta kat opis hubby... Maklumlah masuk KL cannot woooo nek keta mau berbuka dalam kete jek... huhuhuuuu... So we ols pun merempits la ke Kg. Baru... Sampai-sampai Ray tak de kat kedai rupanya dia pi bazar ramadhan jap beli juadah... Jemu katanya makan benda sama kat kedai tu... Hik hik hik.... =)

 Melefetssss :-p

 pastu ada budak musuk datang nak manja-manja.. Tamau pegi lak tu dari tempat hubby... hik hik :-p


 Chicken Cjop terbaek dari Ray... Sorry ye buh pict makanan gini... =D

 Aaaaaaa... Ni air tuk 2 orang ye... Bukan 4 orang... Hubby 2 saya 2... Susu tu biasa la hubby punya... Me cannot nanti muak tak boleh makan langsung... Pastu nak habiskan makanan bercinta lah termengah-mengah... Hahahhaa :-p

Lepas habis makan terus balik rumah... Dalam pukul 12am we ols laki bini kuar balik sebab dua-dua teringin nak makan megi goreng D'Sayang katanya... hik hik hik... Sudahnya sahur skip.... Huiiiii.... =D So today ada majlis berbuka dekat opis... Tak yah masak lagi... Hahahaaahaaa... Ni betul-betul kerja senang tak yah google cari menu masak terbaru kan kan...;-p Oke sayangs... Selamat berpuasa... Tataaaa ;-p


No comments: