Wednesday, August 01, 2012

11 Ramadhan 1433H - Waroeng Penyet



Assalamualaikum guyz... Hope doing fine... Beauty?? Sleepy like always... hak hak hak... Bulan-bulan puasa ni not much work to do... Duk setlekan keje-keje yang bos bagi jek... Tempah tu tempah ni, amik temujanji bos.. Keje-keje S/U cam gitu la kan... =) So boleh la selit-selit time berblog plus beauty buat entry nih kejap jek tak sampai 15 min.... Idea datang je nak taip ape then masuk gambar terus publish.... Huahahahaaa... Maklumlah dah bape lama pulak mengabdikan idea dalam blog kan... Kalo suh tulis novel dah bape novel dah agaknya yang keluar... hik hik hik :-p

Oke jom cite pasal ramadhan yang ke sebelas beauty... Semalam duk pikir-pikir menu kan nak masak apa tuk juadah berbuka... Tiba-tiba bunyi anak burung berkicauan di tabby beauty... Yeah macam biasa la siapa lagi yang rajin ber msg2 ngan beauty after married kan.. Opkos la somi terchenta... Kalo laki lain yang kerap msg kang mampus kene tembak ngan senapang gajah... Huahahahaa :-p So dapat msg hubby "cuk, hari ni kita berbuka puasa dengan ayam penyet the curve nak?"... Ohhhh pucuk di cita ulam mendatang nox!!! I very the like the ayams penyets kat the curve yang pedas lagi mabeles dan meletops itew... Hik hik hik... I just reply ok je lah kan... So semalam after work beauty pi pick up dia kat damansara... Ohhh nasib lah dari beauty nye opis ke opis dia adalah melalui jalan yang tidak jem... Kalo tak pepandai la nak idup... Hahahhaaa :-p Sampai opis dia then terus gerak ke The Curve... Dalam kete biasa la my big baby ni duk mengadu domba macam-macam including dia demam... rasa badan pun mak aihh panas patutlah mengidam makan macam-macam rupanya demam... beauty ngan hubby sama je kalo demam memang suka mintak makanan yang kene jalan jauh-jauh sikit... Hahhaaaahahaaa :-p So sambil rasa badan panas dia sambil mulut membebel " haa tu laaa pi minum air tebu dah tau batuk, pas tu bila batuk tak baik berjangkit dan bla bla bla" sampai dia tutup mulut beauty ngan tangan dia dan letak kepala kat bahu kita sambil gelak... Ngade kan!! Haishhh payah nasihat orang tua nih.... :-p

Sampai je damansara park kat ikea then terus ke Waroeng Penyet The Curve buat order dulu... Tak risau sebab awal-awal beauty dah call booking tempat... =) Dah siap bayar kami pusing-pusing dalam Curve cari barang sikit dan hubby beli ubat dia sebab after berbuka je terus mamam ubat... Dan tiba-tiba kawan hubby call nak join we ols berbuka... Haaa nasib booking tempat tuk 4 orang... Kalau tak duduk bersila ya... :-p Sebab kami kalau booking tempat makan suka amik untuk 4 orang supaya diberikan meja besar... Keh keh keh... Bijak tak?? :-p Dan berbuka lah kami ber4 termasuk budak tecik yang sangat lah beauty geram dan sayang... Umar Arjuna... Ohhhh rasa macam anak sendiri bila duk jalan-jalan dia tarik tangan kita "aunty-aunty fish fish.." haaa dia sibuk kira fish yang ada kat ikano tu sambil bawak beauty pusing keliling... Kalau bercakap ngan uncle dia asik kene buli je.... Uncle memang gitu... Nakal...:-p Jom layanz pict sikit...

 Ikano... Ada rumah-rumah papan =)

 Sambil tunggu orang amik order :-p

 Hik hik hik :-p

The menu nyum nyum... =)

 Lepak kat tengah The Curve

Boleh tak beauty terpanggil ni Tanglung?? Sebab masa tu duk dengar bunyi klung klung kan terus jadi tanglung... Hahahahahaaa :-p


  Oke Umar dah dapat gula-gula bola now dah nak pi tengok fish.. Papadi, Umar & Uncle =)

 Ni rabbit muncit nama dia.. Kenyang makan carrot tak abis :-p

 Before balik sempat snap pict kasut kesayangan #puma :-)


Sekian story mory.. Today just standby je menu tuk masak sebab hubby beauty sukar di duga... Kang tetibe jek dapat msg buka luar or what eva.. Hehehee.. Oke sayangs semua.... See yall at the next entry.. Selamat berpuasa ;-)

2 comments:

cha said...

i dh brp hari tak masak ni. smlm br je kazaa request nak spaghetti huhu

misz beauty said...

sama la kita.. jumaat sampai ahad buka kat luar... isnin masak then semalam buka luar lagi... hik hik... wahhhh spageti... idea ideaaaa ;-)